Ovaj višefunkcijski inkjet pisač (MFP) je osmišljen kako bi se natjecao s laserskim pisačima iste kategorije, a sve to uz vrlo konkurentnu cijenu od oko 1600kn. Ugrađeni Wi-Fi podržava ispis sa pametnih telefona i tableta preko Appleovog AlrPrint i HP-ove Android aplikacija, a tu su naravno i klasični USB i Ethernet portovi. Dodatni USB priključak na prednjoj strani pisača omogućuje spajanje plug-in flash USB-a, za ispis pohranjenih fotografija i spremanje skeniranih dokumenata. Faks je također podržan, ako spojite uređaj na telefonsku utičnicu.

Veliki zaslon, osjetljiv na dodir, nudi jednostavan pregled funkcija i vrlo je jednostavan za korištenje. Uz pomoć funkcije automatskog umetanja 50 listova, fotokopiranje je brzo i jednostavno: treba mu 14 sekundi za jednu stranicu, tek nešto više od jedne minute za 10 crno-bijelih stranica i minutu i pol za stranice u boji.

HP Inkjet MFP

Skeniranje A4 stranica na našem testu je dao sljedeće rezultate: na 300 točaka po inču traje samo devet sekundi, na 600 dpi je trajalo 46 sekundi (rezultat je vrlo oštra slika), dok je na 1200 dpi skeniranje trajalo oko 3 minute.

Što se tiče ispisa standardni testni tekstualni dokument ispisuje se pri brzini od 21,4 stranice po minuti, što je čak brže od mnogih laserskih printera. Brzina je bila još veća od čak 25.4 ppm, prilikom ispisa jednostavnijih skica. Stranice sa slikama u boji ispisuju se pri brzini od 8.6ppm, a kvaliteta je vrlo dobra i boje su dosta precizne, naravno rezultati bi se još drastično poboljčali da se koristi poseban foto papir. Fotografije na običnom papiru  izgledaju vrlo dobro, ali ako su vam fotografije prioritet, svakako morate posegnuti za kvalitetnijim foto papirom. Valja napomenuti da ovaj uređaj standardno ispisuje i skenira obje strane papira, prema potrebi.

Toneri za ovaj MFP model HP-9S3XL su poprilično veliki i stoje oko 180kn za svaku boju i 240kn za crnu boju, a nude ispis od čak 2.000 stranica, odnosno 1,600 stranica u boji. Takav omjer cijene tonera i ispisa nemaju ni mnogi laserski printeri, što ga s pravom smješta u klub isplativih pisača za manje urede ili kućnu uporabu, dok je daleko ispred osnovnih tintnih pisača, u pogledu cijene svakodnevne uporabe.

Sve u svemu ovaj pisač zaslužuje naše pohvale, iako zahtijeva malo više prostora, to je u skladu sa njegovim višenamjenskim funkcijama. HP je zaista uspio napraviti robusni inkjet printer sa performansama laserskog printera, koji nudi kvalitetne ispise i skenira dokumente, unutar relativno niskih troškova. Ovaj brzi i robusni printer će svakako pronači kupca, pogotova u segmentu manjih ili kućnih ureda koji imaju potrebu za svakodnevnim ispisima.

inkjet HP OfficeJet Pro 8720

SPECIFIKACIJA:

  • Ispis: maksimalna rezolucija ispisa 4800x1200dp

• Skeniranje: Maksimalna razlučivost 1200x1200tpi

• Ladica: ADF 250 listova

• Sučelje: USB 2.0, RJ-45, WiFi, 2x RJ-11

• Dimenzije: 339x500x530mm

  • Masa: 15kg
  • Mjesečni ciklus: 30000 stranica
  • Cijena: oko 1600kn

Piše: J.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here