Zagreb, 10. listopada 2018. – na sajmu Gamescom tvrtka HP predstavila je inovacije OMEN hardvera i mobilnog softvera za gamere. OMEN Obelisk, najnoviji dodatak liniji gaming računala, jedan je od prvih sustava s grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® serije RTX 20 koji će gamerima omogućiti pristup vrhunskim sustavima za videoigre. OMEN Game Stream1 za Android prenosi OMEN gaming doživljaj na mobilne uređaje, a namijenjen je igračima koji traže rješenja za povezivanje i igranje u pokretu.

Osim toga, HP je predstavio nove značajke slušalica OMEN Mindframe – prvih slušalica na svijetu s tehnologijom hlađenja – koje pružaju dodatnu udobnost i još bolji zvuk za natjecanja i strujanje sadržaja.

„HP nastoji isporučiti nevjerojatna rješenja koja predstavljaju budućnost gaminga i pružaju toj zajednici najbolje performanse“, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, voditeljica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc. „Integracija novih grafičkih procesora NVIDIA® i suradnja s tvrtkom HyperX® na ugradnji memorije vrhunskih performansi na OMEN Obelisk i buduća stolna računala odražava našu predanost izgradnji vrhunskih sustava s najboljim rješenjima za gaming.“

OMEN Obelisk izrađen je za entuzijaste koji obično ne kupuju unaprijed konfigurirane uređaje. Gotovo dvije trećine gamera kupuje uređaje koji se mogu jednostavno nadograditi. Njih 52% odabire stolna računala, dok preostalih 12% odabire pristup „sam svoj majstor“ umjesto kupovine uređaja od velikih proizvođača originalne opreme2. Jednostavan postupak nadogradnje, kao i mogućnost ugradnje najnovijih grafičkih rješenja i procesora igračima omogućuju vrhunske performanse sada, ali i ubuduće.

U izjavi o integraciji memorije Mark Leathem, glavni direktor odjela za HyperX® periferne uređaje, rekao je: „HyperX® u suradnji s HP-om sa zadovoljstvom omogućuje HyperX® FURY memoriju na svim novim i osvježenim gaming računalima OMEN by HP. S više od 15 godina iskustva u izradi memorije za gaming, HyperX® je sjajan izbor za HP-ovu viziju vrhunskih računala za gamere.“

HP Omen_Obelisk

 

Stolno računalo OMEN Obelisk: performanse za prave igrače

Ovaj najnoviji dodatak liniji stolnih računala OMEN izrađen je kako bi zadovoljio zahtjeve iznimnih performansi i prilagodbe – da bi vaše računalo bilo u tijeku s novostima u svijetu gaminga.

 

Glavne značajke računala OMEN Obelisk:

 • Nadogradnja i optimizacija: Elegantno i profinjeno crno kućište izrađeno je u skladu s microATX standardima, za pristup unutrašnjosti i uklanjanje do dva diska od 3,5 inča bez alata, grafičke kartice pune veličine i u skladu s ATX standardom napajanja. Unaprijedite svoj online doživljaj pomoću funkcije Network Booster u sklopu softvera OMEN Command Center koja omogućuje postavljanje prioriteta zadataka na mreži i upotrebu dva toka podataka istodobno. Uz OMEN Game Stream iskoristite sve prednosti računala OMEN Obelisk i igrajte na televizoru s velikim ekranom pomoću podržanog uređaja1.
 • Vrhunska snaga i memorija: Uronite u nevjerojatan prikaz koji omogućuje grafička kartica NVIDIA® GeForce® serije RTX 2080 s potpuno novom arhitekturom NVIDIA® Turing™ koja vam pruža nove razine interaktivnog doživljaja i brzine. Odaberite Intel® Core™ i+ procesore 8. generacije3 s do šest procesorskih jezgri4 ili AMD Ryzen™ procesore 2. generacije s do osam procesorskih jezgri koji vam pružaju snagu potrebnu za potpuno uživanje u najnovijim igrama. Različite opcije pohrane uključuju PCIe® NVMe™ sabirnicu na SSD disku, dvije opcije pohrane (SSD + HDD), tri opcije pohrane (SSD + 2x HDD), HDD disk ili HDD disk s s Intel® Optane™ memorijom5 za bržu pohranu.
 • Integracija HyperX® memorije: HyperX® igračima već godinama pruža pouzdanu radnu memoriju koja omogućuje pokretanje zahtjevnijih igara, izvođenje zadataka ili više zadataka odjednom. Sve konfiguracije stolnih računala OMEN Obelisk imaju HyperX® FURY DDR4-2666 memoriju do 32 GB s posebnim asimetričnim FURY dizajnom u crnoj boji koja odgovara unutrašnjosti računala, a dolazi uz elegantni raspršivač topline koji omogućuje učinkovitije raspršivanje topline.
 • Strateški postavljeno hlađenje: Ventilacija na vrhu, na dnu i na bočnim stranama proizvodi optimalan protok zraka zahvaljujući pažljivo postavljenim komponentama, npr. napajanje na donjoj strani i filtar prašine koji se može ukloniti. Prostor pri vrhu kućišta omogućuje nadogradnju sustava hlađenja dodatnim zamjenskim ventilatorom od 120 mm ili hladnjakom s rashladnom tekućinom od 120 mm za one koji žele unaprijediti svoj sustav hlađenja.
 • Prilagodljivost i elegancija: Odaberite boju koja vam odgovara pomoću RGB osvjetljenja na logotipu i dodatnog RGB osvjetljenja kućišta na sustavima koji su konfigurirani s bočnom pločom od kaljenog stakla s prozirnim EMI zaštitnim slojem. Dodatna bočna ploča od kaljenog stakla pruža nevjerojatan pogled na elegantnu unutrašnjost s urednim sklopovima žica i ujednačenim osvjetljenjem komponenti. OMEN Command Center igračima omogućuje prilagodbu do dvije zone osvjetljenja i izbor između pet načina osvjetljenja.

