Početkom mjeseca HP je najavio nove A3 LaserJet i OfficeJet pisače i višefunkcijske uređaje, uključujući i novi OfficeJet Pro 7740, all-in-one inkjet širokog formata u boji za male i srednje tvrtke koji ispisuje i skenira u veličini do A3 formata.

OfficeJet Pro 7740, za koji HP tvrdi da ima niže troškove po stranici u usporedbi sa nekim laserskim all-in-one pisačima, može proizvesti obostrano ispisane materijale bez rubova u formatu do maksimalno 27,9 x 43,2 cm, te navodno ima skladište za papir velikog kapaciteta (500 listova) i velike spremnika tinte (do 2.000 stranica s HP 925XL crnim spremnikom). Također ima dvostrano skeniranje u jednom potezu, kopiranje i faksiranje, kao i ADF od 35 stranica koji prihvaća standardnu veličine papira (A4) i dokumenata (21,6 x 35,6 cm). Plošni skener skenira do veličine od 27,9 x 43,2 cm.

Podrška je svestrana, tako da korisnici IOS-a također mogu ispisivati sa Apple iPhone-a i iPad-a pomoću Apple AirPrint, jednako kao i sa mobilnih uređaja na Androidu, Microsoft Windows 8/10 i Google Chrome operativnim sustavom, HP tvrdi, uglavnom bez ikakve dodatne opreme ili instalacije aplikacije, što je osobito korisno za osobe koje “su u prolazu”, a trebaju nešto ispisati, bez instalacija drajvera.

OfficeJet Pro 7740 također ima HP JetAdvantage Private Print rješenje u oblaku koje omogućuje da dokumenti budu postavljeni u red čekanja na ispis i da dobiju komandu za ispis tek kada je korisnik pokrene na upravljačkoj ploči pisača, sprečavajući drugima pristup za ispis dokumenata.


HP PRINTER

 

Ostale značajke uključuju:

  • Tap-and-swipe zaslon osjetljiv na dodir kao na smartfonima.
  • Brzina ispisa do 21 (crna) / 17 (u boji) ppm. Brzina ispisa nacrta u boji je i do 34 stranica u minuti.
  • Automatski obostrani ispis do veličine od 27,9 x 43,2 cm do 12 (crna) / 10 (u boji) ppm.
  • Povezivanje koja uključuje Ethernet mrežno sučelja, WiFi 802.11b/g/n bežično povezivanje, kao i USB port.
  • Mobilni ispis pomoću HP ePrint, Apple AirPrint; Mopria-certificirani Android mobilni ispis; bežični izravan ispis i Google Cloud Print.
  • Skeniranje u boji na PC, USB memorije i na e-mail primatelja.
  • Kapacitet papira od 550 listova sa uključenom drugom posudom od 250 listova.
  • Maksimalna mjesečna količina do 30.000 stranica.

Zamjenski spremnici sa tonerom su: HP 952 crna OfficeJet Ink Cartridge (daje oko 1.000 stranica); tri zasebna HP 952 Cyan, Magenta, Yellow OfficeJet Ink Cartridge (svaki daje oko 700 stranica); HP 952XL crna OfficeJet Ink Cartridge (daje oko 2000 stranica); i tri zasebna HP 952XL Cyan, Magenta, Yellow OfficeJet Ink Cartridge (svaki daje oko 1600 stranica).

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here