PočetnaOstaloPress ReleaseNova Samsungova kamera Gear 360 za 4K i 360 stupnjeva iskustvo snimanja

Nova Samsungova kamera Gear 360 za 4K i 360 stupnjeva iskustvo snimanja

SEUL, 31. ožujka 2017 – Tvrtka Samsung je predstavila novu Samsung Gear 360 kameru sa sposobnošću snimanja sadržaja u 4K razlučivosti i 360 stupnjeva, rafiniranog dizajna za jednostavniju upotrebu. Poboljšanim značajkama za sadržaj visoke kvalitete, Gear 360 kamera je lagana i kompaktna te dodatno proširuje  Samsung VR ekosustav.

– Kako korisnici sve više koriste video zapise za dijeljenje svojih iskustava, naš cilj je isporučiti im pristupačne i inovativne proizvode pomoću kojih će izrada i dijeljenje digitalnog sadržaja biti još jednostavnija – izjavila je Younghee Lee, izvršna potpredsjednica globalnog marketinga i poslovanja nosivih uređaja te mobilnih komunikacija u tvrtki Samsung Electronics, te dodala – poboljšana kamera Gear 360 će nastaviti širiti vidike onoga što korisnici mogu iskusiti i dijeliti.

Po prvi put, kamera Gear 360  omogućava snimanje video zapisa u 4K razlučivosti, za prožimajući i stvaran digitalni sadržaj. Opremljena 8,4 megapikselnim senzorima slike i Bright Lens F2.2 lećama na oba dvostruka fisheye objektiva, Gear 360 kamera može stvarati fotografije visoke rezolucije.

Gear 360 se oslanja na inovativne tehnologije i usluge tvrtke Samsung kako bi dijeljenje, pregledavanje i uređivanje sadržaja bilo što jednostavnije.  Neovisno o tome stvaraju li videozapise ili fotografije u 360 stupnjeva, korisnici mogu pristupiti raznim načinima gledanja, alatima za uređivanje te foto efektima i filterima kako bi stvorili prilagođeni sadržaj.  Korisnici također mogu bez napora pretvoriti videozapise snimljene 360 stupnjeva u standardne formate za jednostavno dijeljenje sadržaja.

Kamera Gear 360 uvodi dijeljenje sadržaja u stvarnom vremenu. Kad je kamera Gear 360 spojena s kompatibilnim pametnim telefonom ili računalom, novi uređaj omogućava korisnicima dijeljenje njihovih najboljih iskustava uz prijenos u živo visoke kvalitete ili izravnim učitavanjem na platforme kao što su Facebook, YouTube ili Samsung VR.

Samsung Gear 360_2

Gear 360 je kompatibilna s odabranim dodacima i nosačima drugih proizvođača. Najnovije izdanje kamere Gear 360 je kompatibilno s perjanicama tvrtke Samsung, uključujući novo-predstavljeni Galaxy S8 i Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017) i Galaxy A7 (2017). Gear 360 također nudi i širu kompatibilnost s iOS uređajima uključujući iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE, kao i Windows i Mac računalima.

Samsung Gear 360 (2017) specifikacije proizvoda

Gear 360 (2017)
Camera Two CMOS 8.4-megapixel fish-eye cameras
Image Processor DRIMe5s
Video MP4 (H.265)

– Dual Lens: 4096×2048 (24fps)

Image JPEG

– Dual Lens: 15MP

Audio Codec: ACC

Format: MP3, M4A, AAC, OGG

Memory microSD card (Up to 256GB)
Features Shooting mode

Video, Photo, Time Lapse Video, Looping Video, Landscape HDR

IP53 Certified Dust and Water Resistant
Camera mode

Dual/Single Lens mode

Connectivity Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz)

Wi-Fi Direct

Bluetooth v4.1

USB 2.0 (Type-C)

Dimension 100.6×46.3×45.1 mm
Weight 130g
Battery 1,160mAh Li-ion
Compatibility Galaxy S8, Galaxy S8+, S7, S7 edge, S6 edge+, S6, S6 edge, A5 (2017), A7 (2017) *Android 5.0 or later, iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6s Plus, SE, *iOS 10.0 or later, Windows, macOS

*Sve funkcionalnosti, značajke, specifikacije i ostale informacije o proizvodu koje se nalaze u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na, pogodnosti, dizajn, cijene, komponente, izvedbu, dostupnost i sposobnosti proizvoda su podložne promjeni bez prethodne obavijesti ili obveze.

P.R.