Vaše će poruke automatski nestati nakon 7 dana. Telegram i Signal već dulje vrijeme imaju tu mogućnost, pa čak vam i Facebookov Messenger omogućuje postavljanje „timera“ za brisanje poruka u tajnim razgovorima. WhatsApp je sada najavio da se pridružuje konkurentima, poruke koje će se same obrisati dolaze u novoj verziji WhatsAppa.

Za razliku od Telegrama i Messengera, da bi aktivirali poruke koje nestaju nećete morati započeti tajni razgovor. Nakon što vam se značajka uvede, obje strane će je moći aktivirati za individualne razgovore dok je administratori mogu prilagoditi u grupnim razgovorima. Postoji samo jedna mogućnost vezana uz vrijeme nakon kojega će se poruke obrisati, a to je da one nestaju nakon 7 dana (ne postoji druga opcija). WhatsApp objašnjava neke detalje u objavi s čestim pitanjima (FAQ).

whatsapp poruke

Tvrtka uvodi ovu mogućnost kao način da se razgovori osjećaju više poput interakcije u stvarnom svijetu, a ne kao klon Snapchata. Cilj im je učiniti da se razgovori na WhatsAppu osjećaju što bliže osobnim razgovorima, što znači da ne bi trebali ostati zauvijek upamćeni. Objašnjavaju kako će timer brisanja pomoći u tome. „Kada je mogućnost brisanja poruka uključena, nove poruke poslane u razgovor će nestati nakon 7 dana, pomažući da se razgovor osjeća lakšim i privatnijim.“ Naravno, primatelji i dalje mogu snimati zaslon ili spremati poruke negdje drugdje.

Mogućnost nestajanja poruka nakon određenog vremena se testira već otprilike godinu dana. Još kad je eksperiment prvi put započeo postojale su mogućnosti da poruke nestanu u roku od pet sekundi ili jednog sata nakon čitanja, ali izgleda da je WhatsApp odlučio da je sedam dana najbolji odabir za veliku većinu ljudi.

Najnoviju verziju WhatsAppa možete preuzeti iz Trgovine Play, ali imajte na umu da mogućnost nestajanja poruka dolaze putem ažuriranja na serveru. Dakle, morat ćete biti strpljivi i pričekati dok ne stigne kod vas. WhatsApp kaže da bi predstavljanje trebalo biti gotovo do kraja studenog.

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here