New York Times eksperimentira sa sigurnošću komunikacija, napravivši svoje web stranice dostupnima kao Tor Onion servis. Predstavnici ove velike medijske kuće objašnjavaju da jedan dio njihovih čitatelja upotrebljavaju Tor kao web preglednik, jer im je pristup NYT portalu jednostavno tehnički blokiran, ili su nadgledani od strane lokalne mreže i žele zadržati svoju online privatnost. Ovo se vjerojatno odnosi na čitanje online novina na poslu.

Stoga su se odlučili u NYT-u pomoći i ovakvim čitateljima da nastave neometano čitati njihov portal, preko Tor web preglednika. Ova usluga je još uvijek eksperimentalna i u razvoju. To znači da su određene značajke, kao što su prijave i komentari, onemogućeni do sljedeće faze razvoja ovog servisa.

Kako New York Times izvještava o različitim događajima širom svijeta, njihove vijesti i članke čitaju ljudi širom svijeta. Uz rast popularnosti Tor preglednika, uprava NYT-a je donijela odluku da njihov inženjerski tim osigura da njihovi čitatelji mogu pristupiti njihovom novinarstvu i putem osigurane i anonimne veze. “Trenutno još istražujemo načine kako poboljšati iskustvo čitatelja koji koriste Tor preglednik za pristup našoj web stranici.” izjavio je predstavnik NYT-a.

Adresa za pristup NYT-u putem Tora je https://www.nytimes3xbfgragh.onion/


Ova adresa je dostupna samo kroz Tor mrežu, koristeći posebni softver kao što je Tor Browser, koji možete skinuti ovdje. “Takvi alati omogućuju našim čitateljima da se našoj web stranici može pristupiti bez posebnog nadzora ili blokiranja, uz garanciju da su čitatelji sigurno povezani s našom web stranicom.” izjavio je predstavnik NYT-a.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here