U prvom dijelu ovog teksta donijeli smo vam prvih osam aplikacija, a sada vam donosimo ostatak. Android aplikacije mogu biti fantastične i morati ćete platiti koji dolar ako ih želite koristiti ili možete potražiti besplatne alternative koje neće biti tako dobre. Izbor je vaš, no mi smatramo da par dolara nije puno za dobru aplikaciju koju ćemo koristiti svaki dan. Evo što smo vam pripremili.

 

 

TuneIn Radio Pro (9.99$ / 70 kn)


 

Jedna aplikacija za sve radio freakove. TuneIn je aplikacija koja na jednom mjestu vam nudi slučanje preko 100.000 radio postaja! Sve što vrijedi slušati na svijetu, nalazi se ovdje. Tu naravno možete naći lokalne radio postaje, ali i sve relevantne radio postaje diljem svijeta.

Čak vam nudi aplikacija nudi mogućnost da kad nešto slušate, stisnete REC (record) i snimate sadržaj direktno na vaš mobilni uređaj. Može ponekad biti vrlo korisno, pogotovo kada čujete da vam počinje pjesma koju volite. Zašto ju ne spremiti na mobilni uređaj? U svakom slučaju ovo je “radio prijemnik” koji prima sve radio stanice na svijetu. Kako to da ju već niste kupili?

 

 

Deezer Premium (besplatna, ali je premium pretplata 6.99 eura mjesečno)

 

Nekoliko je dobrih music streaming servisa dostpuno za korištenje, a mi ćemo vam preporučiti Deezer. Zašto Deezer, a ne Spotify? Zato jer Spotify nije dostupan u Hrvatskoj, ali i zato jer smatramo da je Deezer jednako dobar.

Cijena je malo visoka, no za one koji vole glazbu i u njoj žele uživati 24/7 na svim uređajima, ovo nije prevelika cijena.

Deezer, I slični servisi, su odlični jer vam nude mogućnost da slušate glazbu sa bilo kojeg uređaja koji ima pristup Internetu kada god to želite i ne morate imati glazbu lokalno na uređaju. Streamanje je sasvim dovoljno i troši relativno malo Internet prometa. Možete si naravno i pojačati kvalitetu ukoliko imate premium uslugu.

Osim toga, nudi vam hrpu sitnica koje čine iskustvo korištenja ugodnijim – od intuitivnog dizajna, do otkrivanja novih glazbenika, slične glazbe, mogućnost izrade playlista, slušanje tuđih playlista itd. Preporučamo!

 

 

Bitdefender on Android (14.99$ po uređaju godišnje)

 

Kao što možete u zadnje vrijeme čitati po IT portalima, pa tako i našem, pojavili su se određeni virusi za Android uređaje. Nažalost, nisu bezopasni i brzo se šire po uređajima. Često uzrokuju lošije korisničko iskustvo korištenja (uređaji počnu jako štekati, aplikacije se ruše …), te vam često znaju uništiti podatke. Ako ne i ukrasti.

Zato je dobro imati određenu zaštitu na uređaju koja vas može, ali i ne mora, spasiti. Ipak, određena doza zaštite je uvijek korisna i vjerujemo da će sve više Android korisnika se odlučiti na taj korak. Jedna od mogućnosti je korištenje BitDefendera kojeg možete besplatno isprobati na 4 dana, a zatim vas košta oko 15 dolara godišnje po uređaju. Ako ste poslovni korisnik i imate podatke koje ne smijete izgubiti, preporučamo dnevni backup podataka i korištenje ovakve jedne aplikacije.

 

 

Norton Family Parental Control (besplatna za skinuti, ali korištenje košta 49.99$ godišnje)

 

Svijet je prilično zastračujuće mjesto za djecu, kao što je i virtualni svijet. Problem je što roditelji djeci daju mobitele već sa 4-5 godina i treba ih zaštititi. Norton Family Parental Control je upravo ono što trebate da bi vaša djeca (op.a. Ako ih imate) bila sigurna.

Za nemalih 50 dolara možete na mobitel djeteta instalirati ovu aplikaciju (zapravo, aplikacija je besplatna, ali da biste ju mogli koristiti morate platiti), te ćete imati pristup mobitelu vašeg djeteta. Moći ćete pratiti što radi, zabraniti mu određene aplikacije, određene radnje, određene web stranice i slično. Možete na “lijep” način nadzirati dijete i brinuti da ono bude sigurno u korištenju mobitela.

