Kada kupite novi mobitel, vjerojatno vam glavobolju zadaje prebacivanje podataka s mobitela na mobitel. Pogotovo s time imaju problema vlasnici Appleovih uređaja, odnosno iPhone korisnici koji godinama skupljaju podatke na telefonu, a kupovinom novog žele te iste podatke imati i na novom uređaju.

Zato ćemo mi danas recenzirati odličan softver koji se zove MobiMover Free 2.0 i iza kojeg stoji kompanija EaseUS. Inače, dotična kompanija ima hrpu dobrih i korisnih softvera, koje možete pogledati na njihovim službenim stranicama.

MobiMover služi da biste podatke prebacili s računala na iPhone, s iPhonea na iPhone ili s iPhonea na računalo. Više o samom softveru u nastavku teksta.

 

MobiMover Free 2.0


Mali broj kompanija radi softver za upravljanje Appleovim uređajima ili podacima s istih, ali EaseUS je izuzetak. U nedostatku dobrih softverskih rješenja, napravili su prvi potpuno besplatni softver MobiMover s kojim možete prebacivati podatke između iPhone uređaja i računala. Ovaj softver vam dozvoljava da sa starijih uređaja prebacite podatke na novije uređaje (op.a. čak podržava i iPhone 8/8 Plus i iPhone X), na računalo, napravite backup podataka i slično.

Ovaj softver bi zapravo trebao svim iOS korisnicima, bez obzira da li koristite iPhone ili iPad, a kompatibilan je i s novim iOS-om 11. Ono zašto bismo mi rado koristili ovaj softver je mogućnost da lako napravite sigurnosnu kopiju svih podataka koje imate na svom iUređaju, te da po potrebi prebacite podatke s jednog uređaja na drugi. Mi u našim tekstovima uvijek ističemo važnost izrade sigurnosne kopije podataka, a danas je to važnije nego ikada prije.

Svjesni smo činjenice da možete napraviti backup s telefona direktno na iCloud ili preko iTunesa, no većina ljudi to ne radi iz nekoliko razloga, a jedan od njih je (pre)malo mjesta na iCloudu. Besplatni korisnici imaju samo 5 GB slobodnog mjesta, što je malo ako imate dosta aplikacija, slika, glazbe, kontakata, bilješki i slično, pa ne možete napraviti cjeloviti backup uređaja ili više njih.

 

Mogućnosti

Sama aplikacija je izuzetno jednostavna, što ćete vidjeti kada ju instalirate na svoje računalo. Mogu je koristiti i početnici i napredniji korisnici jer je vrlo intuitivna i imate nekoliko opcija koje vam nudi. Spomenuli smo neke, ali ćemo ih ponoviti. Sa MobiMoverom možete:

Migrirati podatke s jednog iPhone/iPad uređaja na drugi (kopija istih)
– Napraviti sigurnosnu kopiju podataka s uređaja na računalo
– Migrirati podatke s jednog uređaja na drugi (prebaciti podatke, a ne ih kopirati)
– Podijeliti podatke s drugim korisnicima
– Kopirati podatke između uređaja unutar određenih kategorija (slike, bilješke, videi, kontakti …)
– Dodavati/uklanjati sadržaj s iPhone uređaja
– Rekreirati sadržaj na iPhoneu/iPadu iz sigurnosne kopije

Nama se sviđa posebno ovaj dio s kategorijama. iPhone/iPad uređaji podatke imaju grupirane po određenim kategorijama (kontakti, poruke, mailovi, Safari bookmarks & history, slike, videi, ringtonovi, glasovne bilješke …), a vi te kategorije možete uređivati, prebacivati na druge uređaje, ukloniti sadržaj iz istih.

Zgodno je što možete recimo slike prebaciti s jednog uređaja na drugi, bez da išta drugo prebacite. Određeni softveri vam nude da prebacite sve ili ništa, dok je ovaj softver to odlično razdvojio na kategorije i zato je u mnogočemu bolji od ostalih.

Zahtjevi i koraci za upotrebu

Da biste mogli koristiti ovaj softver morate imati Windowse 7/8/8.1/10 i to je u biti to. Nema nekakvih posebnih zahtjeva koje morate ispuniti.

Što se tiče samog korištenja softvera, rekli smo da je vrlo jednostavan. Sve što morate napraviti je instalirati softver, spojiti iPhone/iPad na računalo i pokrenuti softver. Unutar njega ćete vidjeti opcije koje vam nudi. Recimo, ako želite prebaciti podatke s računala na mobitel – dovoljno je da odaberete opciju “Transfer to this device”, odaberete podatke koje želite prebaciti i stisnete Enter. I to je to. Vidjet ćete progress bar koji će vam prikazati kako se podaci prebacuju s računala na iUređaj. Detaljne informacije o korištenju softvera možete naći ovdje.

U svakom slučaju, ako imate iPhone/iPad uređaj, ovo je softver koji morate imati. Olakšat će vam život u mnogočemu, te će vam dobro doći s izradu sigurnosne kopije koju je preporučljivo često raditi.

 

Piše: B.P,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here