Dostupno na: Windowsima, MacOS-u
Cijena/Licenca: 39.95$ (pretplata 1 godina), 49.95$ (doživotna licenca/1 računalo)
Web stranica: Besplatna probna verzija Wondershare DVD Creator

Još jedan odličan softver nam dolazi iz kompanije Wondershare, a zove se “DVD Creator”. Iako danas malo ljudi zapravo koristi CD-e i DVD-e, ovo je komad softvera kojeg bi svi trebali imati.

Posebice oni koji vole snimati, kreirati video sadržaj i snimati ga na medije kao što je DVD. DVD Creator vam dozvoljava da editirate video, napravite odličan meni za svoje video uratke i na kraju, snimite na DVD (ili neki drugi medij) ono što ste snimili. No, što sve točno donosi ovaj softver, čitajte u nastavku teksta…

Snimite video na DVD/Blu-Ray/BD Folder/ISO

Prvotna namjera ovog softvera je snimanje vaših video uradaka na jedan od medija. To mogu biti DVD-i, Blu-Ray diskovi, ISO kontejner i slično. Ono što je često problem je format videa, pa ga prvo morate konvertirati u neki “popularni” format, a tek potom snimiti na medij. No, DVD Creator je riješio taj problem. On podržava preko 150 različitih video formata koje možete snimiti. Neki od njih su MP4, MKV, AVI, MOV, 3GP, MPG, MPEG, VOB, MOD, TOD i mnogi drugi. Više o formatima možete pročitati ovdje.

Jednostavno sučelje


DVD Creator ima izuzetno jednostavno (user-friendly) sučelje s kojim ćete sve moći naći s jednim ili dva klika mišem. One glavne funkcije su vam odmah dostupne na glavnom sučelju, a one druge preko menija ili dodatnih gumbi. No, definitivno jednostavno i za one koji do sada nisu koristili sličan softver.Ali upravo zato što je ovaj softver jednostavan, omogućuje vam da s jednim klikom započnete snimanje videa na medij. Također, moguće je više različitih video formata snimiti na isti DVD u jednom potezu, kao i kreirati DVD projekt kojeg možete editirati i spremiti za kasnije.

Editiranje videa s ugrađenim alatima

Iako je ovaj softver zapravo alat za kreiranje DVD-a, u njemu imate i ugrađene alate za editiranje videa prije nego ih krenete snimati na DVD ili neki drugi medij. Recimo, možete trimmati (hrv. ukloniti, odrezati) dijelove koji vam se ne sviđaju ili prilagoditi veličinu videa prema ekranu, određenoj rezoluciji i ukloniti prazne rubove. To je izuzetno korisno.

Spomenimo još mogućnost podešavanja svjetline i kontrasta, dodavanje specijalnih efekata, dodavanje watermarka, titlova i sl. Jako puno toga možete i uopće nije kompleksno. Odaberete ono što vam treba i dodate na svoj video prije nego ga krenete snimati na medij.

Izrada menija za video uratke

Sigurno ste se u životu susreli s DVD-ima, odnosno videima koje kad pokrenete imaju meni iz kojeg možete odabrati scene koje želite pogledati, dodatne isječke iz, npr., filma, slike, opis radnje i slično. To možete napraviti i s ovim softverom.

On vam nudi preko 100 statičkih i dinamičkih predložaka, odnosno tema kako biste prilagodili temu svojem video uratku. To može biti vrlo korisno, pogotovo kada na medij snimate više videa koji nisu povezani, pa da si korisnik može sam odabrati što želi gledati.

 

Ostale mogućnosti

Ovaj softver pruža toliko toga da ne možemo sve pobrojati u jednom tekstu. Uz sve glavne značajke koje smo nabrojali, možete još napraviti i slideshow od slika koje imate uz glazbenu pozadinu vaše omiljene pjesme, konvertirati video s DVD-a u jedan od popularnih video formata (npr. DVD to AVI, DVD to MP4 …), kreirati video poglavlja (op.a. Razlomiti video u poglavlja), snimati ISO datoteke na DVD i još mnogo toga.

DVD Creator u akciji:

Stoga, ako ste tražili dobar softver koji ima ovu svrhu, nemojte tražiti dalje. Probajte ovaj, ne sumnjamo da ćete biti i više nego zadovoljni.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here