PočetnaOstaloPress ReleaseSamsung na MWC19 predstavio 5G tehnološka rješenja koja definiraju industriju

Samsung na MWC19 predstavio 5G tehnološka rješenja koja definiraju industriju

Samsung donosi život 5G svijetu – od napredaka u čipovima i mrežnoj opremi, do pametnih uređaja nove generacije

Zagreb, 26. veljače 2019. – Tvrtka Samsung će MWC19 sajam u Barceloni započeti pomicanjem granica i pokretanjem 5G-a novim suradnjama i inovacijama za korisnike i organizacije. Od predstavljanja nove generacije mobilnog iskustva s novim Galaxy S10 5G do obogaćivanja svog vizionarskog putovanja povezivanja, Samsung predvodi novo razdoblje povezanog življenja.

Samsung će na MWC19 pokazati kako kroz inovacije i otvorenost vodi put u 5G i mijenja način na koji se korisnici povezuju i komuniciraju. Samsung će po prvi put pokazati svoj novi Galaxy S10 5G mobilni telefon, dizajniran s najboljim hardverom i softverom kako bi iskoristio potpuno 5G iskustvo. Također, prikazat će se i puni spektar opreme koja će omogućiti široku upotrebu 5G-a. Uz pomoć modemskih čipova i RF modela koji su manjih dimenzija, energetski učinkovitiji i s najsuvremenijoj tehnologijom, Samsung će pokazati vodstvo u inovacijama izvan granica mobilnih uređaja i ekrana. Samsung će također predstaviti nova partnerstva s nosiocima i dobavljačima tehnologije kako bi podržao svačiji put do 5G.

„Vjerujemo u pružanje inovacija koje utječu na život korisnika. Više od 35 godina vodili smo industriju i nudili usluge koje su pomogle revolucionariziranju korisničkog iskustva. Na ovogodišnjem MWC sajmu predstavljamo izuzetnu širinu našeg povezanog ekosistema, od 5G rješenja do najnovijih dodataka Galaxy liniji, kao što su Galaxy Fold i Galaxy S10 5G.”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

MWC19 Galaxy S10 5G

Pioniri sljedećeg desetljeća s novim mobilnim uređajima

U proteklom desetljeću Samsung je bio na čelu 5G istraživanja i razvoja, a plod njegova rada je transformacija 5G iz ambicioznog teorijskog koncepta u stvarnost. Samsung je isporučio prvi svjetski 5G prijenos brzine, prvi prijenos 5G-a između više ćelija, a sada i prvi 5G pametni telefon – Galaxy S10 5G.

Galaxy S10 5G stavlja neviđenu snagu, brzinu i povezanost direktno u ruke korisnika s najmoćnijim značajkama dostupnima na Galaxy S liniji. Sa 5G povezivanjem, Galaxy S10 5G može pristupiti mrežnim brzinama koje su otprilike 20 puta brže od 4G mreže, omogućujući neopisivo mobilno iskustvo koje donosi snažan hot-spotting, izuzetno brzo streamanje, 4K video-pozive i novu razinu igranja mobilnih igara.

Uz 5G mobilne uređaje, Samsung nastavlja širiti svoj ekosistem uređaja pružajući uzbudljiva mobilna iskustva od nosivih uređaja do tableta. Samsung će na MWC19 također predstaviti svoje inovativne uređaje iz Galaxy linije.

• Galaxy Fold s prvim svjetskim 7.3-inčni Dynamic AMOLED Infinity Flex zaslonom. Riječ je o inovaciji koja definira novu kategoriju mobilnih uređaja. Galaxy Fold krasi revolucionarni dizajn i potpuno novo korisničko iskustvo.
  • 10 godina inovacija uz novu Galaxy S liniju koju krase četiri jedinstvena uređaja – Galaxy S10, S10+, S10e i S10 5G. Nova serija Galaxy S10 osmišljena je kako bi omogućila značajke nove generacije u performansama zaslona i kamere sljedeće razine.
  • Ojačana A serija – Galaxy A50 i A30 nude inovacije u bitnim mobilnim karakteristikama uz visoke performanse.
  • Uravnoteženo i povezano življenje sa novim Galaxy nosivim uređajima: Samsung proširuje svoj Galaxy ekosistem s Galaxy Watch Active i Galaxy Buds bežičnim slušalicama – namijenjenim korisnicima koji su usmjereni na zdravlje.
  • Svestrani Galaxy Tab S5e je super tanak, lagan i elegantan. Galaxy tablet dizajniran sa snažnim zabavnim funkcijama koje su upakirane u moderan uređaj, koji po prvi puta ima značajku Bixby.

