X1 Nano najlakši je ThinkPad™ do sadaInovativan ThinkPad™ X1 Fold dostupan je za narudžbu

Tvrtka Lenovo™ predstavila je najnoviji dodatak svom premium X1 portfelju, ThinkPad™ X1 Nano. Najlakši ThinkPad do sada sa samo 907 grama, predstavlja novost kada su u pitanju performanse i funkcionalnost u nevjerojatno laganom kućištu. Prvi Lenovo ThinkPad zasnovan na  Intel® Evo™ platformi2, kojeg pokreću Intel® Core™ procesori 11. generacije, X1 Nano pruža vrhunsku brzinu i inteligenciju3, zadržavajući izvanredno trajanje baterije4.

Zapanjujući vizualni prikazi isporučuju se putem uskog okvira 13-inčnog 2K zaslona omjera 16:10, a četiri zvučnika i četiri mikrofona s rasponom od 360 stupnjeva poboljšavaju audio-vizualne mogućnosti. Za uistinu potpuno korisničko iskustvo, X1 Nano podržava Dolby Vision i Dolby Atmos®. Vrhunsku povezanost pruža WiFi 65, a opcionalan 5G6 pružit će povezivost veće propusnosti i pokrenuti nove razine always on, always connected učinkovitosti i suradnje u novom hibridnom radnom svijetu.

Također, Lenovo sa zadovoljstvom najavljuje da je prvi na svijetu sklopivi PC7, ThinkPad X1 Fold, sada dostupan za narudžbu7  te će biti isporučen za nekoliko tjedana. Vrhunac inženjerskih inovacija, X1 Fold nudi revolucionarnu kombinaciju prenosivosti i svestranosti koja definira novu računalnu kategoriju koju pružaju Intel® Core™ procesori s Intel® Hybrid tehnologijom, a sve je to omogućio Intelov projekt Athena innovation program.

Spoj poznate funkcionalnosti pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala u jedan preklopivi PC uređaj zauvijek će preoblikovati vaš način rada, igranja, stvaranja i povezivanja. Uz opcionalni 5G6 možete biti uvjereni da je brzina veze sigurnija i optimiziranija tamo gdje je dostupna te da ste bolje zaštićeni sigurnosnim značajkama ThinkShield. Saznajte više o tome kako ThinkPad X1 predvodi u novoj kategoriji: A Game Changing Category.

ThinkPad X1 Nano
ThinkPad X1 Nano

Najlakši ThinkPad do sada

S manje od jednog kilograma, ThinkPad X1 Nano najlakši je ThinkPad1 do sada. Donosi jedan od najkompletnijih paketa ultra-laganih prijenosnih računala današnjice s vrhunskim performansama, zaslonima, zvukom i sigurnošću.

  • Dolazi s Intel® Core™ i7 procesorima 11. generacije i Intel® Iris® Xe grafikom, X1 Nano sadrži najbolje svjetske procesore za tanka i lagana prijenosna računala3, pružajući do 2.7 puta brže stvaranje sadržaja8, više od 20% bržu uredsku produktivnost9 te više od 2 puta brže igranje uz streaming10 u stvarnom tijeku rada u odnosu na konkurentne proizvode.
  • Thunderbolt™ 4 nudi brzu, jednostruku kabelsku vezu s napajanjem, monitorima, pohranom i mnogim drugim vanjskim uređajima.
  • X1 Nano je prvi ThinkPad koji sadrži ažurirani paket AI i biometrijske ThinkShield sigurnosne značajke. Te značajke se kreću od novog prepoznavanja glasa i otkrivanja ljudske prisutnosti koji omogućuju prijavu bez dodira i zaključavanje uređaja kada se korisnik udalji od poznatog Match on Chip čitača otiska prsta.
  • X1 Nano može se unaprijed učitati sa sustavom Windows 10 Pro ili Ubuntu® Linux® OS te sadrži opcionalni 5G6 za povezivanje.
  • 13-inčni Dolby Vision 2K zaslon omjera 16:10 nudi ekspanzivne prikaze, a 100% sRGB osigurava jasnoću i točnost boja. Dostupne su i opcije zaslona osjetljivog na dodir.
  • Sustav zvučnika uključuje četiri zvučnika s Dolby Atmos podrškom za impresivan zvuk, a u kombinaciji s četiri mikrofona s rasponom od 360 stupnjeva osiguravaju da budete glasni i jasni tijekom audio i video poziva.

Izuzetno lagan, visoke performanse, briljantni zasloni, izvanredan zvuk i povezanost koja osigurava budućnost čine ThinkPad X1 Nano idealnim prijenosnim računalom za hibridni način rada. Inženjersko remek-djelo kakav je X1 Fold uvodi potpuno novu računalnu kategoriju te će redefinirati kako razmišljamo o uređajima i kako ih koristimo.

