Samsungov cilj je razviti mobilnu komunikaciju na tržištima u razvoju putem lako dostupnih telefona s pametnim značajkama

Samsung Electronics, Ltd, svjetski lider na području digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je predstavio REX, novu seriju telefona potpuno osjetljivih na dodir koji kombiniraju inteligenciju i sposobnost kako bi svakome pružili mobilno iskustvo sljedeće generacije.

„Kao predvodnik u mobilnoj industriji i inovacijama, zalažemo se za razvoj najboljih mogućih mobilnih rješenja koja bi odgovarala svim stilovima života i svim platežnim mogućnostima, što je razlog zbog kojeg smo toliko uzbuđeni što predstavljamo REX seriju u nizu najbrže rastućih tržišta na svijetu, izjavio je JK Shin, predsjednik i voditelj odjela Mobile Communications Division tvrtke Samsung Electronics. „REX uređaji dizajnirani su kako bi preslagali prioritete i konsolidirali osnovne funkcije mobilnog telefona koje su korisnicima najvažnije na različitim tržištima. Rezultat je izvanredno mobilno iskustvo s najboljim omjerom vrijednosti i novca.

Samsung REX serija sastoji se od četiri uređaja: REX 90, REX 80, REX 70 i REX 60. Svaki uređaj izrađen je kako bi korisnicima omogućio pristup različitim jedinstvenim značajkama koje su razvijene kako bi se poboljšale svakodnevne potrebe i način života po vrlo povoljnoj cijeni. Spajanjem napredne funkcionalnosti i intuitivne upotrebljivosti, REX serija pruža praktična rješenja za dopunu dnevnih mobilnih potreba. Korisničko sučelje QVGA sa zaslonom osjetljivim na dodir i inteligentnim značajkama, dizajnirano je kako bi se pružilo jednostavnije, inteligentno korisničko iskustvo za one koji cijene osnove.

Ostale značajke uključuju:

Intuitivan i jednostavan potpuno osjetljiv na dodir UX: Sučelje Touchwiz, koje je jednostavno za korištenje, pojednostavnjuje navigaciju na mobilnom telefonu. Izbornik je organiziran u 4 x 4 ikone na velikom zaslonu za jednostavan pregled. Pristup društvenim mrežama dostupan je putem samo jednog klika, a praktični widgeti nude jednostavan pristup prognozi vremena ili drugim često korištenim aplikacijama.

Stiliziran i kompaktan dizajn: Zaobljeni dizajn serije uređaja Samsung REX inspiriran je estetikom prirode. Njegova kompaktna veličina korisnicima pruža ugodno držanje u ruci te omogućuje praktično upravljanje jednom rukom. Brušeni metalni okvir, dizajn inspiriran prirodom i delikatna stražnja strana stvara moderan, sofisticiran izgled koji će se savršeno uklopiti u profesionalni život.

Dual SIM Always On: Korisnici koji žele imati odvojene privatne i poslovne pozive mogu uživati u pogodnosti opcije Dual SIM na Samsung REX seriji, nudeći funkcionalnost oba telefona na samo jednom mobilnom uređaju. Kako bi osigurao da niti jedan poziv ne bude propušten, opcija Dual SIM Always On omogućuje primanje poziva na jednom čak i za vrijeme razgovora na drugom broju. Serija uređaja Samsung REX omogućuje prebacivanje između maksimalno pet SIM kartica bez ponovnog startanja mobitela. Značajka Dual SIM omogućuje kontrolu mobilnog iskustva te predstavlja idealno rješenje za poslovna putovanja na različitim područjima pokrivenosti ili za one koji žele više fleksibilnosti između poziva.

Osnovna mobilna inteligencija: Uz sve osnove za inteligentno mobilno iskustvo, Samsung REX serija jamči brzo pretraživanje interneta i podršku aplikacija putem preglednika Opera Mini. Uz sve to, REX serija omogućuje bezbrižnu komunikaciju putem društvenih mreža i poruka, uključujući ChatOn, što znači da su korisnici cijelo vrijeme povezani sa svojim prijateljima.

 

„Mobilni telefoni i dalje predstavljaju veliku priliku za proizvođače mobilnih uređaja, posebice na tržištima koja su ograničena cijenom“, izjavio je Ian Fogg, viši glavni analitičar mobilnih i telekomunikacijskih istraživanja tvrtke IHS. „IHS procjenjuje kako će se tijekom 2013. godine globalno isporučiti 653 milijuna klasičnih mobilnih uređaja. Pametni telefoni s osnovnim značajkama moraju se natjecati s još pametnijim telefonima osjetljivima na dodir koji nude pristup društvenim mrežama, igrama te prednosti interneta po još pristupačnijim cijenama.

Jasan pokazatelj Samsungove predanosti u predvođenju rasta mobilne komunikacije diljem tržišta u razvoju su uređaji serije REX koji će predvoditi razvoj budućih uređaja potpuno osjetljivih na dodir.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here