Uz Android, iOS je drugi operacijski sustav i platforma za pametne telefone. Iako će neki reći kako su greške, bugovi, ”zaštucavanja” i ostali slični problemi s kojima se pametni telefoni tu i tamo susreću, uglavnom rezervirani za Androide, to baš i nije tako. To nam je pokazala i pretposljednja nadogradnja za iOS 13 koja je za sobom donijela i neke ne baš ugodne greške, s kojima su se korisnici iPhone telefona, uz više ili manje uspjeha morali boriti.

No tim greškama i bugovima konačno je došao kraj! Najnovija nadogradnja za iOS 13 konačno je vani, što znači da bi svim problemima s kojima su se korisnici susretali nakon instalacije iOS 13.2, trebao doći kraj.

 

iOS 13.2 donio je problem zahvaljujući kojem su se pozadinske aplikacije isključivale same od sebe, što je onemogućilo multitasking

O kakvim se problemima radilo? Jedan od vjerojatno najiritatnijih odnosio se na isključivanje aplikacija koje su radile u pozadini telefona. Svaki puta kada bi korisnik prebacio s jedne aplikacije na drugu (čime bi se jedna aplikacija stavljala u radnu memoriju, odnosno u pozadinu), ta pozadinska aplikacija bi se jednostavno isključila. Osim što je ovo bilo samo po sebi vrlo iritatntno, isključivanje aplikacija u pozadini onemogućivalo je bilo kakav multitasking, a onda i brzi i fluidan rad. Bez multitaskinga nema ni brzine, a brzina je ono zbog čega smo najviše voljeli i zbog čega volimo pametne telefone s odgriženom jabukom na poleđini.

 

Je li problem zaista riješen?

Nadogradnja je tek nedavno izašla van, odnosno tek je nedavno postala dostupna za skidanje, što znači da se njezina upotrebljivost tek treba isprobati. No, ako ćemo čitati i gledati službene Appleove izvještaje, ondje ćemo moći pročitati da je iOS 13.2.2 otklonio spornu grešku i da bi sada sve trebalo biti u redu. No, problem s aplikacijama koje su se same isključivale bio je samo jedan od problema, no nikako i jedini. Drugi problemi koje je u sebi imala iOS 13.2 nadogradnja odnosila se na probleme sa spajanjem na internet, bilo da se radi o spajanjem na Wi-Fi mreže ili korištenje podatkovnog prometa.

 

iOS 13.2.2 nadogradnja samo 100 MB

Nova nadogradnja za iOS 13 iznosi samo stotinjak megabajta. Ovo sugerira činjenicu kako se od ove nadogradnje ne može očekivati da će donijeti ili otključati neke nove mogućnosti na iPhone telefonima. Radi se o nadogradnji koja donosi samo popravke za trenutno aktualne greške.

Je li iOS 13.2.2 nadogradnja dostupna i za vaše iPhone pametne telefone možete provjeriti na vrlo jednostavan način:

  • Idite u postavke svog iPhonea (”Settings”) i odande idite pod opciju ”General”
  • Ovdje potražite sve dostupne nadogradnje klikom na ”Software Update” opciju

U slučaju da nadogradnja još uvijek nije dostupna za vaše uređaje, strpljenje je ključ. Neki uređaji, ovisno o dijelu svijeta i naravno o modelu iPhonea, dobit će iOS 13.2.2 nadogradnju malo prije od drugih uređaja. No unutar nekoliko sati (najkasnije do 24 sata, kako stoji u Appleovom izvješću) svi kompatibilni iPhone telefoni na sebi bi trebali imati iOS 13.2.2.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here