Seoul/Zagreb, 9. kolovoza 2020. – Tvrtka Samsung Electronics je na jučerašnjem virtualnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+. Galaxy Tab S7+ opremljen je podrškom za 5G[1] mrežu, a oba uređaja dolaze s poboljšanom S Pen olovkom, tipkovnicom, velikim zaslonom te snažnim procesorom, kao i mnoštvom opcija za obavljanje svakodnevnih zadataka i zabavni odmor.

 

Moćan tablet za posao u hodu

Galaxy Tab S7 i S7+ dolaze s vrhunskim procesorom posljednje generacije koji će osigurati maksimalnu korisnikovu produktivnost, ali i odmor poslije radnog vremena tijekom gejminga ili videopoziva s prijateljima. Zaobljena i unaprijeđena S Pen olovka s izduženim vrhom olakšat će svakodnevni multitasking uz još prirodniji osjećaj korištenja. Uz nevjerojatan zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz i S Pen olovku, vođenje bilješki tijekom sastanaka ili online konferencijskih poziva postaje lakše nego ikad prije. Korisnik može u samo nekoliko dodira u aplikaciji Samsung Notes pretvoriti svoje bilješke u PDF format te u isto vrijeme snimati sastanak i zapisivati natuknice pomoću Audio Bookmark mogućnosti. Kako se sve sinkronizira, korisnik može dodirom na odabranu riječ ili rečenicu pokrenuti zvučnu snimku sastanka s točke koje želi[2].

Nadograđeni Multi-Active Window omogućava korištenje čak triju aplikacija istovremeno, zbog čega je moguće odjednom sudjelovati na virtualnom sastanku, bilježiti bitne informacije te pritom pratiti e-mail na velikom zaslonu. Samsung je dodatno usavršio i aplikaciju Samsung Dex, kao i Keyboard Book Cover tipkovnicu[3] s novim, intuitivnim funkcijama[4] i dužim touchpadom kako bi se stvorio osjećaj malog računala. Zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu s tvrtkom Microsoft, Galaxy Tab S7 i S7+ obogaćeni su i s brzom sinkronizacijom aplikacije Samsung Notes sa svima poznatima Microsoft OneNote i Outlook[5]. Sada, prelazak s jednog na drugi operativni sustav nikada nije bio jednostavniji. Isto tako, Galaxy Tab S7 i S7+ moguće je bežično povezati s kompatibilnim Smart televizorom kako bi se sadržaj tableta prikazao i na velikom ekranu[6].

Galaxy Tab S7+

Pravi uređaj za pravi odmor

Galaxy Tab S7 dolazi s LTPS TFT 11-inčnim zaslonom, dok je Galaxy Tab S7+ opremljen jedinstvenim Super AMOLED 12,4-inčnim zaslonom. S 16:10 omjerom rezolucije na oba uređaja i čak četiri AKG zvučnika, korisnici iz udobnosti svojeg doma mogu uživati u svojim omiljenim sadržajima kao da su u kino dvorani. Zahvaljujući smanjenju emisiji plavog svjetla[7], slika zaslona ne umara oči, a uz brzinu osvježavanja od 120 Hz korisnici mogu neograničeno i neometano uživati u pregledavanju društvenih mreža ili gejmingu.

Korisnici s Galaxy Tab S7 i S7+ imaju pristup i probnoj verziji YouTube Premiuma[8] od četiri mjeseca, dok su Netflix[9] i Spotify[10] već spremni prije pokretanja uređaja. Na ovaj Android tablet po prvi puta stiže i popularna aplikacija Clip Studio Paint[11] za crtanje, koja će svim dizajnerima i korisnicima iz kreativne industrije pružiti vlastiti platno za crtanje čim se prvi put uključe uređaji. Za one koji se bave društvenim mrežama, tu je i aplikacija Canva s više od 200 ekskluzivnih predloška za izradu fantastičnih objava[12].

 

Istinski gejming bez granica

S Galaxy Tab S7 i S7+ u rukama, igrača konzola više ne mora biti smještena u dnevnoj sobi. Zahvaljujući visokoj brzini osvježavanja slike, velikom ekranu te 5G[13] podrški na Galaxy Tab S7+ i Wi-Fi 6 standardu, korisnici mogu istinski uživati u videoigrama gdje god se nalazili.

 

Cijeli Galaxy ekosustav u samo nekoliko dodira

Kako bi neke funkcije tableta bile dostupne i na ostalim Galaxy uređajima poput pametnih telefona, Galaxy Tab S7 i S7+ dolaze s aplikacijama Samsung Cloud i Samsung Flow[14], pa nema potrebe za slanjem i preuzimanjem dokumenata s jednog uređaja na drugi. Korisnici mogu stvoriti i vlastiti sustav pametnog doma, gdje Galaxy Tab S7 i S7+ mogu poslužiti i kao upravljač nad ostalim Samsung kućnim aparatima unutar IoT sustava.

