Savitljivi zasloni bit će jedan od top trendova ove godine na tehnološkom tržištu, a u kojem će sve smjeru ova tehnologija ići možemo vidjeti već ovih dana. Naime, dio brendova već je predstavio svoje inovacije na tom području, dok bi ostali to trebali učiniti unutar nekoliko narednih mjeseci. Za sada, jedan od najboljih koncepata i ideja kako iskoristiti savitljivi zaslon dolazi iz kompanije LG. Na popularnom CES sajmu u Las Vegasu predstavili su inovativni televizor koji se može zarolati i pospremiti u kućište.

LG Signature OLED TV R naziv je prvog televizora koji se može rolati, a na tržište bi mogao donijeti pravu malu revoluciju. Kada je televizor isključen, tada se nalazi u posebno dizajniranom kućištu koje izgleda poput malog ormarića i savršeno se može uklopiti u vašu dnevnu sobu. U stanju ‘ormarića’ televizor ima mogućnost puštanja glazbe, što se ostvaruje putem virtualnih asistenata. Ako poželite da vam ovaj inovativni TV prikazuje vrijeme i vremensku prognozu, onda ga možete tek malo izdići iz kućišta. Na dijelu TV-a koji će provirivati iz kućišta moći ćete vidjeti osnovne informacije, koje možete zatražiti od svojeg virtualnog asistenta.

Prava čarolija stupa na snagu kada se televizor u potpunosti uključi. Naime, uključivanjem TV-a on se počinje ‘odmatati’ i uzdizati iz kućišta, što izgleda prilično impresivno. LG Signature OLED TV R ima zaslon veličine 65 inča koji je izrađen u OLED tehnologiji. Od virtualnih asistenata podržava Airplay 2 i Alexa sustave, a svojim mogućnostima i dizajnom svakako spada među najluksuznije televizore na tržištu. No, taj luksuz ima i svoju cijenu.

Svi koji požele kupiti ovaj TV morat će pripremiti vrtoglavih 20.000 dolara, a na tržištu bi se ovaj inovativni uređaj trebao pojaviti u drugoj polovici 2019. godine. Kako biste shvatili o kakvom se inovativnom konceptu zapravo radi, možda je najbolje da pogledate video ispod i uvjerite se kako je LG napravio fantastična posao i okrenuo jednu novu stranicu na tržištu televizora:

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here