Gotovo bez iznimaka, svako računalo s vremenom dođe u fazu u kojoj ne može raditi onako brzo ili efikasno kako bismo mi željeli da radi. Već nakon nekoliko godina korištenja, PC počinje pokazivati znakove slabosti, često po cijenu naših živaca. Softveri za optimizaciju računala odlično su rješenje za problematične situacije i sigurno će vam pomoći u otklanjanju problema. Zato smo izdvojili nekoliko besplatnih programa koji će računalu vratiti stari sjaj.

CCleaner

Iako je zasigurno izgubio na kredibilnosti kod korisnika zbog nedavne zaraženosti malwareom, Avastov CCleaner sada je ponovno na tržištu, a definitivno je i najpopularniji na listi optimizacijskih softvera. Bez ikakvih troškova, CCleaner dolazi i do najskrivenijih mjesta u računalu te ga čisti u potpunosti. Pedantniji korisnici, naravno, mogu za samo 20 dolara dobiti zaštitu u realnom vremenu, pa dobro razmotrite sve raspoložive opcije.

CCleaner se vraća sigurniji nego ikad

Advanced SystemCare

Kao i CCleaner, najbolje od sebe daje kada u njega uložimo. Međutim, Iobit Advanced SystemCare svakako pomaže korisnicima, čisteći junk na računalu i sve ostale neželjene programe uz osnovnu optimizaciju. Najveći problem ovog softvera je donošenje nekoliko neželjenih aplikacija sa sobom prilikom instalacije. Ne čudi stoga, što se Advanced SystemCare smatra korisnim, ali tek sekundarnim rješenjem.

System Mechanic

Iolo System Mechanic čisti radnu memoriju, uklanja neželjene dokumente i aplikacije, sprječava automatsko pokretanje programa u pozadini, blokira bloatware; ukratko – rješava se svog smeća na PC-ju. Samim time, softver štiti privatnost jer uklanja internetsku aktivnost, te isto tako ubrzava rad računala.

Iolo System Mechanic doista je sveobuhvatan softver

Što će vam, uostalom, softver za optimizaciju koji ne može vratiti staru snagu i brzinu vašem PC-ju? Mudro birajte između aplikacija i riješite se računalnih briga.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here