PočetnaOstaloPress ReleaseSamsung prvi započinje masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 DRAM rješenja za premium pametne...

Samsung prvi započinje masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 DRAM rješenja za premium pametne telefone

Na temelju najnovijeg mobilnog DRAM standarda, novi Samsung 12GB LPDDR5 maksimizira potencijal 5G i umjetne inteligencije (AI) u budućim vodećim modelima

Seoul/ Zagreb, 19. srpnja 2019. — Tvrtka Samsung Electronics, svjetski lider u naprednoj tehnologiji memorije, započela je s masovnom proizvodnjom prvog 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM rješenja. Osim što je prilagođeno 5G značajkama i umjetnoj inteligenciji (AI) u izradi budućih pametnih telefona, najsuvremenije DRAM rješenja dodatno će ubrzati rast naprednog segmenta memorije.

S obzirom na rastuću potražnju za većim performansama i kapacitetima pametnih telefona na tržištu, Samsung krajem mjeseca planira započeti i masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 paketa, pri čemu će svaki će sadržavati osam čipova od 12GB.

„Oduševljeni smo što, uz masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 čipova koji se temelje na najnovijoj 10-nanometarskoj Samsung tehnologiji, podržavamo pravovremeno lansiranje vodećih 5G pametnih telefona za naše korisnike širom svijeta. Samsung ostaje predan brzom uvođenju tehnologija mobilne memorije nove generacije, koje pružaju bolje performanse i veći kapacitet, jer kontinuirano potičemo rast tržišta.“, izjavio je Jung-bae Lee, executive vice president of DRAM Product & Technology, Samsung Electronics.

Zahvaljujući brzini, po kojoj je vodeći u industriji, te energetskoj učinkovitosti, Samsungov novi mobilni DRAM omogućuje pametnim telefonima nove generacije da u potpunosti iskoriste 5G značajke. Uz to im pruža i mogućnosti umjetne inteligencije (AI), kao što je snimanje kvalitetnih videozapisa uz znatno dulje trajanje baterije.

Uz brzinu od 5.500 megabita u sekundi, 12GB LPDDR5 je 1,3 puta brži od prethodne mobilne memorije, koja se nalazi u današnjim pametnim telefonima. S memorijom od 12 GB, LPDDR5 u samo jednoj sekundi može prenijeti 44 GB podataka ili otprilike 12 filmova u punoj HD rezoluciji. Novi čip također koristi do 30 posto manje energije od svog prethodnika, integrirajući novi dizajn s poboljšanom funkcijom mjerenja vremena, treninga i niske potrošnje energije koja osigurava stabilne performanse, čak i pri nevjerojatnoj brzini.

Kako bi upravljali proizvodnim kapacitetima s više fleksibilnosti, Samsung razmatra prijenos svoje 12Gb LPDDR5 proizvodnje u kampus u Pyeongtaek (Koreja) početkom sljedeće godine. Nakon uvođenja 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM-a, očekuje se da će Samsung iduće godine razviti 16GB LPDDR5 DRAM i time učvrstiti konkurentsku prednost na globalnom tržištu memorije.

P.R.