Zagreb, 24. veljače 2019. – Huawei je tijekom Mobile World Congressa predstavio više svojih novih proizvoda. Predstavljen je novi i poboljšani Huawei MateBook X Pro te su premijerno lansirana sasvim nova prijenosna računala Huawei MateBook 13 i Huawei MateBook 14. Osim toga svjetlo dana ugledao je i 5G sklopivi smartphone Huawei Mate X, a predstavljen je i Huawei 5G CPE Pro, prvi komercijalni proizvod kojeg pokreće čipset Balong 5000, a koji pruža najbržu mobilnu bežičnu vezu na svijetu za pametne telefone, kućanstva i tvrtke.

U razdoblju nepredviđenih scenarija korisnici se sve više vesele revolucionarnim proizvodima i iskustvima. Nećemo se štedjeti u naporima kako bismo se još više afirmirali u eri 5G mreže i udovoljili potrebama i željama naših potrošača”, rekao je Richard Yu, izvršni direktor Huaweijeve poslovne grupe.

MateBook X Pro

Poboljšani Huawei MateBook X Pro

Na prošlogodišnjem MWC-u, Huawei je predstavio MateBook X Pro. Bio je to prvi FullView prijenosnik koji je savršeno kombinirao laku prenosivost, atraktivan dizajn, napredne performanse i pametno povezivanje. Prvi MateBook X Pro najavio je, naime, razdoblje prijenosnih računala s minimalističkim i suvremenim okvirima monitora što je kasnije postao obrazac u proizvodnji prijenosnih računala, a ujedno je i značio streloviti Huaweijev uspjeh u smislu proizvodnje računala.

Njegov nasljednik, nadograđeni MateBook X Pro, lansiran je na ovogodišnjem MWC-u. Uređaj pokazuje sve karakteristike koje definiraju vodeće prijenosno računalo: umjetnički dizajn, inovaciju i inteligenciju, čime se performanse računala dovode na razinu nove generacije.

Kombinirajući umjetnost s tehnologijom, Huaweijev MateBook X Pro osuvremenjen je u strojno obrađenu metalnu jedinicu s izuzetno preciznim završnim slojem koji eksterijeru daje glatku i atraktivnu površinu. MateBook X Pro dostupan je u Mystic Silver i Space Gray bojama, a dolazi s 13.9 inčnim 3K Ultra FullView zaslonom. Osim toga, ovo prijenosno računalo podržava i multi-touch s 10 točaka, a tu je i novi Fingers Gesture Screenshot[1] kako bi se korisnicima omogućio novi, intuitivniji način rada na računalu.

Ovaj primamljivi uređaj pokreće 8. generacija Intel® Core ™ i7 procesora te NVIDIA® GeForce® MX250 GPU s 2 gigabajta GDDR5 memorije. Također, u računalu je integriran širokopojasni Wi-Fi, Bluetooth 5.0 i još snažniji Thunderbolt™ 3 priključak koji podržava cjelodnevnu produktivnost dok istovremeno, Dolby Atmos® zvučni sustav pruža zadivljujuće filmsko iskustvo bez obzira gdje se korisnici nalazili.

Inteligentna povezivost nesumnjivo je u središtu novog najmoćnijeg Huaweijevog računala. Naime, MateBook X Pro podržava Huawei Share 3.0 OneHop, tehnologiju koja rješava poteškoće u prijenosu podataka između Windows prijenosnih računala i Android pametnih telefona. Valja istaknuti kako Huawei Share 3.0 ne podržava samo prijenos slika i videozapisa između računala i pametnih telefona, već podržava i dvosmjeran prijenos dokumenata.

Ipak, možda najuzbudljivija tehnologija vezana je za screenshot kojeg je sada lakše napraviti nego ikad. Naime, potrebno je samo protresti mobitel u ruci i istovremeno dodirnuti “PC Huawei Share” na računalu da bi na mobitel stigla snimka zaslona s računala.

Huawei je također razvio vlastitu opciju međusobnog dijeljenja međuspremnika koja korisnicima omogućuje dijeljenje kopiranog sadržaja s jednog uređaja i njegovo “lijepljenje” na drugi uređaj u blizini, koristeći pritom jedan sinkronizirani međuspremnik.

Huawei Matebook 13 i Matebook 14
Matebook 13 i Matebook 14

Novi Huaweijevi mainstream Matebook 13 i Matebook 14

Prožet umjetnošću, inovacijom i inteligencijom, novi Huaweijevi Matebookovi 13 i 14 donose najnoviju tehnologiju za mainstream korisnike. Oni kombiniraju FullView zaslone s visokim performansama, ekstremno lakom prenosivošću, iznimnom kvalitetom izrade i elegantnim izgledom kako bi se omogućila produktivnost nove generacije. Iako ciljaju mainstream potrošače, ova revolucionarna prijenosna računala podržavaju inteligentnu međusobnu povezanost između pametnih uređaja i računala, redefinirajući način na koji se uređaji mogu međusobno povezivati.

Huawei MateBook 13 i Huawei MateBook 14 namijenjeni su mlađoj društvenoj skupini, imaju zadivljujući FullView zaslon osmišljen kako bi imao omjer produktivnosti 3:2 te zaslon s minimalističkim rubom koji podržava multi-touch s 10 točaka. Oba prijenosna računala podržavaju i nove praktične performanse kao što je Fingers Gestures Screenshot.

