OKI je izbacio novi model LED laser printer sa 5 (pet) tonera – Pro9541. Ovaj multifunkcijski A3 printer u boji predstavlja odličan izbor za grafičke profesionalce. Osim vrhunske kvalitete ispisa, ovaj printer omoućava i rad sa termo transfer medijima. Npr.za tisak na tekstil, keramiku, staklo, plastiku…

Multifunkcijski A3 printer u boji

 

OKI Pro9541 nasljednik je proslavljenog modela ES9541, prvog LED laserskog printera sa 5 boja! Specifičan je po tome što, osim četiri osnovne boje (CMYK), može koristiti i jednu od spot boja: bijelu ili prozirnu (clear). Prozirni toner osigurava jednoliki sjaj (glosy) ispisanog materijala, bez obzira na kombinaciju boja u podlozi. Bijeli toner koristi se za termo transfer tisak na tekstil, keramiku, staklo, plastiku.

Impresivan kapacitetimpresivan kapacitet

Pisač standardno dolazi sa kapacitetom ladica od 530 + 300 listova, ali uz jednostavne nadogradnje on se penje na 2.950 listova!

 

Njegov ispis se temelji na već dokazanoj OKI-jevoj LED tehnologiji, a podržava ProQ2400 rezoluciju ispisa od 1200×1200 dpi.

Brzina ispisa na transfer filmove A4 formata iznosi 45 stranicu u minuti, a sa clear tonerom 18 stranicu u minuti. Ispis u boji na običnom papiru obavlja brzinom od 50 stranicu u minuti za crno-bijeli kao i za ispis u boji.

Vrijeme potrebno za ispis prve stranice iznosi 8 sekundi. Impresivne performanse ovog pisača omogućavaju ugrađeni 1,2-gigahercni procesor u kombinaciji sa standardnih 2 gigabajta memorije.

Kvalitetni otisak na tamne podlogekvalitetan otisak na tamne podloge

Zahvaljujući toneru bijele boje osiguran je kvalitetni tisak i na tamne podloge.

 

Za konstantna kvaliteta ispisa brine se ugrađene funkcije automatske kalibracije boja i gustoće ispisa. Sa pisačem se isporučuje mnoštvo korisnog softvera: Template Manager, Color Correct, Color Swatch, Configuration Tool, PS Gamma Adjuster, Profile Assistant (samo za Mac), PDF Direct Print.

Kao opcija može se koristiti EFI Fiery XF Server. Radi se o vanjskom serveru zaduženom za color management.
Korisniku je omogućen ispisa ne velikom broju različitih medija. Osim već spomenutih transfer filmova, ovo uključuje papire težine od 52 do 360gsm, a možete ispisivati i na velikom broju različitih veličina, te tipova papira: od A6 do A3+, te 1321 mm bannere. Također je omogućen i automatski dvostrani ispis na papirima sve do 320gsm.

Fleksibilna primjenafleksibilna primjena

Kao peti toner može se koristiti: bijeli (za termo transfer) ili prozirni (za visoki sjaj).

 

Standardno ovaj multifunkcijski A3 printer u boji dolazi sa ladicom kapaciteta od 530 listova, odnosno višenamjenskom ladicom sa 300 listova. Korištenjem do dva dodatna spremnika maksimalni kapacitet za pohranu papira penje se na nevjerojatnih 2.950 listova!

Ovaj multifunkcijski A3 printer u boji je opremljen sa svim potrebnim priključcima što uključuje: Hi-Speed USB 2.0, 10 /100 /1000Base-T Ethernet.

Isto kao i kod ostalih OKI printera i ovoj se model odlikuje niskim troškovima otiska. U slučaju korištenja bijelog tonera računica je jasna: bijela boja dobiva se iz bijelog tonera, a ne miješanjem čak tri boje (Cyan Mangenta Yellow).

Ustupio: Microline – OKI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here