ZAGREB, 21. studenoga  2018. – Canon Europe, svjetski vodeća tvrtka u ponudi slikovnih rješenja, najavljuje važno ažuriranje svoje nagrađivane linije produkcijskih skenera imageFORMULA. Novi uređaji imageFORMULA DR-G2090, DR-G2110 i DR-G2140 kvalitetno su rješenje za tvrtke s velikim potrebama za skeniranjem. Kombinirajući Canonove najnovije hardverske i softverske tehnologije, nova linija nudi veće brzine, manju buku i dodatno LAN sučelje za skeniranje A3 dokumenata.

 

ZADOVOLJAVANJE PRODUKCIJSKIH POTREBA

Canonova nova generacija produkcijskih skenera imageFORMULA DR-G2 namijenjena je najviše tvrtkama ili ustanovama koje digitaliziraju veliku količinu dokumenata, npr. velikim korporativnim dostavljačkim odjelima, i tvrtkama koje skeniraju dokumente za svoje klijente, kao što su tvrtke kojima se outsourceaju poslovni procesi. Zahvaljujući robusnom mehanizmu za ulaganje, korisnici mogu zajedno skenirati razne dokumente jer se stranice pouzdano ulažu i odvajaju. Tvrtke ili ustanove mogu pomoću značajke načina rada s preklopljenim dokumentima skenirati i stranice raznih veličina i debljine papira, od posjetnica do dokumenata formata A1.

Novi modeli koriste Canonovu najnoviju tehnologiju CIS senzora i novorazvijeni integrirani DR procesorski čip da bi omogućili skeniranje velikom brzinom i obradu do 280 slika u boji u minuti uz razlučivost od 300 točaka po inču. Dodatne značajke koje povećavaju produktivnost jesu ulagač velikog kapaciteta u koji stane 500 listova za neprekinuto rukovanje većim količinama dokumenata za skeniranje te Fast Start Scan za što manje kašnjenje prilikom pritiska na gumb za početak skeniranja.

“Svaka tvrtka zna da je produktivnost od vitalne važnosti. Ta je potreba još izraženija u okruženjima s velikim opterećenjem gdje je od kritične važnosti poštovati rokove, a skeniranje velikih količina dokumenata standardna praksa“, rekao je Tim Brosnihan, europski menadžer za proizvode u Canonu Europe. „Od državnih i financijskih ustanova do zdravstva i obrazovanja, za svakodnevnu poslovnu obradu velike količine dokumenata nužan je pouzdan proizvod. Ovi A3 skeneri namijenjeni su okruženjima u kojima se puno skenira – do 70 000 skenova dnevno, pri čemu se jako cijene i pouzdanost i svestranost.“

 

DR-G2110
DR-G2110

POBOLJŠANE MOGUĆNOSTI POVEZIVANJA I STVARANJE PRILAGOĐENIH APLIKACIJA

Modeli imageFORMULA DR-2110 i 2140 prvi su produkcijski skeneri koji nude ugrađeno LAN sučelje i mogućnost povezivanja putem USB-a, omogućujući tako kupcima smanjenje troškova i uštedu na potrebnom prostoru ukidanjem potrebe za specijaliziranim PC-jem ili softverskom aplikacijom. Linija je unaprijeđena i kompletima za razvoj softvera (SDK-ovima) za skeniranje dokumenata koji omogućuju korisnicima da posve zadovolje svoje specifične potrebe. SDK obuhvaća alate, resurse i kôd potreban programerima da razviju nove aplikacije i inovativna rješenja za pretvaranje dokumenata u slike. Otvoreni API i sposobnost stvaranja prilagođenih sučelja za Canonovu platformu znači da će se novi uređaji savršeno uklopiti u svako postojeće radno okruženje i funkcionirati uz postojeće tijekove rada. Skeneri obuhvaćaju i integraciju u razne aplikacije za skeniranje uz podršku za pogonske programe ISIS/TWAIN/WIA i Kofax VRS.

