Preslušavanje glazbe preko interneta sve je popularnije. Servisi za streaming i skidanje glazbe rastu u posljednje vrijeme poprilično i sve to povlači za sobom sve više interesenata na tom području. Trenutno imamo mnoštvo servisa na globalnoj sceni, ali u Hrvatskoj situacija nije toliko šarolika. No, od prije koji dan bogatiji smo za ponudu još jednog servisa za slušanje glazbe – Google Play Music.

U Hrvatskoj bismo mogli istaknuti Deezer kao najpopularniji servis te namjene. Razlog tome je mnoštvo marketinških kompanija koje nas upućuju na korištenje Deezera. Hrvati smo poznati po tome kako nam je jako teško izdvojiti koju kunu za aplikaciju ili za glazbu, no čini se da Deezer ipak sve više raste i kod nas. Sada će korisnici moći birati između Google Play Musica i ostalih servisa i na našem tržištu. Dobra je to informacija za sve koji koriste usluge preslušavanja glazbe online i na legalan način. Konkurencija na bilo kojem području uvijek upućuje na to da korisnik ima veću mogućnost odabira i potencijalno manje cijene.

Google Play dostupan je za većinu važnih platformi, čime je u prednosti na neke druge servise. Za razliku od Googlea, Apple se još nije odlučio omogućiti svoj iTunes u Hrvatskoj tako da su njegovi korisnici uskraćeni za tu uslugu. No, s obzirom na Googleovu popularnost nimalo ne sumnjamo kako će ova novost zaživjeti i na telefonima Applea, što bi moglo iTunes u potpunosti izgurnuti iz planova za puštanje na hrvatsko tržište. Google je ovog puta ponovo bio darežljiv, tako da vam nudi mjesec dana besplatnog streaminga. Ako se ipak odlučite za kupnju pojedinog komada, tada ćete morati izdvojiti dvije do tri kune. U svakom slučaju, ovaj novi servis na našem tržištu vrijedi isprobati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here