Na „24. Svjetskom dermatološkom kongresu“ visokoautomatizirani inteligentni sustav za skeniranje postavit će nove standarde u dijagnostici karcinoma kože

FotoFinder Systems GmbH, jedan od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih sustava za skeniranje u dermatologiji najavljuje predstavljanje sustava bodystudio ATBM master. Sustav prvi put omogućuje dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela (ATBM®). Okosnicu sustava čini inteligentna interakcija hardvera, tehnologije kamere i posebnog softvera.

FotoFinder bodystudio ATBM master svestran je: pored platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze s pomoću PASI skeniranja. Pored toga, FotoFinder predvodnik je integriranja umjetne inteligencije (UI) u tehnologiju radi ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja 2019. na „24. Svjetskom dermatološkom kongresu” (WCD) u Milanu.

FotoFinder_1

Nova dimenzija praćenja „cijele kože“ pacijenata s madežima

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. S pomoću iznimno visoke rezolucije (50 megapiksela), polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela (format RAW), liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža.

Također, visokokvalitetni videodermatoskopi omogućuju čak i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože – uz uvećanje do 400 x. Nije iznenađenje da ih se naziva „Google EarthTM kože”. Integriranom, u potpunosti automatiziranom tehnologijom skeniranja tijela utvrđuju se postojeće lezije kože te se razvrstavaju prema važnosti. Time se liječnicima omogućuje da na prvi pogled utvrde atipične madeže ili lezije, takozvane „ružno pače“ znakove.  Moderne tehnologije šifriranja i novo upravljanje korisnicima ujedno osiguravaju rad u skladu sa zaštitom podataka te zaštitu osjetljivih podataka o pacijentima.

2_Step_Method_CR FotoFinder Systems

Najranija moguća dijagnoza spašava živote

„FotoFinder pionir je umjetne inteligencije u području dijagnostike karcinoma kože. FotoFinder bodystudio ATBM master još jednom upotrebljava moćnu umjetnu inteligenciju sustava FotoFinder. Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena,” objasnila je Kathrin Niemela, članica upravnog odbora FotoFindera.

„S novom generacijom sustava FotoFinder bodystudio ATBM master, potpuno, dosljedno dokumentiranje kože iznimno visoke rezolucije moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente”.

 

Umjetna inteligencija u suradnji s ljudskim iskustvom

Profesionalni softver Moleanalyzer pro koji se temelji na umjetnoj inteligenciji pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima.

U studiji „Čovjek protiv stroja“* provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je impresivno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

 

Njemačka kvaliteta

Svi sustavi FotoFinder proizvode se u vlastitom proizvodnom pogonu tvrtke FotoFinder u Bad Birnbachu u Bavarskoj (Njemačka). FotoFinder certificiran je prema DIN EN ISO 13485:2016 i već je osvojio nekoliko nagrada za korporativno upravljanje i dizajn.

 

Predstavljanje sustava

Kathrin Niemela, članica upravnog odbora FotoFindera, prikazat će FotoFinder bodystudio ATBM master na „24. Svjetskom dermatološkom kongresu“ koji će se održati od 10. do 15. lipnja 2019. na štandu br. G59 (Ulaz 2) i rado će odgovarati na pitanja.

 

O sustavu FotoFinder

Tisuće korisnika u više od 100 zemalja već se oslanjaju na sustave FotoFinder za rano otkrivanje karcinoma kože uporabom videodermatoskopije ili mapiranja cijelog tijela. FotoFinder ima više od 25 godina iskustva u razvoju sustava za skeniranje kože i razvio je prijelomna rješenja koja su danas standardi struke. Osobe koje oblikuju javno mišljenje na svim kontinentima cijene najmoderniju bavarsku tehnologiju u borbi protiv karcinoma kože Tvrtka FotoFinder Systems GmbH trenutačno zapošljava oko 65 ljudi.

Proizvodni pogon nalazi se u Bad Birnbachu u Njemačkoj. Podružnice u Italiji, Španjolskoj, Ujedinjenoj Kraljevini i SAD-u te globalna partnerska mreža jačaju prisutnost kompanije u svijetu. Tvrtka FotoFinder dobitnik je bavarske nagrade za izvoz, nagrade Red Dot Design i proglašena je jednom od najinovativnijih tvrtki u Donjoj Bavarskoj.

 

* “Man against machine: diagnostic performance of a deep learning convolutional neural net-work for dermoscopic melanoma recognition in comparison to 58 dermatologists”, by H.A.Haenssle et al. Annals of Oncology. doi: 10.1093/annonc/mdy166

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here