Regionalno esport natjecanje u Splitu Battle4Split završilo je napetim finalnim mečom u korist prvog hrvatskog nogometnog kluba u esportu.

Nakon dva mjeseca online kvalifikacijskih turnira, najbolji regionalni esport timovi odmjerili su svoje snage u League of Legends i CS:GO računalnim igrama na LAN završnici Battle4Split natjecanja ovaj vikend, 18.-20.svibnja, u Splitu.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ugostio je igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Italije i Crne Gore koji su se borili za nagradni fond od 25 000 HRK. Još u subotu smo saznali regionalnog League of Legends pobjednika. Splitski tim Ole Ola u finalu je pobjedio međimurski tim Rampage 10 rezultatom 2:0.

Battle4Spli Battle4Spli 2018 Battle4Spli 3 Battle4Spli 3

Nedjelja je bila rezervirana za veliku CS:GO završnicu. Nakon napetih polufinalnih mečeva, u finalu smo imali priliku uživati u najnapetijem meču turnira između NK Rudeš i Zagreb 360. Iako je Zagreb osvojio prvi game, NK Rudeš je preokrenuo rezultat na 2:1 i tako odnio titulu regionalnog CS:GO prvaka.


Bitka za Split još nije gotova. Sljedećeg vikenda nas čeka turnir u najpopularnijoj digitalnoj inačici nogometa. Trgovački centar Mall of Split okupit će digitalne nogometaše koji će se boriti za naslov FIFA 18 prvaka.

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji (ICT županiji) koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju istog u lokalnoj zajednici, u sklopu natjecanja će se održati i humanitarni FIFA 18 turnir ICT4KIDS. Tvrtke još uvijek stignu prijaviti svoje igrače putem poveznice https://goo.gl/BdaWfn i pomoći Dječjem domu Maestral.

esport je trenutno najbrže rastuća industrija na svijetu, a naš cilj je učiniti Split jednim od najprepoznatljivijih gejmerskih destinacija u regiji!

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here