Jeste li dosad imali prilike čuti za nešto pod imenom TouchPal tipkovnica? Ako niste, nema veze, jer se ipak radi o nečemu što je poprilično novo u svijetu tehnologije (što znači da će se o ovome još puno govoriti i pisati).

Sve u svemu, TouchPal je vrsta tipkovnice koja koristi umjetnu inteligenciju (ili ”Artificial Intelligence”, odnosno AI). TouchPal se kao vrsta aplikacije već polako počela koristiti (recimo implementirana je u nekim aplikacijama za tjelovježbe) i malo pomalo ova vrsta pametnog sučelja sve više osvaja tržište i korisnike.

Danas TouchPal koristi oko sto milijuna korisnika diljem svijeta. S obzirom na to kako je sučelje prepoznato od strane korisnika, TouchPal će uskoro u sebi imati novi AI opreracijski sustav kao i neke inovativne nadogradnje zahvaljujući kojim će korisnici moći koristiti cijeli novi spektar mogućnosti.

Novi TouchPal sa novim AI sučeljem bi trebao biti pušten u korištenje u ovome mjesecu. O čemu se točnije radi te što je ono što bi sve novi TouchPal AI u sebi trebao sadržavati, saznali smo sa MWC-a 2018, tako da ćemo nešto više o tome reći u nastavku članka.

 


TouchPal AI tipkovnica

TouchPal za svoj glavni cilj ima pružanje još boljih usluga kao i olakšavanje korištenja sučelja

TouchPal je vrlo zanimljiv brand i to je nešto što se vidi nakon kratkog promatranja onoga što on nudi. Danas, u vremenu za koje se sa sigurnošću može reći kako su pametni uređaji preuzeli svijet, gotovo da nema korisnika koji svoj uređaj (bilo da se radi o pametnom telefonu, o tabletu ili nekom sličnom pametnom uređaju) ne koriste i za tipkanje.

Društvene mreže su, sukladno širenjem pametne tehnologije, se također proširile među korisnicima. Ono što nama kao korisnicima treba i što bi nam itekako dobro došlo je sučelje koje će nam tipkanje učiniti što je moguće lakšim i jednostavnijim. TouchPal cilja baš tomu, što je nešto što se vidi već nakon kraćeg promatranja onoga što TouchPal nudi i što želi ponuditi u budućnosti.

TouchPal je već po mnogočemu nadišao svoje konkurente jer su usluge koje pruža puno bolje. I da stvar bude bolja, TouchPal se odlučuje na implementaciju umjetne inteligencije kako bi na još bolji način svojim korisnicima pružio i pokazao ono što zna i može.

 

Što je ono što TouchPal tipkovnice mogu, a druge ne mogu?

Što bi recimo za jednog običnog korisnika pametnog telefona značilo kada bi on imao uređaj koji na sebi ima tipkovnicu koja u sebi ima umjetnu inteligenciju? Kada govorimo o TouchPal-u, tvrtka već sada govori o tome da bi umjetna inteligencija donijela čak do 99.5% bolju mogućost predviđanja unosa teksta kao i značajna poboljšanja u pogledu drugih predviđanja koja bi korisnik htio ostvariti korištenjem AI pomoćnika.

Neke od dodatnih poboljšanja koja bi bila rezultat dobre implementacije AI strojnog sučelja bile bi recimo ”pametni” odgovor, preporuke u vezi različitih informacija, kao i mogućnost strojnog učenja aplikacija. Sve ovo će značajno poboljšati i mogućnosti tipkanja, kao i druge mogućnosti unosa teksta i naredbi koje bi korisnik poželio koristiti.

Još jedna stvar za koju TouchPal jamči jest značajno povećana brzina unosa teksta tipkanjem (što je definitivno dobra vijest za sve one koji jako puno vremena provode tipkajući, bilo da se radi o SMS porukama ili porukama na društvenim mrežama).