ThinkPad X1 Fold

Veliki preokret u korištenju osobnih računala

ThinkPad X1 Fold razvijao se pet godina i prvi je takve vrste u novoj kategoriji osobnih računala koja će pomaknuti granice i redefinirati način na koji radimo s tehnologijom. Nosite malo, koristite puno. ThinkPad X1 Fold prilagođava se novim daljinskim, uredskim i hibridnim radnim modelima, omogućavajući početnicima prihvaćanje revolucionarne inovacije koje će osnažiti kreativnost, kolaboraciju i zabavu dok se uređaj besprijekorno transformira prema njihovim specifičnim potrebama.

ThinkPad X1 Fold sada je dostupan za narudžbu, uključujući opcionalnu opremu kao što je Mini Fold tipkovnica koja se može pohraniti i bežično puniti unutar sustava; Lenovo Mod olovka kako bi korisnici mogli bilježiti, komentirati ili potpisivati pravne dokumente te Lenovo Easel Stand za jednostavno postavljanje portreta ili pejzaža na stol.

„Uzbuđeni smo što na tržište ne isporučujemo samo jedan, već dva nevjerojatna uređaja koji će preoblikovati korisničko iskustvo dok rade od kuće, u uredu i bilo gdje između”, rekao je Christian Teismann, predsjednik odjela za osobna računala za krajnje potrošače i pametnih uređaja tvrtke Lenovo. „Ponosni smo što korisnicima možemo pružiti inovativno audio/video iskustvo, always on 5G povezanost, ultra-lagane i ultra-mobilne proizvode za novi hibridni radni svijet.“

„Nadovezujemo se na povijest inženjerske suradnje s tvrtkom Lenovo kako bismo potaknuli inovacije i isporučili nova PC iskustva na tržište”, rekao je Gregory Bryant, izvršni potpredsjednik tvrtke Intel i generalni direktor Client Computing Group. “ ThinkPad X1 Nano i ThinkPad X1 Fold, oboje omogućeni projektom Athena Innovation program, predstavljaju našu predanost inovacijama na računalu te pružaju najbolja iskustva s prijenosnim računalima za obavljanje stvari.3

X1_Nano

Kontrolirajte i konfigurirajte Lenovo PC iskustvo za krajnje korisnike i IT administratore

Svi proizvodi s brendom Think učitavaju se s verzijom Vantage koja je specifična za tvrtke, a ove jeseni dobiva nadogradnju. Commercial Vantage 1.2 aplikacija je na strani klijenta dizajnirana za tvrtke koja krajnjim korisnicima ne samo da olakšava ažuriranje hardverskih postavki, već nudi i kontrole posebne za IT administratore zadužene za upravljanje flotom uređaja za njihovu tvrtku. S ovom je verzijom veličina instalacije smanjena u pola, a sučelje pojednostavljeno tako da je lakše i brže upoznati značajke.

Današnju svijet sve više karakteriziraju raspršena i ‘ona koja radi na daljinu’ radna snaga. Commercial Vantage podržava korisnika gdjegod se nalazi te mu omogućuje prilagođavanje performansi baterije, mikrofone, zaslon i postavke kamere za optimizirano audio-vizualno iskustvo. Također pruža dodatnu sigurnost otkrivanjem nepouzdanih WiFi mreža te automatizacijom ažuriranja BIOS-a i firmwarea, osiguravajući bolju zaštitu uređaja od prijetnji koje mogu iskrsnuti. Za krajnje korisnike nadogradnja sustava odvija se jednim klikom, bez potrebe za uključivanjem IT službi za pomoć.

Međutim, ovo bolje korisničko iskustvo ne žrtvuje IT upravljivost. Uz Commercial Vantage, IT administratori mogu održavati kontrolu nad svakim Lenovo uređajem u floti, odlučujući kada Vantage provjerava i instalira koja ažuriranja. U ovu verziju dodatno su ugrađene administratorske kontrole koje omogućavaju daljinsko izvršavanje i kontrolu sustava ažuriranja kako bi se osiguralo da uređaji budu ažurni, unatoč tome što IT osoblje nema pristup fizičkom uređaju.

X1 Fold

Cijene i dosutpnost11

ThinkPad X1 Fold sa sustavom Windows 10 dostupan je za narudžbu već sada te će biti isporučen za nekoliko tjedana, s početnom cijenom od $2,499.

Očekuje se da će ThinkPad X1 Nano biti dostupan u četvrtom kvartalu 2020. godine. Očekuje se da će cijene krenuti od $1,399.

Commercial Vantage verzija 1.2 bit će globalno dostupna od 13. listopada i uključena u sve nove Think proizvode bez dodatnih troškova. Tog datuma postojeći kupci marke Think također mogu preuzeti najnoviju verziju iz Microsoftove trgovine i Lenovo web stranice za podršku.

Posjetite http://www.lenovo.com/think/ za više informacija.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here