Usprkos otkazivanju još jednog događaja, tvrtke sudionice i dalje planiraju najaviti svoje nove igre i konzole.

Već više od dvadeset godina E3 sajam, odnosno točnije ”Electronic Entertainment Expo” (na hrvatski ”Sajam zabavne, elektroničke opreme”) uveseljava mnoge posjetitelje i izlagače. Na E3 sajmovima, od njegovih početaka pa sve do 2019. godine, različiti izlagači imali su priliku predstaviti svoje nove nadolazeće igre, konzole i slične  stvari, a posjetitelji su imali priliku uživati u djeliću onoga što ih očekuje u nastavku mjeseci, kada će se te iste igre i konzole pojaviti na tržištu. Ove godine stvari će biti nešto drugačije.

E3 će se i dalje odvijati, samo ne na klasičan način, onako kako smo to naviknuli u godinama do ove. Posjetitelji neće moći otići fizički na mjesto održavanja sajma, budući da se E3 2020 neće održati, barem ne u ovome obliku. Umjesto toga, sve događaje potencijalni posjetitelji moći će pratiti preko interneta. Znate i sami koji je razlog otkazivanja sajma.

 

Iako je otkazan, E3 sajam bit će održan putem interneta

Nedugo nakon što je E3 sajam i službeno otkazan, neke od najvećih tvrtki-objavljivača i proizvođača videoigara, kao što su Microsoft i Ubisoft, najavile svoje reakcije na te događaje. Neke od tih tvrtki i dalje će se ponašati kao da se E3 održava, odnosno najavit će sve ono što je trebalo biti najavljeno na sajmu, ali internetskim putem.

Igraća industrija jedna je od posljednjih koja je odlučila otkazati sva javna i masovna okupljanja ljudi. Razlog tomu jest taj što je koronavirus nedavno od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) proglašena pandemijom. Vlade širom svijeta proglašavaju izvanredna stanja, poduzete su mnoge izvanredne mjere zaštite i prevencije od potencijalne zaraze ili širenja bolesti.

Velik broj firmi, ne bi li zaštitile svoje zaposlenike, potiču na rad od kuće. Tehnološki divovi, poput Facebooka i Googlea, također su bili prisiljeni na otkazivanje ovogodišnjih događaja, koji se obično odvijaju u proljeće i ljeto. Prema najnovijim izvješćima, Silicijska dolina je u stanju karantene.

E3, iako je otkazan, održat će se, barem u određenom obliku. Velik broj proizvođača videoigara već je najavio kako u nastavku godine, čak i nakon vremena kada se inače odvijao E3 sajam, planira svoje nove naslove najaviti putem interneta.

Microsoft je isplanirao održati ”digitalni događaj”, na kojem će najaviti svoje nove naslove, ali i detalje vezane uz novu Xbox-ovu konzolu. Više informacija saznat ćemo o ovome u idućih nekoliko tjedana.

Nintendo, tvrtka kreator igara kao što su Super Mario, Legendo of Zelda i proizvođač najnovije konzole Nintendo Switch, također je najavio nove oblike i načine najave svojih predstojećih naslova.

Electronic Arts ili EA, tvrtka koja je od 2016. godine u Los Angelesu, prije početka samog održavanja E3 sajma, održavala svoj sajam pod nazivom ”EA Play”, razmatra najbolje načine kako odgovoriti na ovogodišnji izazov. Više informacija o tome slijedi.

Ubisoft, francuska tvrtka, koja se u posljednje vrijeme proslavila naslovima The Division i Watch Dogs serijalom, najavila je veliku mogućnost prenošenja svojih najava igara i planova putem interneta.

Warner Bros. Games, tvrtka koja je na ovogodišnjem E3 sajmu trebala najaviti svoje nove Batman i Harry Potter igre, nije dala nikakve informacije u vezi otkazivanja ovogodišnjeg sajma, tako da ćemo se na njihovu reakciju još morati strpjeti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here