Ljeto nam se vratilo (odavno), plaže, more naše Jadransko, godišnji odmori – sve to nam se jako približilo. Odbrojavamo dane dok napokon ne odemo na godišnji odmor i dok se konačno ne zavalimo na plažu te uz omiljeno piće bacimo oko na more i pripadajuće ljepote koje more okružuju.

No, prije nego što godišnji i službeno započne, trebalo je istopiti sve ono što se na našim tjelesima naslagalo u onim zimskim i proljetnim mjesecima kada su božićne i uskršnje delicije ”odradile svoje” u pogledu viška toliko neželjenih kilograma.

Vježbanje je vrlo dobro i vrlo korisno za svakog čovjeka, neovisno o dobi, spolu ili bilo kojem drugom ”obilježju.” Neki odlaze u teretanu i svoje masno tkivo ondje pretvaraju u six ili eight pack pločice na trbuhu ili izgrađuju bicepse kojima bi i Jason Statham pozavidio. Neki to rade kod kuće, u sobi, u podrumu.

Neki vježbaju uz pomoć mobitela i pripadajućih aplikacija. Neki jednostavno odu na internet i učitaju neki video u kojemo se prikazuje kako izvesti pojedinu vježbu. Vježbanje je definitvno super stvar i odličan način putem kojeg svaka osoba može postati zdravija. No, prije nego što počnemo vježbati dobro bi bilo znati i razumjeti kako naša tijela funkcioniraju, koje nam vježbe najbolje odgovaraju te koje vježbe možemo, a koje ne možemo vježbati.


Tek nakon što smo to otkrili možemo početi vježbati. U nastavku ćemo navesti i nešto reći o pet fenomenalnih aplikacija i internet stranica za vježbanje. Više vam ne treba trener, niti teretana. Sada vi možete biti sam svoj trener. Naj-aplikacije i internet stranice za vježbanje- slijede u nastavku!

Na internetu postoji zaista mnoštvo besplatnih stvari (aplikacija, internet stranica, videa) za vježbanje koje će vam pomoći da postanete fit, zgodni i nabildani i to u vrlo kratkom vremenu. Iako je velik broj takvih aplikacija OK, nedugo nakon što aplikaciju instaliramo otkrivamo problem: sve one ‘dobre’ stvari vezane uz aplikaciju se plaćaju. Iritantno je li tako? Mi smo se potrudili pronaći aplikacije koje su u cijelosti besplatne i koje uz to imaju i više nego dovoljno sadržaja da zadovolje čak i one najzagrižljivije vježbače.

 

fitnes aplikacije

 

  1. Tone It Up’s Daily Workout

Tone It Up je u isto vrijeme jedan od YouTube kanala na kojemu će svaki fitness fanatik moći pronaći nešto za sebe. Još bolja stvar je u tome što fitness treneri Karena i Katrina na svojoj stranici imaju nešto što će itekako dobro doći svakome onome tko se bavi vježbanjem na dnevnoj bazi: dnevni plan vježbanja.

 

tone-it-up

 

Svakoga dana, Tone It Up objavljuje novi dnevni plan vježbanja. Ako budete slijedili dnevne planove za vježbanje svakoga dana, na taj način ćete moći izvježbati i otvrdnuti sve one prave mišiće jer tjedni plan vježbanja u biti uključuje vježbe za cijelo tijelo. Vježbe dolaze sa video materijalima, GIF-ovima u kojima se objašnjava kako pravilno napraviti svaki pokret. Sve u svemu, odlična stranica vrijedna pažnje zbog koje će vam tijelo biti zahvalno.

 

Freeletics The Starter App for Beginners

 

  1. Freeletics: The Starter App for Beginners

Put ka fit izgledu ne mora uvijek nužno uključivati odlaske u teretanu i kupnju sve one skupe opreme. U stvari, svatko može raditi cijeli spektar vježbi, u svojoj kući i na taj način svaki vježbač može postati fit, zdrav i snažan bez potrebe izdvajanja visokih svota novca. Jedna od stvari koje vam u tomu mogu pomoći jest Freeletics aplikacija koja je dostupna i za iOS i za Android. Aplikacija je zaista jednostavna za korištenje ”ugodna oku” zbog čega je Freeletics jedna od aplikacija koju definitvno preporučujem, pogotovo ako ste početnik u vježbanju.

Prije nego što započnete s vježbanjem potrebno je popuniti polja s podacima o tome kakva je trenutno vaša razina kondicije i u kakvom ste fizičkom stanju kao i u vezi toga koji su vaši ciljevi u vezi vježbanja. Nakon toga aplikacija će za svakog korisnika sama stvoriti prilagođen plan vježbanja. Ako želite instruktora trebati ćete izdvojiti određenu svotu novca, no aplikacija i bez instruktora nudi odličan i širok spektar korisnih stvari tako da se uz Freeletics možete jačati bez bojazni od potrebe plaćanja.

 

Daily Cardio Workout app

 

  1. Daily Cardio Workout

Jeste li i vi jedan od onih korisnika koji jednostavno vole kada je aplikacija besplatna i kada radi baš ono što ”kaže” da će raditi, bez nekih nepotrebnih stvari koje nam neće trebati? Daily Cardio Workout je jedna od takvih aplikacija. I da stvar bude još bolja – aplikacija je dostupna i za iOS i za Android.

Nakon odabira vremena unutar kojeg želite vježbati i koliko različitih vježbi želite vježbati, aplikacija počinje s treningom. Daily Cardio Workout je u biti prava mala prijenosna teretana; nakon što namjestite željene vježbe i njihov intenzitet, jedino što trebate raditi jest slijediti upute na zaslonu i to je to- vježbanje može početi.

Uz to, Daily Cardio Workout korisniku dopušta namiještanje podsjetnika za vježbanje, personalizaciju profila i praćenje napretka. Sama aplikacija u sebi ima nekoliko reklama koje ne bi trebale biti preveliki problem.

 

eFit30

 

  1. eFit30: Pilates and Body Workouts in 30 Minutes

Ponekad se dogode dani da vam se jednostavno ne ide u teretanu. To je u redu, jer postoji YouTube kanal za vježbanju po imenu eFit30 putem kojeg možete sve vaše vježbe raditi od doma. Najbolja stvar od svega toga jest ta, što osim kvalitetnih vježbi eFit30 vas neće koštati- baš ništa.

eFit30 app

 

Sam kanal ima nekoliko načina vježbanja: vježbe koje su podijeljene u slijedove koje traju 15, 30 i 45 minuta. Osim vježbanja, eFit30 će vam pomoći u raznoraznim razgibavanjima, rastezanjima, popravljanju držanja (što je jako važno ako radite poslove ili se bavite aktivnostima koje utječu na držanje tijela i kralježnice).

To je to. Bez obzira vježbate li uz pomoć YouTube kanala ili aplikacija s mobitela te koliko često i intenzivno vježbate, uz aplikacije i stranice za vježbanje svaki korisnik će moći pronaći nešto za sebe. Ako spadate u skupinu onih kojima nema do vježbanja u teretani ili na svježem zraku- to je svakako pohvalno i nastavite s time! Ako ste pak ljubitelj vježbanja ”od doma” i ako ste se pitali ima li nešto za vježbanje što se može pronaći ”preko interneta” – odgovor je da ima. Sretno (i oprezno) vježbanje vam želim i vidimo se na plaži!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here