 

Mogućnosti i sposobnosti TouchPal umjetne inteligencije

Nove mogućnosti koje TouchPal želi staviti u djelo uključuju ”pametni” odgovor, što znači da će korisniku tipkovnica sugerirati odgovor koji najbolje odgovara postavljenom pitanju (ti ponuđeni odgovori će biti ponuđeni odmah nakon što korisnik vidi neko pitanje).

Nakon isprobavanja ove mogućnosti, mogli smo vidjeti kako se zaista i radi o odgovorima koji su najbolji za pitanje, ovisno o tome o kakvom pitanju je riječ. Kako je moguće da je AI sučelje znalo odgovore na pitanja? Jednostavno- pametnim skupljanjem informacija s interneta.

TouchPal AI

Nadalje, AI sučelje će imati i mogućnost učenja navika korisnika, što znači da će nakon nekog vremena, sučelje moći već unaprijed pretpostaviti ono što ćete raditi kao i ono što ćete tražiti na internetu.

TouchPal AI tipkovnica će korisnicima omogućiti da dobiju sve što im treba bez potrebe napuštanja aplikacije. Ovo ima itekakvog smisla s obzirom na to da velik broj korisnika gotovo sedamdeset posto svog vremena koje provedu s pametnim telefonom ga provedu tipkajući, to jest koristeći aplikaciju za slanje ili primanje poruka.

TouchPal AI mogućnost će svojim korisnicima omogućivati da dođu do bilo kojih informacija koje im trebaju, kao što je recimo vremenska prognoza (s obzirom na to da je i vremenska prognoza implementirana kao dio TouchPal AI sučelja). Trebate preporuke za najbolja mjesta u gradu? Želite znati gdje se najbolje jede ili gdje je obližnje kino? Nema problema, jer TouchPal AI ima sve ove informacije.

Sve što ćete trebati učiniti jest to da ćete trebati unijeti upit i to je to. Aplikacija će vam ponuditi najbolje odgovore. Umjesto da idete pod posebne lokacije za ovakve stvari (ili da pretražujete internet), sve ove informacije vam mogu biti dostupne na jednome mjestu.

Isto tako svom digitalnom pomoćniku možete postaviti pitanje u vezi čega god želite (i da, digitalni pomoćnik ima svoje ime i zove se Talia). Nakon postavljanja pitanja Talia automatski pronalazi najbolje odgovore na internetu i prosljeđuje ih vama.

Još jedna vrlo korisna stvar kod TouchPal AI tipkovnice jest mogućnost koja se zove Swift Paste. Zahvaljujući ovoj mogućnosti korisnik može dobiti informacije izravno iz međuspremnika, bez da treba otići sa aplikacije. Nećete trebati zalijepiti sve što ste spremili i uz to imati ćete mogućnost odabrati od svih tekstova koje ste zalijepili ono što vama najbolje odgovara.

TouchPal AI će isto tako pretvarati valute u njihovu stvarnu vrijednost uz automatsko preračunavanje valute u valutu (recimo kune u eure i obrnuto) zahvaljujući svojem integriranom kalkulatoru.

 

TouchPal AI tipkovnice i službeno vani ovoga mjeseca

TouchPal AI tipkovnice bi službeno trebale biti u opticaju ovog mjeseca, s time da je točan datum nepoznat. Kako će korisnici odgovoriti na novo sučelje za tipkanje i općenito unos informacija? S obzirom na novine koje TouchPal AI tipkovnica nudi, vrlo je vjerojatno to da će nova tipkovnica kod korisnika izazvati oduševljenje.

I još jedna stvar za kraj – TouchPal je spomenuo kako će njegova AI tipkovnica u sebi sadržavati i mogućnost prevođenja, što je odlično jer i sada TouchPal AI ”alpha” verzija tipkovnice u sebi ima podršku za 130 svjetskih jezika.

Piše: D.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here