Tražite kvalitetan prijenosni printer koji će raditi bez problema na raznim lokacijama? Zanima vas koje su mogućnosti prijenosnih printera i kako pronaći idealan prijenosni printer za svoje potrebe? Koji su trenutno kvalitetni odabiri prijenosnih printera na tržištu?

Prijenosni pisači sve su popularniji odabir korisnika jer omogućuju bezbrižno printanje raznih vrsta papira bilo gdje se nalazili. Konkretno, prijenosni printer možete gotovo svugdje nositi sa sobom te prema potrebi isprintati nešto u svakome trenutku.

Iako je ponuda prijenosnih printera na tržištu sve bogatija, činjenica je da se korisnici teško odlučuju za kupnju određenog modela – jer nisu sigurni koje karakteristike trebaju pratiti. Odlučili smo potražiti top modele koji se trenutno nude na tržištu – i to na način da ćemo vam predstaviti razne vrste printera za razne prigode.

Dakle, u nastavku teksta slijedi lista top 6 prijenosnih pisača koje je mudro nabaviti želite li bezbrižno printati vaše dokumente i fotografije. Konfiguracije i funkcioniranje printera su poprilično raznolike pa dobro pripazite što i kako kupujete. Evo u koje se prijenosne printere isplati investirati u 2020. godini za bezbrižnost printanja:

 

hp tango pisač printer prijenosni

HP Tango X

HP Tango X je jedan od najboljih prijenosnih printera na našoj listi, a čija je glavna prednost – kvaliteta printa. Ovaj Inkjet printer donosi iznimno dobru kvalitetu ispisa bez obzira na svoju mobilnost i nešto manje dimenzije. Korisnici uz visoku kvalitetu ispisa mogu računati na iznimno brzi ispis. Dakako, kvaliteta ispisa svoj danas uzima na strani troškova ispisa – pa je cijena ispisa stranica na ovom printeru nešto veća nego kod ostalih pisača s liste. Konkretno, cijena ispisa kreće se oko 9 centi za crni ispis te 22 centa za ispis u boji.

Primarna zadaća ovog printera je ispisivanje, ali uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu može raditi skeniranje i kopiranje. Nedostatak je definitivno to što printer nema LCD zaslon putem kojeg biste mogli vidjeti što se događa na printeru. Printer se s uređajima povezuju putem Wireless-a, odnosno putem WiFi Direct veze. Unutar printera nalaze se samo dvije boje – i to crna te tri-color spremnik za ispis u boji. Cijena ovog printera kreće se oko 130 dolara.

HP OfficeJet 250

HP OfficeJet 250

HP OfficeJet 250 će vjerojatno mnogi okarakterizirati kao jedan od najboljih prijenosnih printera na tržištu. Iako možda ne donosi kvalitetu ispisa kao printer koji smo prethodno spomenuli, ovaj HP-ov primjerak ima čak i neke naprednije funkcije u odnosu na prethodno spomenuti model. Primjerice, ovaj printer ima ugrađen 2.6 inčni zaslon osjetljiv na dodir koji korisniku omogućuje bolju kontrolu na radom printera. Kao i kod prethodnog modela i ovaj HP-ov printer ima dva spremnika s bojama (crni i tri-color).

Na ovom je printeru moguće bez problema obavljati sve funkcije – printanje, kopiranje i skeniranje. Troškovi printanja gotovo su identični printeru koji smo opisivali iznad te iznose 9 centi za crni ispis te 23 centa za ispis u boji. Slične su i dimenzije samog uređaja, ali i težina. Vrijedi još istaknuti kako vam ovaj printer omogućava ispis do 225 stranica na jednom punjenju baterije. Povezivanje na printer moguće je ostvariti putem WiFi, WiFi Direct ili USB 2.0 konekcije. Želite li nabaviti ovaj brzi i kvalitetan multifunkcionalan pisač morat ćete pripremiti budžet od oko 400 dolara.

 

epson prijsnosni printer

Epson WorkForce EC-C110

Epson je već godinama jedan od dominantnijih igrača na području ispisa – a vrlo dobru poziciju drži i po pitanju prijenosnih pisača. Epson WorkForce EC-C110 je primjerak koji će se vrlo kvalitetno uklopiti i poslovni svijet, odnosno odlično će poslužiti poslovnim korisnicima koji traže mobilan printer dostupan u svakome trenutku. Radi se o Inkjet printeru koji posao printanja obavlja vrlo kvalitetno. Unutar printera nalaze se također dva spremnika s bojama – spremnik s crnom i tri-color spremnik. Povezivanje na printer ostvaruje se putem Wireless-a ili putem WiFi Direct veze. Dimenzije su nešto manje u odnosu na prethodno navedene printere, baš kao i troškovi ispisa. Ispisujete li u crno-bijeloj boji trošak će biti 8 centi po stranici, dok ćete za ispis u boji potrošiti 18 centa po stranici.

Printer Epson WorkForce EC-C110 opremljen je 1.4 inčnim LCD zaslonom koji vam nudi kvalitetno upravljanje osnovnim funkcijama printera. Što se tiče izdržljivosti baterije printera, ona vam omogućava ispis do 10 crno-bijelih stranica, dok je u boji moguće ispisati do 50 stranica. Kvaliteta ispisa je i više nego zadovoljavajuća, a super je to što su troškovi ispisa nešto niži u odnosu na konkurente. Glavni nedostatak ovog pisača je nešto sporiji ispis u odnosu na konkurenciju, no to i ne bi trebao biti veliki problem. Cijena ovog printera iznosi oko 270 dolara.