Huawei MateBook 14 pokreće Intel® Core procesor i7-8565U, a za grafički prikaz zadužena je kartica GeForce® MX250. Što je najbitnije računalo se ne zagrijava zbog razrađenog sustava hlađenja dizajnerskim ventilatorima.

Baterija kapaciteta 57,4 Wh i pametno rješenje za uštedu energije osiguravaju dugi i nesmetani vijek baterije.

S druge strane, Huawei MateBook 13 redefinira standard za prikaz, performanse i međuplatformsko međusobno povezivanje u 13-inčnom segmentu prijenosnih računala. Pokreće ga Intel® Core i7-8565U procesor i NVIDIA® GeForce® MX150 grafička kartica, a kao i “veći brat” opremljen je Shark Fin 2.0 ventilatorima koji osiguravaju bolji protok zraka i raspršivanje topline. Poboljšane performanse sustava hlađenja pomažu računalu da konstantno ostane hladno i da radi tiho čak i pri najzahtjevnijim zadacima.

Međutim, Huawei nudi i pametniji način za uređaje prilikom međusobne interakcije. Primjerice, Huawei Share 3.0, koji sadrži OneHop i Clipboard Sharing kako bi omogućio brzu i jednostavnu inteligentnu međusobnu povezanost između pametnih telefona i računala. Ostale značajke dizajnirane za mlade korisnike, uzevši u obzir skupine poput studenata ili mladih profesionalaca, uključuju Finger Gestures Screenshot, novu verziju čitača otiska prsta, Dolby Atmos® i mnoge druge.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Sklopivi pametni telefon 5G: HUAWEI Mate X

Zadržavajući DNK Huawei Mate serije, Huawei Mate X probio je led u nepoznatom području. Huawei Mate X kombinira 5G, preklopivi zaslon, umjetnu inteligenciju i potpuno novi način povezivanja pružajući korisnicima neviđeno iskustvo.

Okosnice ovog uređaja su fleksibilna OLED ploča i Falcon Wing Mechanical Hinge koji spaja stil s tehnologijom.

Huawei Mate X više je od pametnog telefona ili tableta. Fleksibilni OLED preklopivi FullView zaslon i najbrži 5G modemski skup čipova iz serije Balong 5000 harmonično se nadopunjuju kako bi korisniku pružili sučelje nove generacije.

Huawei Mate X idealan je uređaj za mobilnu produktivnost. Multitasking je lakši nego ikad, a korisnici mogu istodobno koristiti dva zaslona za obavljanje višestrukih zadataka.

Što se tiče kamere, treba napomenuti kako Huaweijevi flagship modeli nikad ne razočaraju te dolaze s izrazito moćnim performansama za stvaranje profesionalnih fotografija. Naime, kod Mate X modela sklopljivi sustav omogućuje sustavu kamere da igra ulogu prednjih i stražnjih kamera što rezultira revolucionarnim iskustvom.

Mate X biti će jamačno pionir flagship mobitela u 5G kategoriji. Opremljen prvim 7nm 5G više-kanalnim modemskim čipsetom – Balongom 5000, Huawei Mate X bit će ogledni primjerak za nadolazeće 5G pametne telefone.

Baterija iznimnog kapaciteta od 4.500 mAh koja pritom podržava Huawei SuperCharge bez sumnje ispunjava sve zahtjeve korisnika tijekom cijelog dana.

 

HUAWEI 5G CPE Pro
HUAWEI 5G CPE Pro

HUAWEI 5G CPE Pro donosi 5G u pametne domove

Spomenuti čipset Balong 5000 službeno otključava 5G eru. On, naime, podržava čitav niz 5G proizvoda koji ne spadaju samo u kategoriju pametnih telefona već uključuje širokopojasne uređaje, uređaje montirane na vozilu i 5G module.

Dakle, radi se o ruteru koji je osmišljen kao svojevrsna antena preko koje je moguće crpiti internet nove generacije pri čemu će biti moguće za tri sekunde skinuti video zapis u HD rezoluciji od jednog gigabajta, dok će se sadržaji u 8K rezoluciji emitirati glatko i fluidno.

Osim kao kućni internet, Huawei 5G CPE Pro mogu koristiti mala i srednja poduzeća koja se žele prebaciti na superbrzi širokopojasni internet.

Podržavajući najnoviju tehnologiju Wi-Fi 6, Huawei 5G CPE Pro donosi brzine do čak 4.8 gigabajta po sekundi. Inače radi se o najmanjem CPE uređaju na svijetu koji inkorporira 5G a podržava Huawei HiLink protokole.

U nadolazećoj te itekako zahtjevnoj eri 5G mreže, čini se kako Huawei ima najbolju startnu poziciju i najviše sposobnosti za ispunjavanje svih scenarija i zahtjeva. Huawei je jedini proizvođač s cijelim nizom end-to-end 5G proizvoda koji pokriva čipsete, rubne i cloud usluge. Huawei se zalaže za obogaćivanje iskustava povezivanja u slučajevima uporabe 5G, a potrošačima pruža vrhunski pametan život u svim scenarijima.

[1] Dostupan na verzijama s PC Managerom 9.1 ili noviji

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here