Osnivač video servisa Vine, Colin Kroll, jučer je pronađen mrtav u svom stanu u New Yorku. Pretpostavlja se da je 34-godišnji Amerikanac preminuo zbog predoziranja, no s obzirom da je istraga u tijeku, informacija još uvijek nije potvrđena.

Kroll je od 2007. do 2009. radio kao menadžer inženjerstva za Yahoo, da bi nakon toga počeo obnašati dužnost glavnog tehnološkog direktora u novoosnovanoj putničkoj kompaniji Jetsetter.

S poduzetnicima Rusom Yusupovom i Domom Hoffmannom, koje je upoznao u Jetsetteru, u lipnju 2012. pokreće Vine, društvenu mrežu za dijeljenje kratkih video sadržaja. Servis se bazira na videozapisima dugim do šest sekundi koji se loopaju (iznova pokreću, ponavljaju) nakon završetka.

Twitter kupuje servis u listopadu 2012., prije samog službenog lansiranja. Vine je javnosti predstavljen u siječnju 2013., a prema podacima portala DMR, u prosincu 2015. imao je 200 milijuna aktivnih korisnika. Godinu dana kasnije, Twitter je objavio kako će onemogućiti daljnje uploadanje sadržaja, uz napomenu da će korisnici i dalje moći gledati i preuzimati videozapise u kojima su uživali.

Početkom 2017. godine, Twitter pokreće Internet arhivu sa svim Vine videima ikad uploadanima na mrežu, kako bi omogućio gledanje sadržaja svojim vjernim (bivšim) korisnicima. Shawn Mendes te braća Logan i Jake Paul samo su neke od zvijezda kojima je Vine lansirao karijeru.

Uz Vine, Kroll je osnovao i aplikaciju HQ Trivia, koja je držala vrh top liste Appleovih besplatnih igara na početku 2018. Njegovo su beživotno tijelo pronašli nakon što ga djevojka nije uspjela kontaktirati.

“Danas smo saznali za smrt našeg dragog prijatelja i suosnivača Colina Krolla. S dubokom žalošću se s njim pozdravljamo i izražavamo sućut njegovoj obitelji i prijateljima“, stoji u izjavi HQ-a.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here