MWC19 Galaxy S10 5G

Demonstriranje Real-World 5G scenarija od strane Samsung komercijalnih rješenja

Iskoristivši svoje komercijalno dokazano 5G vodstvo, Samsung će predstaviti višestruke demonstracije uživo kako bi prikazao iskustva iz stvarnog svijeta:

• 5G NR live demonstracija uz Samsung mrežu i pametne telefone koristeći frekvencije 3.5GHz i 28GHz: Na prvom Samsung 5G pametnom telefonu mobilna igra bit će prikazana uživo, povezujući se s Samsungovim 5G mrežnim rješenjima. Dodatno, demonstrirat će se 5G Multi-user MIMO.
  • Prvo uživo 5G emitiranje na MWC19: Prvo izravno emitiranje GSMA “Mobile World Live TV” putem Samsungovih 5G mrežnih rješenja u Broadcast Village, Gran Via. Emitirat će uživo na sajmu i u 280 hotela u Barceloni tijekom trajanja sajma.
  • Demonstracija tehnologije koja pokreće 5G za industriju: Samsung, Cisco i Orange Spain će demonstrirati različite slučajeve upotrebe na 5G pogonima kako bi pokazali kako se niska latencija i visoka brzina 5G tehnologije mogu primijeniti u industriju – na štandu Orange (Hall3 3K10).
  • Automatizirana 5G mrežna rješenja tvrtke Samsung i Zhilabs: Samsung će demonstrirati živa rješenja za upravljanje mrežom 5G sa Zhilabsom, koji je Samsung kupio putem akvizicije u listopadu 2018. godine. Ovo će pomoći operaterima da automatski optimiziraju performanse 5G mreže.

5G čipseti sljedeće generacije

Osim toga, Samsung će prikazati novu generaciju 5G radiofrekvencijskih (RF) čipsetova, koji podržavaju 28GHz i 39GHz. Koristeći nove RF čipsete, Samsung 5G bazne stanice bit će približno 25% manje, lakše i s manjom potrošnjom energije u odnosu na prethodne.

5G bazne stanice koriste gotovo tisuću antena i nekoliko RFIC-ova za korištenje mmWave spektra. S novom generacijom čipseta, Samsung pomaže u poboljšanju performansi mrežne opreme kroz smanjenje razine buke i poboljšanje karakteristika linearnosti pojačala RF snage.

„Kombinacija naše ekspertize i činjenice da smo jedan od prvih inovatora u komercijalnim uslugama 5G-a do sada i ispod 6GHz, dovela nas je do toga da smo od veljače 2019. godine isporučili više od 36.000 5G baznih stanica. Budući da smo jedina tvrtka na svijetu koja je implementirala i pružala 5G end-to-end rješenja u SAD-u i Koreji, nastavit ćemo napredovati u inovativnim rješenjima i pomicati granice u 5G tehnologiji.”, rekao je Paul Kyungwhoon Cheun, izvršni potpredsjednik i voditelj poslovanja tvrtke Samsung Electronics.

Samsungov portfolio čipova uključuje Exynos Modem 5100 koji je u potpunosti kompatibilan s 3GPP 5G NR standardom za podršku novim spektrima, uključujući niže i više od 6GHz za brže prijenose podataka do 6Gbps. Njihove mogućnosti i tehnološke inovacije su u potpunosti demonstrirane kroz raspon 5G proizvoda.

P.R.