Linija za gaming HP Pavilion rekreativnim igračima pruža dinamične performanse, izniman dizajn i svestranost za svakodnevnu upotrebu

Zagreb, 23. travnja 2018. – tvrtka HP Inc. predstavila je HP Pavilion Gaming, novu liniju prijenosnih računala, stolnih računala i zaslona osmišljenih za potrebe rekreativnih gamera. HP-ova gaming linija Pavilion nudi savršenu kombinaciju kvalitetnog gaming doživljaj, isplativosti i svestranosti za svakodnevnu upotrebu.

Gaming je jedan od najbrže rastućih segmenata računalne industrije s više od milijardu igrača diljem svijeta1. Rekreativni igrači predstavljaju 62%2 tog rastućeg tržišta. Dok je HP-ova linija OMEN izrađena za igrače koji zahtijevaju napredne performanse, novi portfelj HP Pavilion osmišljen je za potrebe manje zagriženih korisnika koji trebaju uređaj koji zadovoljava sve njihove potrebe.

„Osluškujući potrebe gamera HP gradi vrhunski gaming sustav koji odgovara svim segmentima tržišta“, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, voditeljica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc. „Linija proizvoda za gaming HP Pavilion rekreativnim igračima nudi najbolje iz oba svijeta: napredni gaming doživljaj na uređaju iznimnog dizajna koji je dovoljno svestran za njihove svakodnevne potrebe.“

 

Gaming prijenosno računalo HP Pavilion 15: igranje i stvaranje u pokretu


Gaming prijenosno računalo HP Pavilion 15 nudi mobilnost i kvalitetan hardver za igranje, stvaranje sadržaja i produktivnost. To podrazumijeva memoriju velike brzine i kapaciteta, brzu bežičnu vezu, poboljšan zvuk i napredno rješenje hlađenja u obliku dva ventilatora s otvorima na stražnjim kutovima računala koji upravljaju protokom zraka i smanjuju zagrijavanje.

HP Pavilion Gaming Laptop_Front_ShadowBlack_AcidGreen

Posebne značajke uključuju:

 • Snažan gaming uređaj: isprobajte iznimne performanse računala sa šesterojezgrenim mobilnim procesorima Intel® Core™ i7+ H serije 8. generacije za zahtjevnije korisnike3 ili četverojezgrenim mobilnim procesorima Intel® Core™ i7 U serije 8. generacije za šire tržište4 koji vam omogućuju savladavanje niza različitih zadataka prije pokretanja omiljene igre. Spremajte igre, filmove i slike sa sljedećim opcijama pohrane velikog kapaciteta: samo na HDD disku s memorijom do 2 TB5, na PCIe® NVMe™ sabirnici na SSD disku s memorijom do 256 GB5, s dvije opcije pohrane na PCIe® NVMe™ sabirnici na SSD disku s memorijom do 256 GB i HDD disku od 1 TB5 ili na PCIe® NVMe™ sabirnici na SSD disku s memorijom do 128 GB i HDD disku od 2 TB5, uključujući i konfiguracije s HDD diskom do 1 TB5 s Intel® Optane™ memorijom od 16 GB6 za bržu pohranu. Uživajte u nevjerojatnim performansama grafičkog procesora NVIDIA® GeForce® GTX 1060 s MAX-Q dizajnom.
 • Nevjerojatna slika i zvuk: uski rubovi zaslona omogućuju interaktivni prikaz na zaslonu od 15,6 inča sa zaslonima od 144 Hz7 i razlučivosti od 1080 px, 60 Hz7 i razlučivosti od 1080 px i 60 Hz7 i 4K razlučivosti8. Iskusite nevjerojatno bogat zvuk sa značajkama reprodukcije zvuka koje su posebno prilagođene u tvrtki B&O Play i tehnologijom HP Audio Boost koja podržava dva zvučnika koji su postavljeni na kućište tipkovnice.
 • Iznimno brzo povezivanje: brza bežična veza s 2×2 antenom u svim konfiguracijama i opcijom koja podržava brzine prijenosa u gigabitima9 omogućuje brzinu prijenosa podataka koja je potrebna za online igre, strujanje multimedijskih sadržaja ili prijenos velikih datoteka.
 • Varijacije smionog dizajna: konfiguracije s mobilnim procesorima Intel® Core™ i+ H serije 8. generacije za vrhunske performanse3 imaju kućište tipkovnice od brušenog aluminija te su dostupne u dvije različite izvedbe. Premaz u crnoj boji nudi se s pozadinskim osvjetljenjem tipkovnice u zelenoj ili bijeloj boji s oznakama na priključcima u istoj boji. Modeli s mobilnim procesorima Intel® Core™ i U serije za šire tržište4 dostupni su samo na određenim tržištima i nude se u crnoj boji s bijelim detaljima, s plastičnim kućištem tipkovnice i dodatnom opcijom pozadinskog osvjetljenja tipkovnice.

 

HP Pavilion Desktop 790_FrontRight
HP Pavilion Desktop 790

Gaming stolna računala HP Pavilion 690 i 790: pouzdanost, svestranost i povoljna cijena upakirani u izniman dizajn

Gaming stolna računala HP Pavilion podržavaju najnovije igre i istovremeno pružaju pouzdane performanse po povoljnoj cijeni. Uključuju niz zajedničkih značajki, od jedinstvenog upečatljivog dizajna s brušenim premazom u crnoj boji i zelenom LED trakom po sredini okvira i oznakama na priključcima u istoj boji.

