Facebook aplikacija uskoro više neće dopuštati dopisivanje s vašim Facebook prijateljima

Facebook nas posljednjih nekoliko mjeseci privikava na to kako ništa neće više biti isto kao što je bilo. Veliko nezadovoljstvo vlada među korisnicima zbog toga što je prema njihovom mišljenju na Facebooku ima previše oglasa. S druge strane nezadovoljni su i marketinški stručnjaci jer sada moraju plaćati za svaku objavu kako bi je korisnici uopće vidjeli. No, Facebook je odlučio još malo zakomplicirati stvari pa sada ukida slanje poruka putem Facebook mobilne aplikacije.

Mnogi od nas znaju i koriste aplikaciju Facebook Messenger, no čini se kako će je u budućnosti morati koristiti svi koji će željeti poslati poruku putem Facebook-a. Ovakav potez iz Facebooka mnogi nisu očekivali i zapravo je veliki dio populacije iznenadio. Iz Facebooka se opravdavaju kako je glavni razlog forsiranja korištenja Facebook Messenger aplikacije taj što je ta aplikacija i do 20 posto brža od same Facebook aplikacije. Jasno je da će ukidanjem poruka na Facebook aplikaciji, društvo iz Facebooka prisiliti korisnike da skinu i instaliraju Facebook Messenger aplikaciju. Na taj će način pridobiti nove korisnike Facebook Messenger-a, ali ostaje pitanje da li će zbog toga pasti popularnost same Facebook aplikacije.

Ukidanje poruka na službenoj Facebook aplikaciji za Android i iOS je već započelo. Pretpostavlja se kako će se poruke u potpunosti ukloniti u narednih nekoliko tjedana. Dakle, oni koji niste, sada je pravo vrijeme da se opskrbite Facebook Messenger aplikacijom.

Iz Facebooka su poručili kako će Messenger aplikacija s vremenom sve više napredovati i dobivati nove karakteristike. Jedna od mogućnosti koje bi mogla poprimiti ta aplikacija trebao bi biti grupni razgovor, a u budućnosti i video razgovor. Iako se iz Facebook-a najavljuju velike stvari, mnogi će se korisnici naljutiti zbog takvog poteza. No, u vrlo kratkom roku vjerojatno će ipak skinuti Facebook Messenger app, te početi koristit novi način komunikacije putem Facebook-a.

Za kraj nam samo preostaje navesti sve koji još nisu da požure na dućane aplikacijama i skinu besplatan Messenger. U protivnom, ostat ćete bez mogučnosti za dopisivanjem na Facebook-u. Testirali smo Messenger i zadovoljni smo načinom na koji radi. No, ipak će nas nostalgija vračati u one dane kada smo se dopisivati s prijateljima mogli i putem Facebooka. Sada će to biti preko Facebook-a, ali bez Facebook aplikacije. Da, zvuči pomalo apsurdno

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here