Galaxy Tab S7 i S7+ bit će dostupni tijekom kolovoza od u Mistično crnoj, Mistično srebrnoj i Mistično brončanoj boji. Više informacija možete pronaći na: https://www.samsung.com/hr/tablets/galaxy-tab-s7-wifi-t870/ .

 

 Galaxy Tab S7Galaxy Tab S7+
Dimensions

& Weight

Device253.8(W) x 165.3(H) x 6.3 mm

498g (Wi-Fi), 500g (LTE), 502g (5G),

285.0(W) x 185.0(H) x 5.7 mm

575g (Wi-Fi, LTE, 5G)

BLE

S Pen

Length : 147 mm*, Diameter : 8.2 mm**, Weight : 8g

*Length includes pen tip. **Maximum diameter

Display11”*

2560×1600(WQXGA) LTPS TFT, up to 120Hz

12.4”*

2800×1752(WQXGA+) Super AMOLED,

up to 120Hz

*Measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners. Actual viewable area is less due to the rounded corners.
OSAndroid 10
Processor7nm 64-bit Octa-Core Processor *3.0GHz(Maximum Clock Speed) + 2.4GHz + 1.8GHz
Memory*6GB + 128GB / 8GB +256GB, microSD** up to 1TB

*May differ by model, color, market and carrier.

Actual storage available may vary depending on pre-installed software.

**MicroSD card sold separately.

Camera[Rear] 13MP (Main) + 5MP (Ultra Wide) + Flash

[Front] 8MP

SoundQuad Speakers sound by AKG, Dolby Atmos®
ConnectorsType C USB 3.2 Gen 1 (DP Out)
SensorsAccelerometer, Compass, Gyro, Light,

Hall Sensor

Accelerometer, Compass, Gyro, Light,

Hall Sensor

Connectivity5G* , LTE**, Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), Wi-Fi Direct, Bluetooth® v 5.0

*5G services are only supported in 5G network enabled locations. Requires optimal 5G connection. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

**Availability may vary by market.

Battery*8,000mAh

(45W Super Fast Charging supported**)

10,090mAh

(45W Super Fast Charging supported**)

*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. 

**A charger for 45W and 25W is sold separately.

Biometric AuthenticationFingerprint with Side KeyFingerprint On Display
Accessory*S Pen (BLE, Inbox)**, Book Cover, Book Cover Keyboard

*Accessories are available to purchase separately.

**S Pen also sold separately. The availability may vary by market.

 

 

* Podložno promjenama bez prethodne obavijesti. Specifikacije mogu varirati ovisno o distributeru uređaju.
* Sve navedene mogućnosti, specifikacije i ostale informacije navedene u dokumentu poput dizajna, cijene, komponenta, performansi te dostupnosti su podložne promjenama.  

[1] Zahtjeva optimalnu 5G povezanost. 5G servisi su mogući samo na lokacijama na kojima je dostupna mreža. Brzina varira ovisno o zemlji, davatelju usluga i okolišu korisnika.

[2] PDF uvoz, PDF komentari te Audio Bookmark dostupni su na posljednjoj verziji aplikacije Samsung Notes, ver 4.0.

[3] Prodaje se odvojeno.

[4] Book Cover tipkovnice za Tab S7 i S7+ dolaze sa funkcijskim tipkama; namjenske tipke dostupne su samo na tipkovnici za Tab S7+

[5] Usluga dostupna kasnije tijekom godine.

[6] Pametni televizori moraju sadržavati opciju dupliciranja zaslona.

[7] SGS, vodeća svjetska kompanija za certifikaciju, dodijelila je zaslonu Tab S7+ uređaja certifikat za brigu o očima, dok je zaslon Tab S7 uređaja dobio certifikat smanjenje emisije plavog svjetla. Certifikati dostupni na www.sgs./perfomance, pod brojem FFU/20/GEN/00025 za Tab S7+ i FFU/20/GEN/00018 za Tab S7.

[8] Samo za nove korisnike. Dostupno od 14. veljače 2020. do 5. travnja 2020. Potrebno je ispuniti podatke za plaćanje. Nakon završetka probne verzije, usluga se plaća mjesečno. Moguće prekinuti u bilo kojem trenutku.

[9] Netflix nije dostupan u Kini, Sjevernoj Koreji, Siriji i na Krimu.

[10] Aplikacija dostupna na određenim tržištima.

[11] Aplikacija dolazi instalirana na uređaju na određenim tržištima, dok je na ostalima dostupna preuzimanjem putem Galaxy Storea. Dostupne verzije PRO i EX.

[12] 50 od 200 predložaka dostupno putem četiri ažuriranja.

[13] Zahtjeva optimalnu 5G povezanost. 5G servisi su mogući samo na lokacijama na kojima je dostupna mreža. Brzina varira ovisno o zemlji, davatelju usluga i okolišu korisnika.

[14] Samsung Flow ne podržavaju pojedini modeli pametnih telefona.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here