Vijesti koji dolaze iz Kine sugeriraju da država planira prekinuti 13-godišnju zabranu na proizvodnju i prodaju gaming konzola. To bi dozvolilo velikim tvrtkama poput Nintenda, Sonya i Microsofta da proizvode sustavu i novoj trgovinskoj zoni u Šangaju u cilju da otvore ekonomiju Kine drugim dijelovima svijeta.

Kineska vlada je zabranu donijela 2000. godine kao način da zaštite mlado stanovništvo države od loših utjecaja, ali ipak je bilo mnogo slučajeva kada se ta zabrana zaobilazila. Postojanje interneta i mobilnog gaminga kao i jakog crnog tržištu samo su neki od načina da se stanovništvo u Kini ipak opskrbi gaming uređajima i to više od desetljeća.

Proizvođači bi se morali registrirati u otvorenoj trgovinskoj zoni i, kako kažu vijesti, trebali bi dobiti potvrdi od ministra i drugih državnih tijela za proizvode. Te provjere su zbog toga što Kina i dalje želi spriječiti nasilne igre ili one koje se orijentirane na blaćenje politike.

Sada je vrlo dobro vrijeme za bilo koju zemlju da prekine takvu zabranu jer su i Microsoft i Sony najavili lansiranje novih konzola u sljedećih nekoliko mjeseci. To može značiti veliku količinu novca za sve, a pogotovo Kinu.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here