 

OMEN Game Stream: snaga OMEN računala na vašem Android uređaju

OMEN Command Center nastavlja svoj razvoj kao srce sustava OMEN. Značajka OMEN Game Stream korisnicima pruža sve prednosti računala OMEN na drugim uređajima sa sustavom Windows 10, kao i igranje na televizorima s velikim ekranima. Dodavanje funkcije za Android usluzi OMEN Game Stream najavljeno za ovu godinu gamerima pruža potpuno nov asortiman uređaja za strujanje6 OMEN doživljaja. Sva OMEN računala imaju predinstaliran OMEN Command Center koji sadrži niz značajki, kao što su Network Booster i System Vitals. Dodatne opcije prilagodbe i performanse dostupne su na odabranim OMEN prijenosnim i stolnim računalima. Osim toga, OMEN Command Center podržava prilagodbe i podešavanje postavki za najnoviju dodatnu opremu, kao što su tipkovnica OMEN Sequencer, miš OMEN Reactor i slušalice OMEN Mindframe.

 

HP Mindframe_OMEN

Slušalice OMEN Mindframe: Jednako dobar, uz neke novosti

Najavljene u svibnju, nove slušalice OMEN Mindframe prve su slušalice na svijetu7 s aktivnim hlađenjem pomoću HP-ove patentirane tehnologije termoelektičnog hlađenja Frostcap. Slušalice OMEN Mindframe izrađene su za udobnost, ali i za nevjerojatnu kvalitetu zvuka. Tim za OMEN by HP nikad ne miruje, pa je prije samog predstavljanja najavio i sljedeće novosti:

 • Izoliranje buke
 • Zvučni signal u stvarnom vremenu putem popratnog tona koji nastaje izoliranjem buke
 • Nove slušalice s materijalom veće propusnosti

 

OMEN by HP na sajmu Gamescom

 • Sve najavljene proizvode i softver u izdanju i puno više možete pronaći na OMEN štandu A051/B050 u dvorani 8 tijekom konvencije.
 • Ovogodišnji OMEN Challenge koji uključuje PUBG s jedinstvenim pravilima za osvajanje nagrade održava se na spomenutom štandu od 22. do 24. kolovoza od 16.00 do 17.00 po srednjoeuropskom ljetnom vremenu.
 • OMEN Challenge možete pratiti uživo na platformi Twitch: twitch.tv/omenbyhpeurope

 

Cijene i dostupnost serije OMEN by HP8

 • Stolno računalo OMEN Obelisk dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni već od 6199 HRK.
 • Usluga OMEN Game Stream za Android bit će besplatno dostupna u Trgovini Google Play kasnije ove godine.
 • Slušalice OMEN by Mindframe bit će dostupne u Republici Hrvatskoj u listopadu po cijeni od 1299 HRK.

Više informacija o gaming računalima OMEN by HP, zaslonima i dodatnoj opremi potražite ovdje:  http://www8.hp.com/us/en/gaming/omen/obelisk.html

p.r.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here