Nova nadogradnja Windowsa 10, April 2018 Update, sadrži bug koji stvara probleme računalima s Intelovim SSD diskovima. Microsoft je u utorak na svojim službenim stranicama priznao grešku, zbog koje podizanje sustava, odnosno bootanje, nije bilo moguće.

Ručno instaliranje nadogradnje stoga nije poželjno jer je operativni sustav podložan rušenjima. „Tijekom pokušaja nadogradnje na April 2018 Windowsa 10, neki uređaji s određenim Intelovim SSD-ovima mogu ući u UEFI ekran i konstantno se rušiti. Microsoft trenutno nastoji blokirati pokušaje Intelovih SSD-ova da instaliraju April 2018 Update zbog poznatih propusta koji su uzrokovali probleme nestabilnosti“, stoji u izvješću Microsofta.

Gatesova tvrtka odgodila je nadogradnju sve dok na sustavima ne postavi zakrpu. Korisnicima koji su svoj Windows 10 već nadogradili i doživjeli spomenute probleme, savjetuje se da vrate prijašnju verziju „desetke“. Rušenje sustava izazvalo je nervozu, ali Intel i Microsoft rade na rješavanju problema.

WINDOWS 10 UPDATE


Tvrtke zajedno rade na popravljanju greške

Intel u međuvremenu ne preporučuje ni ručno instaliranje nadogradnje, tvrdeći da će zakrpa uskoro biti gotova, te moli korisnike za strpljenje. „Microsoft radi na soluciji u sklopu nadolazeće nadogradnje Windowsa, nakon kojeg će uređaji moći instalirati April 2018 Update“, zaključuje Microsoft u priopćenju.

Sporna nadogradnja nije riješila ni probleme gamera, poput usporenih performansa s kojom se, kako kažu, muče punih šest mjeseci, pa Microsoft ima puno posla prije objave finalnog izdanja nadogradnje.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here