Apple je kompanija koja već desetljećima njeguje svoj jedinstveni status atraktivnog dizajna, koji su implementirali već i u neke od svojih najranijih proizvoda. Poznato je kako Apple uvijek velike nade polaže u atraktivan i moderan dizajn uređaja u koji je uloženo jako puno truda.

No, osim atraktivnih uređaja, Apple je prepoznatljiv i po svojim kreativnim arhitektonskim rješenjima svojim moderno opremljenih prostora. Iako se uglavnom spominju u medijima velebni uredi koji očaravaju svojom jednostavnošću i razigranošću – činjenica je da i nove Apple trgovine dobivaju sve inovativnije i kreativnije arhitektonske strukture.

Apple trgovine mjesta su u kojima nastaje “čarolija” i gdje korisnici mogu osjetiti dio čari koje im nude Apple uređaji. Dakako, na tim se mjestima prodaju i atraktivni Apple uređaji, a osnovna ideja Apple-a je pružiti starim i novi korisnicima jedinstveno ekskluzivno iskustvo kupnje. Korisnici Apple uređaja u Milanu svoje shoppingiranje mogu obaviti u jedinstvenoj staklenoj zgradi oblika kvadra.

U Bangkoku Apple korisnici mogu kupovati u jedinstvenom stakleno-drvenom valjku, dok primjerice u New Yorku mogu uživati u Apple uređajima u unutrašnjosti staklene kockice. Slična se kocka nalazi i u Istanbulu, a stakleno rješenje kroz koje je vidljiva unutrašnjost trgovine može se pronaći i u Seoulu. Sve ove atraktivne zgrade smještene su na najpopularnije lokacije diljem poznatih svjetskih gradova – a sada ekskluzivnu trgovinu dobiva i Singapur.

Singapur je tehnološka meka, odnosno jedan od najmodernijih grafova u svijetu. Mjesto je to na kojem nastaju moderna tehnološka rješenja – pa je sasvim logično da Apple upravo u tom dijelu svijeta gradi svoje novo tržišno uporište. Kako to obično biva s ekskluzivnim Apple trgovinama – i ova u Singapuru izgledat će velebno i jedinstveno. U Singapuru će se uskoro otvoriti nova Apple fizička trgovina koja će zapravo plutati na vodi te će tako korisnicima donijeti jedinstveno iskustvo kupnje.

Apple Marina Bay Sands službeni je naziv nove trgovine koja zapravo izgleda kao velika plutajuća šarena kugla – čime ostavlja poseban dojam u jedinstvenom okruženju marine. Trgovina će biti smještena na vodi, a svojim će osebujnim izgledom očaravati kako fanove Apple-a, tako i sve druge prolaznike.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here