TikTok aplikacija sve je popularnija među mlađahnom publikom, a nastave li graditi servis u smjeru u kojem trendovi nalažu – mogli bi se približiti najpopularnijim društvenim mrežama na svijetu. Iza aplikacije TikTok stoji kineska tvrtka Bytedance, a korisnici aplikaciju mogu preuzeti na svoje iOS i Android uređaje. S obzirom na to da TikTok žudi za većim brojem korisnika, trude se na sve načine popularizirati svoju aplikaciju, a sada su se odlučili na jedan iznimno zanimljiv potez. Naime, tvrtka Bytedance planira predstaviti TikTok službeni pametni telefona – kako bi popularizirali spomenutu aplikaciju.

Iako je tvrtka Bytedance imala već nekoliko zanimljivih akvizicija, ova posljednja pobudila je veliki interes javnosti. Naime, sve su glasnija nagađanja kako se Bytedance priprema za kupnju kineske tvrtke Smartisan. Pogledamo li u povijest možemo lako zaključiti kako ova tvrtka ima određenog iskustva u području koje bi bilo zanimljivo Bytedance-u ako namjerava napraviti svoj pametni telefon jer su uskoro surađivali s Robertom Brunnerom koji je kasnije radio na razvoju iPhone 4 telefona. No, ta su vremena davno iza nas pa je pitanje koje to točno benefite Bytedance namjerava uzeti aktiviranjem ove akvizicije.

Kineska kompanija koja stoji iza TikTok aplikacije u svojem portfoliju ima i razne druge projekte pa će putem vlastitog telefona možda željeti progurati i neke svoje druge ideje. Prije svega, tu je aplikacija za agregiranje sadržaja TopBuzz, ali i aplikacija za vijesti News Republic. Krene li Bytedance zaista u razvoj svojeg vlastitog telefona, taj bi se uređaj mogao iskoristiti na razne načine te bi vjerojatno mogao spojiti razne projekte kineske tvrtke u cjelinu.

Ipak, za sada su sve ovo samo nagađanja pa ni u što ne možemo biti sigurni. TikTok grabi velikim koracima naprijed, no treba li im zaista vlastiti uređaj teško je reći. Prisjetimo li se pokušaja Snapchata da progura svoje naočale za snimanje koji nije dobro prošao i donio dodatnu popularnost – pokazalo se kako odmak sa softverskog dijela na hardverski ponekad i ne donosi dodatne rezultate.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here