Više ne morate gubiti vrijeme na spam poruke i prevarante. Dovoljno je da proslijedite svoju spam poruku na elektronsku poštu Re:scam i njihovi AI chatbot-ovi će preuzeti stvar u svoje ruke. Zapravo ovaj AI Bot koji se dopisuje sa e-mail spamerima i elektronskim prevarantima, što je moguće duže, je briljantan. Ne to nisu Borgovi iz popularne serije zvjezdanih staza, nego umjetna inteligencija na djelu u borbi za dobrobit ljudske rase.

E-mail prevaranti šalju na milione adresa, veliku količinu elektronske pošte, u nadi da će uspjet prevariti nekoliko ljudi, koje poslje mogu pratiti i iskorištavati na razne načine. Kako bi se tome stalo na kraj, NetSafe, neprofitna udruga koja se bavi online sigurnošću sa Novog Zelanda, napravila je Re:scam, koji automatski nastavlja dopisivanje s prevarantima u nedogled.

Pogledajte kako to izgleda u ovom kratkom videu:

 


 

Ili na njihovim originalnim stranicama ovdje: https://www.rescam.org/

Cilj je zapravo gubiti vrijeme spamera ili prevaranta, bez gubitka vašeg vremena. Kada proslijedite vašu poruku e-pošte, za koju pretpostavljate da je spam ili neka prevara, na email: me@rescam.org, stranica će automatski provjeriti je li to pokušaj prevare, a zatim će upotrebiti vlastite proxy adresa e-pošte kako bi se nastavila dopisivati sa spamerom.

 

antispam email
Poruka koju dobijete nakon proslijeđenog spam emaila na Rescam

 

Tada će preplaviti elektronske email adrese spamera s odgovorima, za koje treba netko vrijeme da se dokuče da li su poslani od strane pravih ljudi ili chat-bot-ova i tko je u svemu tome pravi cilj. Nakon prosljeđivanja e-pošte, ništa više nije potrebno da napravite sa svoje strane, jedino što više šaljete, to će biti još učinkovitije.

Da biste “usrećili” prevaranta ili spamera, samo proslijedite elektronsku poštu za koju sumnjate da je spam ili prijevara na me@rescam.org.

Piše: D.Ž.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here