Canon Pixma iP110

Canon Pixma iP110

Canon također ima svojeg predstavnika u društvu prijenosnih printera. Canon Pixma iP110 je printer jednostavnog dizajna, koji nažalost nema zaslona na kojem bi se mogle vidjeti aktivnosti tijekom korištenja printera. Unutar pisača nalaze se dva spremnika za boju – već standardno je tu spremnik s crnom bojom i tri-color spremnik. Printer je Inkjet tipa, a kvaliteta ispisa je na zadovoljavajućoj razini. Ovaj printer nudi nekoliko različitih načina povezivanja, a to su redom: Wireless LAN, Hi-Speed USB te PictBridge.

Za razliku od prethodno navedenih pisača, ovaj nudi još jeftiniji ispis u boji – što je definitivno dobra vijest za korisnike. Trošak crno-bijelog ispisa je 8 centi po stranici, dok je trošak ispisa u boji manji od 16 centi po stranici. Dimenzije su otprilike slične prethodno opisanom Epson printeru. Ovaj se printer može pohvaliti iznimno kvalitetnom baterijom koje je dovoljna za ispis čak 600 stranica prije novog punjenja. Jedan od nedostataka jest nešto sporiji ispis, ali sve to nije toliki problem – kada je cijena ispisa znatno niža od konkurencije. Printer Canon Pixma iP110 možete pronaći za 350 dolara, a moguće ga je nabaviti i po nešto jeftinijoj cijeni pretražite li različite online trgovine.

 

brother printer prijenosni print

Brother PocketJet PJ-773

Kompanija Brother posljednjih se godina ustabilila na našem tržištu kao jedan od vodećih konkurenata u području ispisa. Ovog puta predstavljamo vam njihov prijenosni printer koji radi na znatno drugačiji način od ostalih s liste. Naime, ovo je termalni printer koji funkcionira uz pomoć posebnog papira na koji je moguće “zapeći” ispis. Zanimljivo, ovaj printer uopće ne treba boje, ali zato treba specijalni termalni papir koji nažalost diže troškove ispisa.

Na ovom printeru moguće je printati papire A4 veličine, uz pomoć role termalnog papira koja se nalazi na printeru. Zbog svojeg posebnog načina rada ovaj printer ne može vršiti ispis u boji pa ste ograničeni na crno-bijelo printanje. Printer je iznimno malih dimenzija i zbog toga je lako prenosiv, unatoč tome što može printati A4 veličinu papira. Tehnika termalnog printanja trebala bi osigurati vrlo dobru kvalitetu crno-bijelog ispisa – što je odlična informacija.

No, ono što nije odlično je cijena samog ispisa – kao i posebna vrsta papira koja je potrebna kod ispisa. Ovaj se printer može nabaviti za oko 500 dolara, što jest nešto više u odnosu na konkurenciju – no ipak se radi o potpuno drugačijem načinu printanja. Možda ćete uštedjeti na boji (jer je ovaj printer ne treba), ali će vam troškovi porasti na cijeni nabavke termalnog papira.

 

Fujifilm Instax Share SP-3

Fujifilm Instax Share SP-3

Posljednjih su se godina ponovno popularizirali maleni fotoaparati koji mogu raditi direktan ispis fotografija nakon fotografiranja. Korak uz to idu i mini printeri koji korisnicima omogućuju printanje fotografija direktno s pametnog telefona. Fujifilm Instax Share SP-3 je jedan takav primjerak, koji je nažalost dosta ograničen po pitanju mogućnosti printanja. No, ideja ovog printera zapravo je zabilježiti određene trenutke i podijeliti svoju radost s drugima – bez obzira koliko to koštalo.

Ovo je zapravo džepni printer jer je zaista malenih dimenzija i može printati fotografije veličine 72 x 86 mm. Kako bi ovaj printer mogao stvarati fotografije potrebno je nabaviti poseban papir koji nažalost nije jeftin – pa je cijena printanja nešto veća nego kod ostalih oblika printanja fotografija. Atraktivan dizajn i jednostavnost korištenja – definitivno su odlike kojima se Fujifilm Instax Share SP-3 može pohvaliti. Dovoljno je samo spojiti se na pametni telefon i vaše fotografije s telefona ubrzo postaju isprintane fotografije i trajna uspomena koju možete nekome pokloniti u datom trenutku. Cijena ovog printera kreće se oko 140 dolara, no valja pripaziti na naknadne troškove oko kupnje papira.

 

Zaključak

Prijenosni printeri super su rješenje za one korisnike koji su stalno u pokretu i koji traže rješenje ispisa na svakom koraku. Možda funkcionalno nisu najsavršeniji, ali velik broj njih može pružiti iznenađujuće kvalitetan ispis bilo dokumenata bilo fotografija. Ugrađene baterije traju različito i to svakako provjerite prije kupnje određenog printera.

Prijenosni printeri ograničeni su A4 veličinom papira, a neki čak i manjim dimenzijama. Kao što možete vidjeti iznad i tehnike ispisa se razlikuju – pa prilikom kupnje vrijedi obratiti pažnju na to koliko će biti troškovi ispisa po stranici. Kada sve zajedno agregiramo, ponuda je zaista šarolika – a ovom listom iznad samo smo zagrebli po površini.

Ono što je sigurno jest da će prijenosni printeri obilježiti budućnost printanja jer korisnici sve više traže mobilnost ispisa. Svijet i ponašanje ljudi znatno se mijenja, a s povećanjem broja onih koji printer koriste u mobilnim uredima – ovakvi se printeri nameću kao odlično rješenje. Trebate li prijenosni printer svakako provjerite modele gore s liste ili potražite nešto drugo u bogatoj ponudi koja se nudi. Želimo vam puno sreće u ispisu dokumenata i fotografija na prijenosnim pisačima.

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here