PočetnaOstaloPress ReleaseHP donosi sigurnosnu inteligenciju koja smanjuje poslovni rizik

HP donosi sigurnosnu inteligenciju koja smanjuje poslovni rizik

Nova istraživanja pokazuju da je ranjivost porasla gotovo 20 posto

HP je najavio formiranje organizacije HP za istraživanje sigurnosti (HP Security Research – HPSR), novu grupu koja će osigurati djelotvorne sigurnosne obavijesti preko izdanih izvješća, informiranju o prijetnjama i poboljšanja proizvoda iz portfelja HP sigurnosti.

Tvrtka je također objavila rezultate iz svog godišnjeg izvješća HP Cyber sigurnosni izvještaj, pružajući uvid u ranjivosti krajolika s velikim nizom podataka koji pokrivaju tehnologije poput interneta i mobilne industrije.

Kao dio poslovne jedinice HP sigurnosna rješenja za srednje i velike kompanije (HP Enterprise Security Products – ESP), HPRS će voditi HP-ov program za istraživanje sigurnosti, uključujući HP DV laboratorije. Organizacija za istraživanje fokusirana je na slabosti istraživanja i analize te HP Fortify softver za istraživanje sigurnosti, koji je usmjeren na razvijanje operativnosti sigurnosnih softvera. HPSR također će upravljati programom Zero Day Initiative (ZDI), koji je fokusiran na identificiranje nedostataka softvera koji dovode do cyber napada i narušavanja sigurnosti.

Pretvaranje istraživanja sigurnosne inteligencije u proizvod u ponudi

Primarni fokus HPSR-a je osigurati istraživanja koja izravno utječu na razvijanje HP ESP portfelja. Kao takav, HP je poboljšao svoj HP Reputation Security Monitor (RepSM) 1.5, koji štiti klijente protiv naprednih napada,iskorištavajući podatke izravno iz HPRS-a. Ovi podaci poboljšavaju identifikaciju korištenja “peer-to-peer“ mreže i poboljšavaju otkrivanje potencijalnih poplava spamova i „phishinga“, a također se istovremeno prepoznaju uzorci tijekom vremena, kao što su skenovi otkrivanja i nepravilnih razina aktivnosti.

Novi HP RepSM omogućava klijentima da se obrane od sofisticiranih napada otkrivajući opasne interakcije sa sumnjivim web stranicama kako bi se spriječio hakerski upad. Nakon što se dogodi upad, rješenje identificira zaražene komponente, komunicirajući sa sumnjivim kontrolnim centrima , prije no što procuri intelektualno vlasništvo.

Za organizacije srednje veličine s velikim volumenom podataka i ograničenim sredstvima, HP ArcSight Express 4.0 kombinira sigurnost informacija i event management (SIEM), log management i praćenje aktivnosti korisnika u „out-of-the-box“ rješenju, uključujući priključke za HP ArcSight IdentityView and HP RepSM. Rješenje pojednostavljuje sakupljanje, analizu i upravljanje sigurnosnim događajima brzo i troškovno učinkovito.

Klijenti mogu početi s radom u softveru za svega nekoliko minuta, brzo dobivajući uvid u potencijalnim sigurnosnim prijetnjama povlačenjem informacije iz stotina različitih izvora podataka. Rješenje također prati korisnika i aktivnosti aplikacija zbog sigurnosnih nepravilnosti, kao što su sumnjiva ponašanja.

HP istraživanje identificira i pomaže organizaciji procijeniti sigurnosni rizik

HP je objavio HP 2012 Cyber Security Risk Report, godišnje izvješće koje pruža organizacijama sigurnosnu inteligenciju kako bi oni mogli najbolje rasporediti svoje resurse kako bi se smanjili sigurnosni rizik.

Iz izvješća izdvajamo:

• Ukupna ranjivost je u porastu

–    Objavljivanja su porasla za 19 posto, sa 6.844 u 2011. godini, na 8.137 u 2012. godini

–    U 2012. godini objavljivanja su ostala na 19 posto niže od vrhunca u 2006. godini

• Kritična ranjivost je pala, ali još uvijek predstavlja značajan rizik

–    Kritična ranjivost je pala s 23 posto u 2011. godini na 20 posto u 2012. godini

–    Jedna od pet ranjivosti još uvijek daju mogućnost napadaču da potpuno kontrolira metu

• Dobro poznate web ranjivosti i dalje prevladavaju u 2012. godini

–    Četiri kategorije web ranjivosti čine 40 posto prijava u 2012. godini

• Iskorištenost ranjivosti od „clickjacking-a“ i dalje je sveprisutna

–    Manje od 1 posto URL-ova testiraju razinu migracijskog standarda nakon više od desetljeća

• Stopa mobilne ranjivosti nastavlja ubrzano rasti

–    Mobilna ranjivost porasla je na 68 posto sa 158 u 2011. godini, na 266 u 2012. godini

–    48 posto mobilnih aplikacija testiranih u 2012. godini dali su neautorizirani pristup

• Zrele tehnologije predstavljaju kontinuirani i razvijeni rizik

–    Ranjivost u SCADA sistemu porasla je 768 posto sa samo 22 u 2008. na 191 u 2012. godini

Pored godišnjeg izvješća o riziku, HPSR će objaviti izvješća koja omogućuju najnoviju dostupnu sigurnosnu inteligenciju, osiguravajući da organizacije razumiju i proaktivno odgovore na potencijalne sigurnosne prijetnje. HPSR će dostaviti ovo izvješće kroz dvotjedne briefinge o prijetnjama, kao i besplatne sažetke sastanaka dostupnih online na HP-ovoj web stranici i iTunes-ima. Premium izdanja okomito-i klijent-specijalni briefinzi bit će dostupne pretplaćenim korisnicima.

“Organizacije trebaju zadnje trendove iz istraživanjima o sigurnosti kako bi efikasno spriječili, otkrili i borili se protiv rastućeg broja sofisticiranih prijetnji,“ rekao je Art Gilliland, viši potpredsjednik i generalni direktor HP-a za sigurnosne proizvode za srednje i velike kompanije. “HP osnažuje klijente za rješavanje najnaprednijih prijetnji putem kombiniranog pristupa globalnim mrežama sigurnosnih stručnjaka i izdavanja istraživanja s moći tog znanja ugrađena direktno u naše proizvode i usluge.“

Cijena i dostupnost

HP RepSM 1.5 bit će dostupna diljem svijeta 31. ožujka. HP ArcSight Express 4.0 također će doći s besplatnom probnom verzijom HP RepSM-a.

HP-ova premijera – event za američke klijente, HP Discover, održat će se od 11. do 13. lipnja u Las Vegasu.

Prethodni članak
Sljedeći članak