PočetnaOstaloPress ReleaseSamsung uvodi Steam Link na pametne televizore

Samsung uvodi Steam Link na pametne televizore

Korisnici će moći uživati u tisućama igara na velikim TV ekranima

Seul, 16. kolovoza 2017. – Tvrtka Samsung Electronics najavila je dostupnost Steam Link aplikacije tvrtke Valve na svim svojim Smart TV uređajima iz 2016. i 2017. godine, uključujući i nedavno predstavljenu QLED liniju TV prijemnika. Samsung je prvi proizvođač koji ovu aplikaciju pruža korisnicima na svojim pametnim televizorima.

Umjesto povezivanja Steam Link hardvera s TV prijemnikom, ova tehnologija korisnicima omogućava prijenos omiljenih igara s kućnog računala izravno na Samsung Smart TV, aplikacijom dostupnom za preuzimanje u Samsung Smart Hubu. Dovoljno je povezati kućno računalo s prijemnikom i pokrenuti Steam Link servis, kako bi uživali u igranju igara izravno na velikom zaslonu televizora.

Aplikacija Steam Link, čiju su beta inačicu testirali korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama, od danas je dostupna u 55 zemalja uključujući i Hrvatsku. Podržava i puni 4K streaming na ovogodišnjim modelima TV prijemnika, za uživanje u tisućama PC igara na velikim ekranima.

Steam Link(1)

– Dobili smo nevjerojatne povratne informacije o Steam Link značajki i oduševljeni smo što je možemo pružiti našim korisnicima diljem svijeta – izjavio je Heeman Lee, potpredsjednik odjela Visual Electronics Business pri tvrtki Samsung Electronics i dodao – Raduje nas što Samsung Smart TV prijemnici pomažu redefinirati iskustvo igranja na računalu, pružajući igračima mogućnost prikaza izuzetne kvalitete slike, na velikom zaslonu.

Modeli QLED TV prijemnika tvrtke Samsung za 2017. godinu optimizirani su za igranje igara, naglašeno je tijekom najave dostupnosti ovog gaming servisa. TV prijemnici imaju iznimno nisku latenciju ulaza i prikaza, kao i nevjerojatnu kvalitetu slike koju omogućava quantum dot tehnologija. Također, vrlo izdržljivi QLED TV prijemnici tvrtke Samsung nemaju poteškoća s efektom zadržavanja slike (burn-in efekt), čak ni tijekom duljeg razdoblja igranja.

Više informacija o Samsung Smart TV prijemnicima i Steam Link aplikaciji, dostupno je na službenim internetskim stranicama, www.samsung.com/hr.

P.R.