VLC Media Player je izuzetno popularan softver koji dolazi s podrškom za hrpu audio i video formata i zato je omiljen među Windows i Mac korisnicima, a uskoro dodaje i podršku za AirPlay. Za one koji ne znaju što je AirPlay, to je Appleova tehnologija koja dozvoljava da s računala, mobitela ili tableta streamate sliku na TV. Evo što su o tome rekli inženjeri iz VLC-a:

Kao što smo učinili s Chromecastom, sličnu stvar namjeravamo napraviti i s AirPlayom na svim platformama. Još nema datuma kada će se to dogoditi. Mi bismo željeli da to bude dio VLC-a 4, koji će biti sljedeća velika verzija na kojoj radimo. Javnost će unaprijed znati kada budemo spremni ponuditi datum i novu verziju.

VLC razvojni tim je 2018. godine dodao podršku za Chromecast što je zapravo Googleova verzija Appleovog AirPlaya. Treba uzeti u obzir da je Apple već ponudio AirPlay u non-apple uređajima kao što je Sonos One, ali i nekim novim TV uređajima (Samsung, LG …) koji su ove godine predstavljeni na CES-u.

Također, osim same podrške za AirPlay, VLC će ponuditi AirPlay podršku i unutar Android aplikacije pa ćete sadržaj moći streamati s Apple uređaja na Android uređaje što je vrlo zanimljivo. Točnije, VLC želi ponuditi korisnicima da streamaju sadržaj s jednog uređaja na drugi, bez obzira imaju li oni Apple uređaje ili ne. Vidjet ćemo kako će to sve ispasti. Nadalje, VLC Tim želi povećati i podršku za VR u budućnosti, što je također viđeno ove godine na CES-u.

I za kraj spomenimo da je VLC došao to tri milijarde skidanja sa svoje web stranice što je i više nego respektabilno. U svakom slučaju, ako još nekim čudom ne koristite VLC, skinite ga. Nećete požaliti.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here