DR-G2140

VRHUNSKA KVALITETA SLIKA I INTELIGENTNA OBRADA

Linija imageFORMULA DR-G2 namijenjena je stvaranju slika dosljedno visoke kvalitete i optimizirana je za precizno vađenje podataka, obradu tijekova rada i arhiviranje u sustave za upravljanje dokumentima. Uređaji nude i novi način obrade slike, Active Thresholding, koji omogućuje korisnicima skeniranje mješovitih dokumenata s različitim tekstom, bojama i pozadinom bez potrebe za prilagodbom postavki slike. Active Thresholding kompenzira varijacije u pozadinama dokumenata automatskim prilagođavanjem svjetline svake stranice.

Uz to, značajka prepoznavanja crtičnog koda i 2D koda korisnicima omogućuje automatsko odvajanje skupova dokumenata i njihovo sortiranje u višestranične imenovane datoteke pomoću imenovanja ili indeksiranja datoteka na temelju crtičnog koda. Tako zaposlenici ne moraju dugotrajno ručno skenirati dokumente, što omogućuje puno bržu i lakšu obradu velikih količina informacija.

Skeneri dolaze s Canonovim softverom CaptureOnTouch Pro koji krasi jednostavno rukovanje, a tu su i napredni alati za OCR i mogućnost povezivanja s oblakom radi lakog i učinkovitog skeniranja i pretvaranja dokumenata u razne formate.

Canon imageFORMULA DR-G2110 i DR-G2140 bit će dostupni u Europi od studenog 2018., a DR-G2090 od prosinca 2018.

 

NAPREDNA IZRAVNA POVEZIVOST

Canon Europe predstavlja i mrežne prilagodnike NA10 i WA10 koji omogućuju izravno povezivanje nekoliko Canonovih USB skenera s mrežom. Sada više korisnika u jednom uredu može dijeliti jedan skener te se skener može koristiti i na prodajnim/uslužnim pultovima na kojima se radi s korisnicima i često nedostaje mjesta jer je moguća izravna obrada bez PC-ja. Ti uređaji nude jednostavnije upravljanje zadacima skeniranja uz mrežni prijenos – tzv. gumb za lake poslove nudi prečace na funkcije skeniranja, štedeći vrijeme koje bi trebalo potrošiti na postavljanje. Model NA10 dolazi sa sučeljem za žično LAN povezivanje, dok model WA10 dodatno nudi Wi-Fi sučelje. Oba modela su dostupna u Europi od ovog mjeseca.

 

PODRŠKA ZA PRILAGOĐENU INTEGRACIJU

Canon sa zadovoljstvom najavljuje i da će predstaviti niz novih kompleta alata za razvoj softvera radi lakše integracije svojih skenerskih tehnologija s korisničkim aplikacijama i sustavima. Među tim će kompletima biti DR Web SDK za jednostavnu integraciju s aplikacijama utemeljenim na webu, novi SDK za skenere iz linije DR za prilagođenu integraciju, jednostavnu platformu za razvoj aplikacija za izradu snimki zaslona te novi ugrađeni SDK za Canonov mrežni skener ScanFront 400.

Glavne specifikacije:  linija DR-G2

 • Iznimno brzo A3 skeniranje u boji do 140 str./min i 280 slika/min
 • Mogućnost skeniranja do 70 000 stranica dnevno
 • Razlučivost 300 točaka po inču
 • Automatski ulagač dokumenata kapaciteta 500 listova
 • Brz početak skeniranja
 • Dokumenti dugi do 5588 mm
 • Ulaganje s pomakom i vodilicama koje se mogu fiksirati
 • Poboljšana trajnost ulagača dokumenata i valjaka za prijenos
 • Način rada za duge dokumente
 • Razina otkrivanja spajalica
 • Način rada s odvajanjem (slabo/normalno/jako)
 • Način rada sa stalnim ručnim ulaganjem
 • Vrijeme stalnog ručnog ulaganja
 • Položaj ladice (500/300/100 listova)
 • Ultrazvučno dvostruko prepoznavanje umetanja
 • Softver CaptureOnTouch Pro

 

Glavne specifikacije: mrežni uređaji NA10 / WA10

116 × 93,6 × 28,8 mm

Masa 179 g
IEEE802.3 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T
Prilagodnik za izmjeničnu struju

(koristi se prilagodnik koji dolazi sa

skenerom)

Maksimalna snaga: 7,0 W (WA10),

5,6 W (NA10)

Kad je isključen: 0,1 W ili manje

 

 

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here