Namijenjen prvenstveno da bude monokromatski multifunkcionalni pisač za male urede i male radne grupe, Canon MF216n je brz laserski pisač koji nudi kvalitetan ispis.

Nema duplex za ispisivanje sa obje strane, ali zato sadrži automatski punjač papira za lakše skeniranje kao i Ethernet konektor za spajanje i dijeljenje podataka na mreži. Zbog ovih mogućnosti Canon Image Class MF216n je u užem izboru za najbolji monokromatski pisač koji je najprikladniji za upotrebu u malenim uredima, kao i za osobnu upotrebu.

Canon MF216n recenzija

 

Canon MF216n:  Dizajn i mogućnosti

MF216n ima kapacitet od 250 papira, rezolucija prinatanja je 1200x1200dpi, a skeniranja 600x600dpi. Na našim testiranjima ovaj pisač se pokazao prilično brzim, pogotovo kod  skeniranja i kopiranja, zahvaljujući ADF ladici u koju stane 35 listova papira.

Osnovna inačica sadrži mogućnosti ispisivanja, slanja faxa, skeniranja, no može se koristiti i kao zaseban uređaj za kopiranje ili kao fax uređaj. Dodatno, pisač nudi mogućnosti ispisivanja i skeniranja i sa uređaja na kojima su Android i iOS operativni sustavi.

Ograničenje ovog pisača jest u tome što on prije svakog ispisivanja ili skeniranja mora biti spojen ili na žičnu ili na bežičnu mrežu, jer ne podržava WiFi kao ni WiFi Direct.

 

Canon MF216n: Postavke, brzina i kvaliteta ispisa

Dimenzijama od 36cm X 39cm X  sa 37 cm, ovaj pisač je dovoljno malen da stane na radni stol, no isto tako je i dovoljno visok što bi vas moglo nagnati na razmišljanje da ga ipak ne stavite tamo. Sa svojih 13,5 kg dovoljno je lagan tako da ga jedna osoba može nesmetano micati i nositi. Postavke su standardne, a za svoje testove ja sam ga spojio na internet i instalirao sam instalacijske programe koristeći moj Win sustav.

Canon MF216n

 

Deklarirana brzina ispisivanja ovog pisača je 24 stranice po minuti, brzina koju biste trebali vidjeti za vrijeme ispisivanja dokumenata koji ne zahtijevaju puno ”truda”. U pogledu ispisivanja poslovnih dokumenata, ovaj pisač je ispisivao maksimalnom brzinom od 12.3 stranice po minuti (koristili smo Quality Logic za mjerenje vremena ispisa). Ovo je brzo, čak i u usporedbi sa Panasonicovim KX-MB2000 ili sa Samsungovim M2070FW.

Kvaliteta ispisa je vrlo dobra i to je jedna od jačih strana ovog pisača. Ono što je najvažnije kada govorimo o monokromatskim pisačima, a to je kvaliteta ispisa teksta je zaista vrlo velika, što znači da slobodno možete ispisivati i tekst sa malom veličinom slova. Kvaliteta grafike se nalazi na donjem dijelu raspona svih monokromatskih laserskih pisača, no samo po sebi ovo je i više nego dobro za poslovnu upotrebu.

Ovisno o tome jeste li ili niste perfekcionist, možda hoćete a možda i nećete koristiti ovaj pisač za ispisivanje PowerPoint dokumenata. No kao i za većinu ostalih monokromatskih laserskih pisača, kvaliteta slike je dovoljno dobra za ispis svih slika sa internetskih stranica na način da budu prepoznatljive, no za sve što je zahtjevnije od toga, bolje ne.

Za veliku većinu uredskih poslova, ovaj pisač je dobro izbalansirana mašina, gotovo idealna kombinacija brzine, kvalitete ispisa i rukovanja s papirima- plus to što ima ADF i faks mogućnost, čime postaje još bolji izbor. Po našem mišljenju ovaj pisač bi trebalo svakako uzeti u obzir za osobnu upotrebu kao i za upotrebu u malenim uredima sa nižim opsegom uredskih poslova.

Ustupio: Microline

Cijena: 1.475,00kn

ZA: Brzina ispisa, skeniranja, kopiranja. Automatski uvlakač dokumenata.

PROTIV: Nema WiFi, nema dvostrani ispis

Piše: N.B.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here