Blagdansko vrijeme, posebice ove 2020. kada većinu vremena provodimo u našim domovima, izvrsno je za učenje novih stvari. Uz opuštanje i odmor koji su nam, znamo, prijeko potrebni, slobodno vrijeme možemo dodatno obogatiti novim i zanimljivim iskustvima. Donosimo nekoliko prijedloga aktivnosti koje možete “ubaciti” između maratona božićnih filmova i uživanja u hrani. Tko zna, možda 2021. dočekate s novim talentom za kojeg niste ni bili svjesni da ga posjedujete?

Mondly app

  1. Mondly

Uz Mondly, jednu od globalno najpopularnijih aplikacija, možemo započeti učenje nekog od čak 33 različita jezika. Od engleskog, španjolskog, francuskog, njemačkog, ruskog ili portugalskog, pa sve do turskog, japanskog, indijskog i brojnih drugih jezika, Mondly omogućava da u samo nekoliko minuta savladate osnovne riječi, nakon čega slijedi sastavljanje rečenica, a potom i učenje fraza.

Korak po korak dolazite do razine na kojoj možete voditi razgovore! Učenjem novih jezika, osim što obogaćujemo listu naših znanja i vještina,  širimo vidike te upoznajemo druge kulture. Također, iako trenutno ne možemo putovati, možemo planirati sljedeće putovanje i pripremati se za njega. Neka učenje jezika zemlje koju planirate posjetiti bude početak vaše nove avanture.

Huawei i book&zvook poklanjaju novu audioknjigu Igora Rudana (1)

  1. Book & Zvook

Audio knjige već nekoliko godina bilježe gotovo streloviti rast popularnosti. Iznimno su praktičan način konzumacije sadržaja koji nam je, pohranjen na našem pametnom telefonu ili audioteci, uvijek pri ruci. Osim toga, audio knjige možemo slušati i dok obavljamo druge aktivnosti. Na domaćem tržištu aplikacija pravi hit je Book & Zvook, prva mobilna aplikacija za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku.

Autorice aplikacije su radijska novinarka Ljubica Letinić i dramska ton majstorica Lana Deban, a na ideju o kreiranju Book & Zvooka došle su osvijestivši činjenicu kako nisu postojale audio knjige adaptirane na hrvatski jezik. Istražite što se sve krije na popisu naslova u Book & Zvooku i blagdane iskoristite za upoznavanje ovog novog načina “čitanja” – slušalice na uši i dok pripremate božićne kolače ili odmarate u popodnevnim satima, prepustite se novom doživljaju knjige.

pričalica app

  1. Pričalica

Uz Pričalicu, slušanje audio knjiga nije rezervirano samo za odrasle. Riječ je o još jednoj jedinstvenoj aplikaciji također razvijenoj u Hrvatskoj, namijenjenoj djeci koju vodi u predivan svijet audio priča, potičući pritom razvoj njihove kreativnosti. Likovima na Pričalici glasove daju akademski glumci Zoran Pribičević, Iskra Jirsak, Dunja Fajdić, Amanda Prenkaj, Ana Vilenica, Ivana Boban i drugi.

Kolekcija priča redovito se nadopunjava, a osim uživanja u slušanju, Pričalica nudi i mogućnost izradu personaliziranih priča. Mališani tako postaju glavni likovi kojima se događaju nebrojne pustolovine. Audio knjige za djecu prepoznate su diljem svijeta kao zabavan način razvoja interesa za čitanjem i alat koji pomaže djeci da postanu aktivni čitači. Božićno vrijeme provedeno u toplini doma, idealna je prilika da s mališanima otkrijete predivan svijet mašte koji donosi Pričalica, zar ne?

 

  1. Gitara, klavir ili možda JavaScript?

Ako je učenje sviranja nekog instrumenta na popisu vaših neostvarenih želja ili želite upoznati programske jezike koje vam se čine dalekima i nepoznatima, sljedećih nekoliko dana mogli biste iskoristiti upravo za to. Priliku da se odlično zabavite, a pri tom i nešto novo naučite ne biste trebali propustiti, a možda otkrijete i novo područje u kojem se poželite dalje usavršavati.

Učenje novih vještina poboljšava naše kognitivne sposobnosti, pomaže u nošenju sa svakodnevnim stresom i preusmjerava pažnju s negativnog na potencijalne nove prilike. Upravo ono što nam treba na kraju turbulentne 2020.! Istražite sve što vam se nudi.mogućnosti su gotovo beskonačne.

O Huawei App Gallery-ju:

Sve ove aplikacije, kao i brojne druge, možete pronaći u Huawei AppGallery trgovini. Ondje vas čekaju i hrvatskim korisnicima već dobro poznate i omiljene aplikacije banaka – PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a, a tu je i napredna bankarska aplikacija Erste Banke – Keks Pay. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, MAXtv-a, Bonbona, A1, Tomata, Tele2 i Optima telekoma. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Za instaliranje aplikacija mogu se koristiti i mogućnosti Petal Search pretraživača. Riječ je o aplikaciji koju ćete pronaći u AppGallery trgovini, za koju je potrebno samo upisati „Petal Search“ u traku za pretraživanje. Na svoj početni zaslon možete dodati i widget za pretraživanje te izravno s početnog zaslona doći do milijuna aplikacija, sadržaja i vijesti koje želite pronaći. AppGallery je dostupan u više od 170 zemalja s 500 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here