Novinar Evan Osnos sinu je umjesto igračke dao da se igra s njegovim iPadom te odluku, kasnije se uspostavilo, itekako požalio. Naime, trogodišnji dječak uređaj je uspio zaključati na 25.5 milijuna minuta, odnosno malo više od 48 godina.

Appleov sigurnosni sustav svoje gadgete zaključava proporcionalno unošenju pogrešne lozinke. Dakle, što više puta unesete netočni password, duže će vam uređaj biti zaključan i više će vam vremena proći do trenutka kada ćete ju ponovno moći ukucati.

Osnos se okrenuo Twitteru i svoje followere upitao znaju li kako riješiti problem.

„Uh, ovo izgleda lažno, ali, nažalost, to je naš iPad danas nakon što ga je trogodišnjak pokušao (više puta) otključati. Ideje?“, stoji u objavi.

Iako su neki Twitteraši pomogali savjetima, većina ih se u komentarima odlučila našaliti.

Rebootaj svog trogodišnjaka“, napisao je jedan.

„Putovanje kroz vrijeme ti je najbolja prilika (da vratiš iPad u staro stanje, op. a.)“, piše u tweetu drugog.

No, na pravo rješenje nije dugo čekao. Sve što je trebao učiniti jest spojiti se na računalo i potom otvoriti iTunes. Uređaj, zatim, treba restartirati, nakon čega će se pojaviti opcije ‘restore‘ i ‘update‘. Odabirom prve, iPad bi se trebao oporaviti od blokiranja uzrokovanog krivim lozinkama te ponovno raditi kao prije. Ipak, ako korisnik nije napravio backup, svi će se podaci izbrisati.

„Hvala onima koji su udijelili savjete!“, napisao je Evan, koji tako neće morati čekati do 2067. da ponovno otključa svoj iPad.

Na YouTubeu obiteljima savjetuju kako je najbolje da takvi uređaji djeci ne budu nadohvat ruke:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here