Philips i Bowers & Wilkins ujedinjuju snage i donose nove OLED+ modele za izvanredno iskustvo gledanja i slušanja televizije

Ne događa se često da se razvoj televizora na tržištu može opisati kao istinsko “mijenjanje igre”, ali kako se drugačije može opisati uvođenje OLED+ kategorije od strane dvaju partnera – Philips TV i stručnjaka za zvuk Bowers & Wilkins?

Dvije tvrtke definiraju novo značenje Premium TV OLED+ modela, a sada će ponovno pomaknuti granice uvođenjem novih performansi Philips OLED+986 i OLED+936 modelima, koji su već postali dobitnici nagrada za najbolja kućna kina EISA 2021.-2022. Ove tvrtke izravni su lideri u području tehnologije, a obje su predane uvođenju cjelovitih poboljšanja proizvoda kroz stalni razvoj svih tehnologija i nadogradnju ključnih komponenti.

Philipsovi višestruko nagrađivani OLED+ premium TV proizvodi dodaju četiri nova modela u svoju ponudu – OLED+986 od 65” i OLED+936 od 48“,55“ i 65”

OLED+986 i OLED+936 imaju najnovije OLED ploče visokih performansi s mogućnošću povećavanja svjetline za 20%, te paket P5 Intelligent Dual Picture Engine 5. generacije za proširenje performansi PQ-a na nove razine – što uključuje oštrije, točnije boje i tonove kože, te bolji kontrast. Ovi modeli se također mogu dodatno pohvaliti Dolby Visionom, a osobito s posebnim Dolby Bright načinom rada kada se koristi HDR.

P5 AI 5. generacije dodaje novu funkcionalnost, Film Detection Mode, u već postojećih pet kategorija umjetne inteligencije, dok Ambient Intelligence uključuje senzor svjetla koji osigurava da je kontrast, i za SD i za HDR sadržaj, uvijek optimiziran prema lokalnoj razini ambijentalnog svjetla. Philips je i dalje jedan od rijetkih brandova koji nudi podršku za sve veće HDR formate. Osim kompatibilnosti s HLG, HDR10 i HDR10+, i OLED+ 986 i OLED+ 936 sada podržavaju HDR10+ Adaptive koji kombinira HDR10+ dinamičke metapodatke s podacima o ambijentalnom svjetlu u stvarnom vremenu za automatsko optimiziranje razine svjetline prilagođenu okruženju, te povećanje detalja u svijetlim prostorijama na osnovi scene koja je na televizoru.

OLED936

Četverostrana integracija Ambilighta za vrhunski kinematografski i gaming doživljaj

Uz sveobuhvatnije iskustvo gledanja televizije, novi modeli posjeduju i četverostrani Ambilight koji nudi vrhunsko iskustvo igranja igrica u kombinaciji s HDMI 2.1 s VRR-om, kompatibilnošću Freesync Premium i G-Sync. Igrači će također imati koristi od značajke Fast Motion Clarity, koja daje suptilan, ali iznimno realan, gladak prijelaz sa slike na sliku s povećanom oštrinom, te izbjegava široko treperenje polja radeći na 100Hz, umjesto na uobičajenih 50Hz. Paneli visokog učinka OLED+986 i OLED+936 također su jedinstveno zaštićeni snagom pete generacije P5 Dual Picture Engine tehnologije s umjetnom inteligencijom i njenim jedinstvenim rješenjem protiv izgaranja koje koristi naprednu funkciju otkrivanja logotipa za praćenje mreže u 32.400 zona. Tako se vrlo precizno detektira statički sadržaj i postupno smanjuje intenzitet lokalnog svjetla, te se izbjegava izgaranje – bez ugrožavanja svih outputa drugih dijelova zaslona.

Profesionalna razina kalibracije dostupna je putem značajke Calman Ready koja omogućuje lak pristup automatskoj kalibraciji boje, čime se istovremeno mogu podesiti performanse kako bi se osigurala apsolutna točnost boja prema industrijskim standardima.

Novi modeli također nastavljaju trend svojih prethodnika koji nude najbolje od europskog dizajna, sa završnom obradom od autentičnih materijala, uključujući tkaninu Kvadrat, staklo i metal, te vrhunskim daljinskim upravljačem s održivom kožom Muirhead. Mala promjena u odnosu na prethodne modele je ta da OLED+986 i OLED+936 sada imaju rešetke od mikro mreže na prednjoj strani kućišta zvučnika s Kvadrat tkaninom premještenom na sam vrh kućišta.

