Njemački proizvodač automobila Volkswagen objavio je veliki povratak VW Microbusa, senzacije automoto industrije tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Na službenim stranicama otkrili su da će se modernizirani minibus na tržištu pojaviti kao električno vozilo.

Nijedno vozilo ne izaziva veću nostalgiju od Volkswagenovog minibusa

Projekt se temelji na I. D. Buzz konceptu, potpuno električnom i neovisnom, koji ipak nije dugoročno zadovoljio kritiku. Naime, korištenjem takvog koncepta, VW bus dosezao bi brzinu od maksimalno 160 km/h te zahtijevao punjenje svakih 400 kilometara. Time se može pozdraviti od titule najbržeg, odnosno najmoćnijeg električnog automobila na tržištu prije početka same proizvodnje!


U tvrtki žele potaknuti rastuću proizvodnju „zdravih“ automobila, i to pogotovo u velikim gradovima, gdje se nameću sve rigorozniji propisi zbog vozila s unutarnjim izgaranjem. Vlasnicima takvih automobila preostaje birati između plaćanja kazni koje bi se postupno mogle povećavati u budućnosti, ili odabira eko-automobila zbog očuvanja okoliša.

Novi model očarava bojama i jednostavnošću

Volkswagen se nedavno našao usred skandala o varanju kupaca i s američkom se vladom nagodio plativši 4.3 milijarde dolara, pa bi ih vijesti o povratku automobila s Woodstocka mogla ponovno oživjeti na tržištu.

Zasad se o cijenama ne raspravlja, ali već sada znamo da će prvu liniju minibuseva Volkswagen isporučiti 2022. godine. Dotad možemo samo uživati u slikama kojima su nas proizvođači već „zagrijali“ za obnovljen nostalgični model. Najavu pogledajte ovdje.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here