Učenje je nešto što ne volimo baš svi, pogotovo kada se radi o učenju stvari i predmeta za koje mislimo da nam u životu neće trebati uopće ili tako skoro. Ipak, na svu sreću postoje lakši i teži načini da se nešto nauči, a isto tako učenje je vrlo lako izvedivo i moguće – putem mobitela!

Ovdje ćemo nešto reći o najboljim aplikacijama za Android platformu koja će učenje uvelike olakšati; i to ne samo vama nego i vašem djetetu.

 

  1. Amazon Kindle

Amazon Kindle je Android aplikacija istoimenog programa za računala koji je već duže vrijeme dostupan i u obliku aplikacije za naše Android mobitele. O čemu se radi? Radi se o aplikaciji za čitanje. Čitanje je dobro i korisno. Čitanje je još veći užitak ako je štivo koje se čita lako dostupno i ako je prezentirano na jednostavan način, kao što je slučaj kod Amazon Kindle aplikacije.

Jeste li iskusan čitač ili ste tek početnik i tek se učite ”kako i što čitati” koristeći aplikacije za mobitel? Bilo kako bilo, Amazon Kindle je ”user friendly” za sve vrste korisnika. Ako želite da vaša djeca nauče nešto putem čitanja, skinite im Amazon Kindle sa nekoliko knjiga i to je to. Amazon Kindle je definitvno jedna od najboljih aplikacija za djecu.

 

 

ClassDojo

  1. ClassDojo

ClassDojo je jedna od rijetkih aplikacija koje su složene kao svojevrsna ‘virtualna’ učionica. Preko ove aplikacije i roditelji i učenici i učitelji mogu nesmetano i jednostavno komunicirati. Učitelji i nastavnici mogu komunicirati s djecom o njihovim potrebama u vezi obrazovanja, a roditelji se isto tako mogu informirati o svemu onome što ih zanima u vezi obrazovanja njihove djece.

Iako ClassDojo ne zamjenjuje iskustvo koje će dijete kao učenik imati u učionici, radi se o korisnoj aplikaciji koja će pomoći da sve tri figure – učitelj, roditelj i dijete (odnosno učenik) budu lakše na ”istoj valnoj duljini”. Jedini ‘minus’ ove aplikacije jest u tome što ćete za normalno korištenje aplikacije morati pronaći i nastavnika koji će biti voljan istu koristiti.

 

  1. com Flashcards

com FlashcardsRadi se o pravoj, pravcatoj aplikaciji za učenje. Pomoću ove aplikacije možete kreirati kartice u vezi bilo kojeg predmeta, što znači da bi ova aplikacija mogla poslužiti u učenju velikom broju učenika jer uvelike olakšava proces pamćenja i provjere znanja.

Sama aplikacija uključuje i automatsko sinkroniziranje putem platforme, kao i pristup preko više od 75 milijuna kartica za učenje koje se mogu koristiti i u offline modu i dok ste spojeni na internet. Jedini nedostatak aplikacije jest taj što je ona dosta skupa ako želite imati aplikaciju sa svim mogućnostima (Premium verzija).

 

Duolingo

 

  1. Duolingo

Duolingo je možda jedna od najboljih aplikacija za djecu ako želite da vaše dijete nauči neki strani jezik. Sama aplikacija ima podršku za velik broj jezika, uključujući francuski, španjolski, njemački, danski, talijanski, nizozemski, emgleski-engleski i američki-engleski. Još jedna super stvar u vezi ove aplikacije jest ta što je ona u potpunosti besplatna.

Učenje stranih jezika na Android mobitelima nikada nije bilo zabavnije – i to potpuno besplatno!

 

DragonBox

 

  1. DragonBox

Tko od nas voli matematiku? DragonBox je aplikacija za učenje baš – matematike. Radi se o aplikaciji koja je složena na način da pomogne djetetu da ono što lakše nauči osnove matematike.

matematika na androidu DragonBox

 

Cijeli koncept učenja i svladavanja osnova je osmišljen kao igra, što je odlično i što samo po sebi znači da će djeca na zanimljiv, a opet edukativan način moći naučiti ono što bi im možda u školi zadavalo male (ili velike) probleme.

 

Google-Classroom

 

  1. Google Classroom

Slično ClassDojo aplikaciji, Google Classroom je još jedna virtualna učionica u kojoj roditelji, učitelji i djeca mogu biti u interakciji jedni s drugima. Dobra stvar kod ove aplikacije jest ta što je interakcija povećana u odnosu na ClassDojo – ovdje osim roditelja, učitelja i djeteta u interakciji mogu biti učenici, koji onda mogu učitavati i stavljati različite korisne podatke i datoteke.

Sve u svemu, radi se o vrlo dobroj aplikaciji za učenje za djecu, koja je uz to u cijelosti besplatna. Ako imate nastavnike koji žele koristiti ovu aplikaciju i na taj način pomoći vašem djetetu da lakše uči i nauči, isprobajte Google Classroom.

 

PBS Kids Video

 

  1. PBS Kids Video

PBS je već neko vrijeme poznat po tome što radi aplikacije obrazovnog sadržaja. Sav video sadržaj koji se može skinuti sa PBS Kids Video stranice je napravljen u obliku crtića, tako da će djeca još više uživati gledajući ih i usput učeći. Aplikacija ima i ugrađen ‘pratitelj’ za učenje preko kojeg roditelj može gledati i pratiti kako ide proces učenja.

Zabavna i besplatna, PBS Kids Video je aplikacija koja će savršeno poslužiti roditeljima koji imaju malu djecu i koji nemaju vremena, a htjeli bi i voljeli da njihova djeca nešto korisno nauče.

 

Pocket-Code-app

 

  1. Pocket Code

Pocket Code je malo drugačija aplikacija od onih koje smo naveli dosad jer ova aplikacija pomaže djetetu da nauči kako – kodirati. Iako zvuči malo čudno i komplicirano – nije, jer aplikacija na vizualan način uči dijete tako da ono može povlačiti i spajati stvari za koje misli da će odgovarati zajedno (metodom ”drag and drop”).

Pocket Code bi mogla biti vrlo zabavna aplikacija ako vaše dijete od ”malih” nogu voli tehnologiju. Tko zna, možda za nekoliko godina odgojite novog Teslu? Bilo kako bilo, aplikacija na jedinstven način pokazuje da je kodiranje u biti nešto vrlo zabavno i – jednostavno.

Koje aplikacije za učenje koriste vaša djeca (ili vi)? Napišite u komentarima.

Piše: I.H.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here