 

Poboljšana slika i još bolji zvuk

OLED+936 i OLED+986 imaju opsežno rekonstruirane i poboljšane Bowers & Wilkins zvučnike kako bi pokazali da svi Philips modeli i dalje nude najvišu kvalitetu zvuka koja je trenutno dostupna. Oba modela imaju poboljšani Dolby Multistream Decoder i HDMI eARC za učinkovitiji prijenos audio sadržaja.

Osim toga, poznata tehnologija Tweeter-on-Top, audiofilska kvaliteta OLED+986 modela, sada uključuje Bowers & Wilkins zvučnike s Continuum cone tehnologijom. Obje tehnologije se također nalaze u kultnim, vodećim zvučnicima serije 800 Diamond, koje su preferirani izbor partnera TP Visiona, Abbey Road Studios.

OLED+986 sadrži najnoviju generaciju značajki Dolby Atmos i Atmos Virtualizer

Dostupan od početka listopada u veličini od 65”, OLED+986 je proizvod koji jamči najjače performanse PQ-a i najnaprednije zvučne sustave ikada ponuđene na televizoru. OLED+986 dizajniran je tako da nudi izvanrednu audiofilsku kvalitetu zvuka ili funkcionira kao samostalan glazbeni sustav. Novi model može stvoriti veću, prostraniju zvučnu scenu koja precizno prati dijalog do središta zaslona pružajući zvuk veće kvalitete, manje izobličenja i ispunjava prostoriju. Odvojena montaža zvučnog proizvoda na vrhu osigurava visoku frekvenciju bez zamućenja zvuka povezanog s montažom u komponente.

Unutar sustava nalaze se tri neovisno izolirana kućišta, s lijevim i desnim dijelom odvojenim ozvučenjem, montiranim na pregrade koje su postavljene na krajnje strane zvučnog sustava kako bi se osigurao izvanredan zvuk s izuzetnom jasnoćom i detaljima. Za još jaču snagu basa, ako to zahtijevaju kupac ili prostorija, i na OLED+986 i OLED+936 se može uključiti opcija povezivanja vanjskog aktivnog subwoofera. OLED+986 sadrži najnoviju generaciju dekodiranja, Dolby Atmos i Atmos Virtualizer, za prostrani zvuk koji se kombinira s četverostranim sustavom Ambilight za stvaranje najupečatljivijeg doživljaja gledanja.

OLED936 LS

OLED+936 – dostupan od rujna u veličinama 48”, 55” i 65”

OLED+936 je dobio mnoštvo nadogradnji u usporedbi s modelom prethodne generacije. Opsežna poboljšanja uključuju nove komponente više kvalitete, nove okvire za sva tri zvučnika, novi profil čvršćeg stožca od 100 x 65 mm, snažniji magnet za namjenski bas driver, nove glasovne zavojnice za četiri pogona srednjeg dometa i nove profilne čunjeve za blago premještene jedinice Atmos elevacije.

Sustav 3.1.2. povećava preciznost, kontrolu i rukovanje kako bi se poboljšala razlučivost, a istovremeno osiguralo više energije i proširenje slike u prostoriju. Odvojeno novo kruto kućište zvučnika rekonstruirano je počevši od ABS-a ojačanog staklenim vlaknima, ojačanog unutarnjim izrezbarenim dijelovima za kontrolu bilo koje neželjene rezonance. Kućište se također kombinira s minimalističkom metalnom kutnom rukom koja djeluje kao stolno postolje. Kao i kod OLED+986, postoji mogućnost montaže na zid.

OLED+936 automatski će prepoznati i dekodirati Dolby Atmos sadržaj kako bi pružio najbolji doživljaj gledanja, dok novi, premješteni profil, pomoću „pokretača elevacije“ nudi bolju integraciju sa sadržajem na ekranu. Alternativno, uključivanjem načina rada Movie, Game ili Personal, televizor će aktivirati „pokretača elevacije“ kako bi sadržaju koji nije Atmos donio isto izvanredno uranjanje potpunog Dolby Atmos iskustva. Četverostrana tehnologija Ambilight tvrtke Philips savršeno se kombinira s najsuvremenijim Dolby Atmos zvučnim performansama OLED+936 i nastavlja nuditi potpuno uranjajuće iskustvo gledanja televizije.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here