CANON Pixma IP7250: Dizajn i mogućnosti

U usporedbi sa prošlim generacijama, na Canon Pixmi je ”skinuto” čak 25 mm od pisačeve ”visine”, ali je zato dodano još više ”širine i dubine”. Da bi napravili pisač u manjoj dimenziji, tvrtka je morala napraviti mnoštvo preinaka u samome dizajnu uređaja.

Na primjer, ako pritisnete tipku koja se nalazi desno od prednje ploče, sama ploča će se spustiti i u isto vrijeme će iz ležišta izaći i potpornji za prednju stranu ploče. Iako je ova tehnika za papir već prije korištena, obično je bila kompliciranija.

canon_pixma_ip7250 ladica za papir

 


Umjesto jednog postoje dva pretinca za papir koji su, istina stisnuti zajedno tako da ne zauzimaju više prostora nego što bi zauzimao jedan običan utor za papir. U ove utore možete staviti 125 običnih papira kao i 20 papira za ispisivanje fotografija. Dizanjem gore pretinca za fotografije vidjet ćete i prostor za CD/DVD-ove.

canon-pixma-ip7250-tinta

Do spremnika sa tintom (kojih je sveukupno pet) je vrlo lako doći. Jedino što trebate napraviti jest otvoriti otvor koji se nalazi s prednje strane pisača i podignuti ga prema gore. Što se tiče tinti, postoji ”foto” crna kao i pigmentna crna za običan papir. Uz to, ovaj pisač još koristi i pametne LED indikatore koji će vam signalizirati je li spremnik s tintom pravilno postavljen ili nije, kao i to je li neki spremnik prazan.

Uređaj se može pohvaliti time što ima i USB i bežični način povezivanja, a samo postavljanje WPS-a je vrlo jednostavno i brzo. Ono se radi na način da pritisnete tipku na prednjem sučelju i nakon toga tipku na vašem routeru nakon čega će sve biti gotovo u nekoliko sekundi. Čak se i spajanje na Appleove i Android uređaje radi vrlo brzo i to zahvaljujući Canonovoj Easy-Photo Print aplikaciji.

 

CANON Pixma IP7250: Performanse

Iz Canona tvrde da ovaj model ispisuje brzinom od 15 za ispis u crnoj boji i za ispis od 10 papira po minuti u boji. Kada smo mi ispisivali tekst u crnoj boji od 5 stranica, pisač je ispisao po brzini od 9.7 ppm (page per minute- stranica po minuti) što se malo povećalo- na 10.7 kada smo ispisivali dokument od 20 stranica. Sve u svemu radi se o dvije trećine brzine koja je spomenuta od strane proizvođača, što je za jedan ovakav pisač sasvim dobro.

Ispis crnog teksta i boje je bio gotov za 3.9 ppm (3.9 stranica po minuti), što je isto tako podosta niže od onoga što je opisano u specifikacijama. Ispis sa obje strane je oduvijek bio boljka Canonovih tintnih pisača. Ovaj model je uspio ispisati samo 4.1 stranu po minuti, što iako još uvijek sporo je ipak znatno brže od uređaja prošlih generacija. Ispis fotografija ide nevjerojatno brzo, sa 51 sekunde na računalu i 56 sekundi koliko je trajao ispis sa Samsung Galaxy-a.

Ono što isto tako može biti zamjerka ovom pisaču je količina buke koju proizvodi. Sa svojih 66 decibela, ovaj pisač ulazi u skupinu dosta glasnih ink jet printera, a najveću buku proizvodi prilikom povlačenjem papira.

Kvaliteta samog ispisa jest ono što i očekujemo od svakog Canonovog pisača; ispis je oštar, crni ispis teksta na običnom papiru je čist, sa jasnim prikazom samog teksta. Fotografije su isto tako dobro uravnotežene sa mnoštvom detalja u svjetlim i tamnim područjima same slike ispisa. Zahvaljujući glatkim prijelazima i prirodnim obrisima sve slike izgledaju poprilično autentično i vrlo lako dostižu “Photo” standarde.

Spremnici od čak pet tinti koje ovaj pisač ima su dostatne za ispis otrpilike 300 stranica u koloru, a po cijenama se može vidjeti da su malo skuplji tako da ćete spremnike crne moći kupiti po cijeni od 40kn, dok ćete spremnike u ostalim bojama moći naći po cijeni od oko 80kn. U usporedbi s ostalim uređajima iz istog razreda ove cijene su dosta visoke, no postoje i zamjenske tinte koje su nekoliko puta jeftinije i dostupnije za kupovinu.

 

Završna riječ

Sa svojim izmjenama u dizajnu Canon je uspio napraviti zaista hvale vrijedan pisač, kakav Pixma IP7250 i jest. Sve u svemu, radi se o zaista praktičnom uređaju koji se lako koristi i kojime je ispis na papir sa CD/DVD, kao i ostalih medija vrlo lak. Kvaliteta ispisa je vrlo visoka, no nažalost cijene tinte su malo visoke.

 

SPECIFIKACIJE: Canon Pixma iP7250, Ink Jet pisač, Rezolucija ispisa do 9600 x 2400 dpi, metoda ispisa Tintni s teh Canon Pixma iP7250, Ink Jet pisač, Rezolucija ispisa do 9600 x 2400 dpi, sustav 5ink, CD print, WiFi povezivanje, metoda ispisa Tintni s tehnologijom ispisne glave FINE Brzina cb ispisa ESAT pribl. 15 ipm Brzina ispisa u boji ESAT pribl. 10 ipm Brzina foto ispisa Fotografija bez margina 10 x 15 cm približno 21 sekundi, Ulazna ladica Donja kazeta maks. 125 listova obični papir.

 

Ustupio: Microline

Cijena: oko 650kn

ZA: 5 tintni kvalitetan ispis, WIFI povezivost, brzina

PROTIV: visoka cijena tinte

Piše: A.M.

1 komentar

  1. u trgovini mi nisu znali reći dali se može printati obostrano,jer imam model MG 5550 koji može, a trebam promijeniti printer zbog velikog broja ispisa stranica i samim tim što imaju jeftinije zamjenske boje.hvala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here