K tome, možete ga i pratiti putem GPS-a, odnosno kad god je dijete negdje udaljeno od vas, sa svog mobitela možete vidjeti gdje se ono nalazi. Vjerujemo da bi mnogim roditeljima ovo zadnje olakšalo avanturu zvanu “roditeljstvo”. Cijena je takva kakva je, no mala cijena za sigurnost vašeg djeteta.

 

 

NordVPN (besplatna za download, 2 godine korištenja cca. 70-80 dolara)

 

AV zaštita nije dosta da se zaštitite online. Uvijek vam je dobro razmisliti o VPN usluzi koju biste trebali koristiti što češće. Korištenje istoga spriječava treću osobu da prisluškuje promet koji radite, posebice kada se spojite na otvorenu WiFi mrežu.

Gotovo uvijek možete računati da će biti “znatiželjna” osoba koja će htjeti vidjeti što vi radite online. Korištenjem VPN-a vi mu to onemogućavate jer sav promet koji radite je kriptiran. Čak ida vidi promet, ne znači mu ništa. NordVPN je ponajbolja VPN usluga na tržištu i savjetujemo da ju kupite. Mi ju koristimo već duže vrijeme i više smo nego zadovoljni njome.

Ona će maskirati vašu IP adresu (jer ćete se spajati preko udaljenih servera tako da nitko neće vidjeti vašu adresu, nego adresu tih servera), brzina je i više nego pristojna, možete skidati torrente preko ovog servisa, aplikacija ima izuzetno jednostavno korisničko sučelje … Sve što možete poželjeti od VPN-a je ova aplikacija i ova usluga. Definitivno broj jedan za nas.

 

 

LastPass (besplatna za skinuti, ali 12$ / godina)

 

Mnogo puta smo već pisali o password managerima pa ćemo biti kratki. Password manager je aplikacija koja sprema sve vaše podatke o loginovima (korisnička imena i lozinke) sa različitih web stranica, a vi samo morate znati master password s kojim otvarate glavni “vault”. Koristeći ovu aplikaciju napokon za svaku stranicu možete imati različitu šifru, što se i inače preporuča.

Samo login podatke upišite u LastPass i on će za vas prilikom logina upisati potrebne podatke, nakon što vi date master password. Jednostavno za koristiti i iznimno korisno. LastPass je samo jedan od potencijalnih servisa ove vrste koje možete koristiti i koji mi gotovo redovno preporučamo. Pretplata vas košta praktički 1 dolar mjesečno što stvarno nije puno, a dati će vam određenu zaštitu.

 

 

Pudding Monsters Premium (0.99$ / 7 kn)

 

Tražite super igru s kojom ćete skratiti vrijeme? Puding Monsters su super igra za sve uzraste. Da, znamo da imate više od 20 ili 30 godina, no ova igra može biti svima zanimljiva. Ne samo djeci. Igra je besplatna ali za 0.99 dolara mičete dosadne reklame i potičete ZeptoLab kompaniju da i dalje radi odlične igre. Ako trebate neku igru za skratiti vrijeme na kavi dok čekate “onog” prijatelja koji uvijek kasni, probajte ovu. Nećete požaliti.

 

 

Weather Timeline Forecast (1.49$ / 10 kn)

 

Na tržištu postoji dosta aplikacija koje vam daju informacije o vremenu. Zapravo, na tržištu postoji jako puno aplikacija koje vam daju informacije o vremenu. Mnoge od njih su besplatne, pa se pitate zašto platiti 10 kuna za jednu od njih?

Razloga je više, no ovo je aplikacija koju ćete koristiti na dnevnoj bazi (op.a. Pogledajte kako se brzo vrijeme mijenja i kiša vas može samo tako iznenaditi), a i dizajn je prilično sexy i aplikacija radi iznimno glatko. Uz to, daje malo više korisnih podataka od konkurencije pa smo se zato odlučili na nju.

Ako vam je ipak previše i ne želite plaćati, preporučamo yr.no aplikaciju koja je također odlična, ali ima manji set podataka i nije tako grafički lijepa. Ali je iznimno precizna.

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here