Aplikacije za aktivnosti ili takozvane ”to-do” aplikacije su odličan način kako svaki korisnik uređaja koji na sebi imaju Android OS sve ono što treba učiniti to i može. Svi mi manje-više živimo poprlično zauzete živote. Svatko od nas (ili barem velika većina) živi takav život koji se sastoji od velikog broja aktivnosti.

Bilo da se radi o odlasku u teretanu, izvan nastavnim aktivnostima poslije škole, hobijima ili sličnim stvarima, sve to nam i zauzima puno vremena i može nam stvoriti popriličan kaos. Iz tog razloga je vrlo važno pratiti sve ono što želimo (ili bismo željeli) obaviti.

Ipak, to je vrlo često jako lako za reći, a puno teže za obaviti. Iz tog razloga i s tom svrhom su tu to-do aplikacije koje nam mogu pomoći. S obzirom da je Android danas jako raširena platforma i kako ogroman broj korisnika koristi pametne telefone s Android operacijskim sustavom, developeri su odlučili osmisliti aplikacije koje će korisnicima pomoći na najrazličitije načine, čak i kada se radi o svakodnevnim aktivnostima.

Stoga smo odlučili ovaj članak posvetiti najboljim to-do aplikacijama koje smo uspjeli pronaći i za koje vjerujemo da će vam olakšati sve vaše svakodnevne poslove i ono što trebate učiniti. Najbolje to-do aplikacije za Android uređaje – pročitajte u nastavku!

 

Google Keep

  1. Google Keep

Radi se o aplikaciji osmišljenoj od strane Googlea. Iako se primarno radi o aplikaciji unutar koje korisnici mogu pisati i bilježiti različite bilješke, ona isto tako unutar sebe sadrži neke cool i vrlo korisne to-do stvari, što je bio i razlog što sam ovu aplikaciju stavio na popis najboljih. S obzirom da se radi o još jednoj vrlo uspješnoj aplikaciji osmišljenoj izravno od strane Googlea ne treba nas čuditi činjenica koja govori kako je aplikacija jednom riječju – izvrsna.

Jako je dobro osmišljena i ono što je vrlo, vrlo važno jest da je aplikacija vrlo jednostavna za korištenje. Naravno, s obzirom da se radi o Googleovoj aplikaciji postoji vrlo velika šansa kako vaš pametni telefon možda unutar sebe i ima Google Keep, a da vi to niti ne znate.

Kako koristiti aplikaciju? Jednostavno. Novi popisi se mogu kreirati unutar izbornika koji se nalazi na podnožju zaslona, s time da se editiranje, odnosno mijenjanje već postojećih popisa vrši unutar same aplikacije. Nakon što neki zadatak dovršite možete ga vrlo lako ”prekrižiti” na način da promijenite popis i da jednostavno kliknete na neku stavku koju ste unijeli.

Vrlo jednostavno, a opet praktično i korisno. Isto tako ako postoji kakav zadatak koji vam je važniji od nekog drugog (ili od drugih), odnosno ako vam je neki zadatak prioritetan, njega možete istaknuti. Na taj način taj zadatak će biti vidljiviji od drugih, što će uvelike olakšati upravljanje istim i križanje nakon što zadatak bude obavljen.

Google Keep je prema mom mišljenju odlična i vrlo korisna to-do aplikacija koja se odlikuje jednostavnim sučeljem i jednostavnošću korištenja. Aplikaciju možete preuzeti za Android, iOS, Chrome ili web verziju ovdje.

 

Todoist To-Do List

  1. Todoist: To-Do List

Neki korisnici će i to s pravom reći kako je To-Do List najbolja to-do aplikacija od svih koje trenutno postoje na tržištu Android aplikacija. Razlog tomu je ponajviše taj što aplikacija kao svoju jezgru koristi Material Design. Zbog toga To-Do List korisniku pruža vrlo jednostavno i intuitivno korisničko sučelje ili UI koji objedinjuje velik broj dostupnih stvari i jednostavnost.

Još jednu stvar koju ova aplikacija ima jest kalendar tako da si možete zabilježiti sve vaše nadolazeće aktivnosti koje planirate obaviti u tekućem tjednu ili pak idući tjedan kao i kartica za dnevne aktivnosti, u slučaju da si udanu trebate zabilježiti više toga što planirate obaviti. To-Do List je dostupan u dva oblika: kao besplatna i premium verzija, gdje premium naravno omogućuje dodatne funkcije i mogućnosti, ali ćete za to trebati moći izdvojiti godišnje oko 30 USD (što nije puno).

Neke od stvari koje omogućuje premium inačica jest povezivanje sa Android Wear satom i osobnim računalom. Sve u svemu vrlo dobra i korisna to-do aplikacija, pogotovo ako trebate i želite imati aplikaciju unutar koje ćete moći planirati do u detalje. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Any.do

3. Any.do

Any.do  je vrsta to-do aplikacije koja korisnicima pomaže u organiziranju na način korištenja to-do popisa aktivnosti. Uz to aplikacije je isto tako dosta jednostavna za korištenje, tako da ćete se vrlo lako snalaziti u Any.do aplikaciji, čak i ako nemate iskustva s ovakvim aplikacijama.

Želite li napraviti više popisa aktivnosti i želite li uz to još i naknadno namjestiti svaki od tih popisa, ovisi o vama. Isto tako, Any.do će svoje korisnike moći spojiti i sa Google Calendarom ako ste se recimo izlogirali iz Googleovog korisničkog računa, što znači da sve može ostati na jednom mjestu.

Isto tako možete dodavati i podzadatke, odnosno zadatke koji se nalaze unutar jednog većeg, možete manevrirati između popisa, dodavati raznorazne podsjetnike, bilješke koje će unutar sebe imati privitke medijskog sadržaja. Možete sve to dijeliti sa svojim kolegama, zbog čega je Any.do isto tako i izvrsna poslovna aplikacija.

Ako vam se ukaže potreba za time Any.do ima i premium verziju. Ako ste zadovoljni i samo sa besplatnom verzijom, to je OK, jer će i ta verzija već imati sve ono što bi vam eventualno moglo zatrebati kod bilježenja aktivnosti.

 

Microsoft To-Do

  1. Microsoft To-Do

Microsoft To-Do aplikacija je idealna za sve one korisnike koji bi voljeli imati dobru to-do aplikaciju, ali bez toliko opcija i mogućnosti. Umjesto da ima ogroman broj dodatnih opcija i mogućnosti kao neke druge to-do aplikacije Microsoft To-Do naglasak stavlja tome da sve treba biti kratko i jasno.

Još jedna od odličnih stvari vezanih uz Microsoft To-Do jest mogućnost povezivanja sa osobnim računalom. To znači kako ćete zahvaljujući ovoj aplikaciji vrlo lako moći uskladiti sve vaše aktivnosti koje želite obaviti između vašeg pametnog telefona i računala (pod uvjetom da je na njemu instaliran Windows OS). Najbolja od najboljih stvari jest da je aplikacija u potpunosti besplatna i dostupna za skidanje sa Google Play Trgovine.

Aktivnosti, hobiji, kupovanje poklona za rođendan ili stizanje na dogovor više ne mora biti tlaka i nešto što vrlo lako zaboravljamo. Uz korištenjem samo jedne od ovih aplikacija svaka naša aktivnost može biti obavljena na vrijeme. Što je najbolja stvar, većina od to-do aplikacija nudi ili besplatnu ili premium verziju, tako da ako ne želite ne trebate izdvajati niti lipe, a opet možete uživati u svemu onome što bi vam od jedne ovakve aplikacije moglo zatrebati.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here