Cloud usluge sve su popularnije među korisnicima baš kao i pohranjivanje podataka u oblake. Sve te usluge svakim danom sve više napreduju i jasno je kako korisnici imaju sve više povjerenja u takvu vrstu usluga. S druge strane, konkurencija ponuđača takvih usluga je sve žešća što tjera ponuđače da vrlo često povećavaju svoje pakete i nude nove mogućnosti . Konkurencija je uvijek dobra stvar za korisnike jer mogu birati što žele i paket koji ima više odgovara, a porastom konkurencije cijene usluge padaju dok kvaliteta raste.

Microsoft je očito odlučio ostati u borbi za svoje korisnike i vrlo često u posljednjih pola godine mijenja svoju uslugu OneDrive. Nedavno je povećao kapacitet spremanja podataka s 7 GB na 15 GB što je kod korisnika izazvalo iznenađenje . Ovih dana Microsoft je odlučio umjesto dosadašnjeg limita 2 GB po jednom uploadu povećati veličinu datoteke koja se odjednom može prenijeti na OneDrive na 10 GB. Svi oni koji trebaju prenositi velike datoteke sada će biti u dobrom položaju jer danas prijenos podataka veličine od 2 GB u nekim situacijama nije dovoljan s obzirom da su datoteke sve veće.

Uz povećanje kapaciteta prijenosa došlo je do još nekoliko sitnih izmjena u radu OneDrivea. Nije se mijenjalo gotovo ništa na vizualnom konceptu, ali je mijenjan način na koji servis funkcionira. Od sada je tako moguće dodavati cijele mape sa računala na OneDrive, dok je do sada bilo moguće dodavati samo zasebne datoteke. Ovo je također jedna vrlo pohvalna novotarija koja će naići na odobrenje korisnika. Sve se čini kako Microsoft sve više prihvaća i želi održati svoje korisnike.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here