Ova stolna računala pružaju maksimalnu fleksibilnost za što veći kapacitet memorije i bolje performanse s više opcija pohrane koje uključuju pohranu samo na HDD disku s memorijom do 3 TB5, na PCIe® NVMe™ sabirnici na SSD disku s memorijom do 512 GB5 ili s dvije opcije pohrane do 512 GB s 3 TB5 ili na HDD disku s memorijom do 3 TB5 s Intel® Optane™ memorijom6 za bržu pohranu. Oba računala omogućuju iznimnu reprodukciju zvuka i podržavaju 5.1 surround sustav za postavljanje zvučnika, a HP Audio Stream uparuje mobilne uređaje s računalom putem Bluetootha za slušanje glazbe na zvučnicima računala.

Kako biste imali pristup dovoljnom broju priključaka, računala na prednjem dijelu kućišta imaju priključke ulaza/izlaza (I/O), uključujući USB Type-A, USB Type-C™, audio ulaz i čitač kartica, dok se USB Type-A, audio i video ulazi nalaze sa stražnje strane. Korisnici pomoću optičkog pogona mogu instalirati ili pokretati igre u svojoj kolekciji ili jednostavno pogledati film.

HP Pavilion Gaming Desktop_
HP Pavilion Gaming Desktop 690

Gaming računalo HP Pavilion 690 iznimno je optimiziran uređaj manjih dimenzija namijenjen rekreativnim igračima koji žele dizajn prilagođen za manje prostore. Posebne značajke uključuju:

 • Optimalna snaga: svaki rekreativni gamer i kreativac poželjet će ove uređaje koje pokreću šesterojezgreni procesori Intel® Core™ i7+ 8. generacije3, 4 ili procesori AMD Ryzen™ 2. generacije10 te podržavaju do 16 GB DDR4 radne memorije za obradu više zadataka tijekom igranja.
 • Vrijeme je za igru: pokrenite najnovije igre s preporučenim postavkama prilagođenima za izniman doživljaj s grafičkim procesorima NVIDIA® GeForce® GTX 1060 ili AMD Radeon™ RX 580.
 • Prilagođeno potrebama nadogradnje: mogućnost postavljanja manjih grafičkih kartica, do tri uređaja za pohranu11 i dva DIMM memorijska modula12.

 

Gaming računalo HP Pavilion 790 veći je i snažniji model u portfelju koji ima bolje mogućnosti nadogradnje. Posebne značajke uključuju:

 • Bolje mogućnosti obrade podataka i memorije: šesterojezgreni procesori Intel® Core™ i7+ 8. generacije3, 4 korisnicima pružaju sirovu snagu potrebnu za obavljanje više zadataka odjednom i pokretanje najnovijih igara, a 64 GB DDR4 radne memorije omogućuju kreativcima da bez brige pokreću aplikacije koje zahtijevaju veću memoriju.
 • Impresivni grafički procesori: grafički procesori NVIDIA® GeForce® GTX 1080 ili AMD Radeon™ RX 580 gamerima omogućuju igranje nekih od grafički najzahtjevnijih igara danas.
 • Potpuna nadogradnja: opremite svoj uređaj grafičkim karticama pune veličine, najviše četiri uređaja za pohranu11 i četiri DIMM memorijska modula12 za bolje mogućnosti nadogradnje.

 

HDR zaslon za gaming HP Pavilion 3211: idealan spoj svestranosti i performansi

HDR zaslon za gaming HP Pavilion 3213 pruža nevjerojatnu sliku i performanse za igranje, stvaranje i zabavu. HDR13 tehnologija u kombinaciji s visokim vrijednostima frekvencije osvježavanja i značajkama kao što je tehnologija Radeon™ FreeSync™14 te s grafičkom karticom AMD Radeon™ omogućuje smanjivanje preklapanja slike tijekom izvođenja igara. Sve te značajke na zaslonu od 32 inča pružaju interaktivan doživljaj i igranje bez prekida.

HP Pavilion Gaming monitor 32

Posebne značajke uključuju:

 • Nevjerojatan prikaz: HDR™ zaslon 60015 s certifikatom VESA sljedeće generacije, s osvjetljenjem od 600 nita i kontrastom od 6.000:116 te s DCI-P3 gambitom od 95%17 pruža nevjerojatan prikaz igara i HDR11 filmova, a sve to na prekrasnom zaslonu od 32 inča s Quad HD razlučivosti18 (2560×1440).
 • Besprijekorna slika: iskusite izvođenje igara s manje prekida i preklapanja sinkroniziranjem grafičkog procesora sa zaslonom pomoću tehnologije Radeon™ FreeSync™14. U situacijama kad igrači trebaju postići što veću brzinu slika u sekundi, zaslon ima frekvenciju osvježavanja od 75 Hz7 i brzinu odaziva od 5 ms7 u odnosu na klasičnu ploču od 60 Hz.
 • Višenamjenska upotreba: omogućuje brzo i jednostavno povezivanje s popularnom dodatnom opremom s dva USB priključka Type-A, DisplayPort i izlaznim priključkom za zvuk, kao i dva HDMI priključka za spajanje igraćih konzola, što igračima omogućuje upotrebu zaslona na više platformi.

 

Dostupnost linije HP Pavilion za gaming19

 • Gaming prijenosno računalo HP Pavilion bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u lipnju 2018.
 • Gaming računalo HP Pavilion 690 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u lipnju 2018.
 • Gaming računalo HP Pavilion 790 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u lipnju 2018.
 • HDR zaslon za gaming HP Pavilion 32 bit će dostupan u Republici Hrvatskoj u lipnju 2018.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here