• Dva nova modela u Xperia™ proljetnoj liniji vrhunskih smartphonea, Xperia™ SP i Xperia™ L nude jedinstvene Sony karakteristike u novim cjenovnim kategorijama
 • Xperia SP modernog je dizajna te nudi HD iskustvo visoke kvalitete, LTE 4G i jednostavno povezivanje uz funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom  
 • Xperia L je elegantno dizajniran te ima najbolju Sony kameru u klasi za savršene fotografije i video u svakom trenutku

 

Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) danas je najavio dva nova Xperia smartphone modela u svojoj liniji proizvoda za 2013. – Xperia SP and Xperia L. Xperia SP smartphone u prekrasno dizajniranom kućištu  nudi 4G LTE i izvrsno iskustvo gledanja sadržaja na oštrom i jasnom HD zaslonu.  Xperia L smartphone nudi vodeću tehnologiju kamere u klasi s HDR-om za fotografije i videozapise te zaslon visoke kvalitete.

I Xperia SP i Xperia L nude najbolje od Sonyja, vrhunski dizajn i niz tehnologija, uključujući zaslon visoke kvalitete za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, najnovije karakteristike kamere za impresivne fotografije i videozapise, NFC povezivanje za funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom, Način rada koji štedi potrošnju baterije (Battery STAMINA Mode) za produženo trajanje baterije te Sonyjeve autorske medijske aplikacije za uživanje u fotografijama, glazbi, filmovima i igrama u pokretu.

„Xperia SP i Xperia L odlično će odgovarati onima koji traže elegantne smartphoneove koji imaju vrhunske karakteristike i vodeći su u klasi“, komentirao je Calum MacDougall, direktor Xperia marketinga u Sony Mobile Communicationsu. „Oba nova modela koriste Sonyjevu dokazanu inovativnost i inženjersku stručnost – bilo da želite uživati u vrhunskoj zabavi HD kvalitete putem 4G LTE-a na našem Xperia SP modelu iz srednje klase ili zabilježiti svaki trenutak uz savršene detalje s našim pristupačnijim Xperia L modelom.”

Xperia SP – High Definition briljantnost u vrhunskom dizajnu

Xperia SP ima zadivljujući 4,6-inčni HD Reality Display koji je nastao na temelju

ekspertize Sonyjevih inženjera koji su stvorili BRAVIA® TV. Najnoviji Mobile BRAVIA® Engine 2 pruža još bolje iskustvo gledanja sadržaja jer analizira tip sadržaja te automatski prilagođava sliku, što ga čini jednim od najinteligentnijih smartphone zaslona uopće. Mobile BRAVIA® Engine 2 će napraviti prilagodbu dodajući novu optimizaciju kontrasta da bi se poboljšala oštrina prikaza, prigušit će šum te poboljšati boje u stvarnom vremenu.

Uz to što pruža izvrsno iskustvo gledanja sadržaja, Xperia SP također i prekrasno izgleda – zahvaljujući precizno oblikovanom aluminijskom kućištu djeluje elegantno i čvrsto. Uz jedinstven dizajn, inovacija je i „transparentni  element“ koji mijenja boje. Iluminacije se mogu prilagoditi i personalizirati da vas obavještavaju o dolaznim pozivima i porukama. Možete čak podesiti iluminacije da pulsiraju u ritmu vaše omiljene pjesme.

Ključne značajke – Xperia SP

 • Precizno oblikovano aluminijsko kućište
 • Super jasan 4,6-inčni 720p HD Reality Display s Mobile BRAVIA® Engineom 2
 • Funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom s NFC-om – možete prikazati sadržaj na svom TV-u ili podijeliti glazbu i fotografije između uređaja
 • 4G LTE za super brzo surfanje i pristup zabavi
 • Jedinstven „transparentni element“ može se personalizirati da mijenja boje kada vas obavještava o svim dolaznim porukama i pozivima. Može se podesiti i da pulsira u ritmu glazbe koju slušate.
 • Kamera s 8 MP i s brzim aktiviranjem te s Exmor RS for mobile senzorom, HDR-om i Superior Autom za najbolje fotografije, čak i kada je mrak ili jako pozadinsko osvjetljenje
 • Način rada koji štedi potrošnju baterije za optimalno trajanje baterije
 • Dostupan u bijeloj, crvenoj i crnoj boji

Xperia L – savršeno iskustvo kamere

Elegantan i funkcionalan Xperia L ima kameru s 8 megapiksela i Sonyjevu jedinstvenu Exmor RS for mobile tehnologiju senzora za žive boje i nevjerojatnu jasnoću prikaza. HDR (High Dynamic Range) osigurava da snimljene fotografije i video budu jasni i oštri, čak i tijekom noći ili kada je jako pozadinsko osvjetljenje.  Namjenska tipka aktivira kameru za malo više od jedne sekunde, čak i kada je zaslon zaključan, pa s ovim telefonom s kamerom s brzim okidanjem nikada nećete propustiti dobar kadar. Uz 4,3-inčni FWVGA zaslon visoke kvalitete maksimalno ćete uživati u gledanju svih svojih sadržaja.

Ključne značajke – Xperia L

 • Kamera s 8 megapiksela i brzim aktiviranjem snima oštre fotografije bez obzira na kvalitetu osvjetljenja
 • Uživajte u svim sadržajima na bogatom 4,3-inčnom FWVGA zaslonu
  • Funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom s NFC-om omogućavaju prikaz sadržaja na vašem TV-u ili dijeljenje glazbe i fotografija između uređaja
  • Brzi rad zahvaljujući dvojezgrenom procesoru
   • Način rada koji štedi potrošnju baterije za optimalno trajanje baterije
  • Dostupan u bijeloj, crvenoj i crnoj boji

Sony zabava u pokretu

I Xperia SP i Xperia L imaju Sonyjeve medijske aplikacije koje nude konzistentno zabavno iskustvo na čitavom spektru uređaja. „WALKMAN“, „Album“ i „Movies“ aplikacije putem jedne pristupne točke omogućavaju pristup online i offline sadržajima te nude nove načine za uživanje i dijeljenje tih sadržaja. „WALKMAN“ aplikacija ima integraciju s Facebookom te omogućava pristup svoj preuzetoj glazbi i Music Unlimitedu* koji nudi više od 18 milijuna pjesama. Aplikacija „Movies“ korisnicima daje pristup bazi s više od 100 000 filmova i TV serija s Video Unlimiteda*, a „Album“ aplikacija omogućava brz pristup fotografijama Facebook prijatelja te pretraživanje fotografija prema lokaciji na kojoj su snimljene.

Funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom za jednostavno dijeljenje sadržaja

Na oba modela su i Sonyjeve funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom. Omogućavaju vam da jednostavno uživate u glazbi i fotografijama na nizu uređaja, kao što su Sonyjev SRS-BTV5 bežični zvučnik i najnovija linija BRAVIA TV-a s NFC-om. Dijeljenje je postalo jednostavno pa više nisu potrebne žice, kablovi i komplicirano podešavanje.

Novi Xperia SP i Xperia L iz Sony Mobilea bit će dostupni širom svijeta od 2. kvartala 2013.

Pratite nas na www.facebook.com/sonymobilehr, twitter.com/sonyxperiahr i www.youtube.com/sonyxperiahr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here