Pogledajte što sve donosi Huawei Watch GT 2 u usporedbi sa svojim prethodnikom

Huawei Watch GT dobio je odlične kritike medija i potrošača. Većina recenzenata kao posebne adute pohvalila je klasičan dizajn, AMOLED zaslon i izvrsnu kvalitetu izrade, a sat je osvojio stručnjake i korisnike nenadmašnom baterijom. Huawei je nedavno predstavio nasljednika – Watch GT 2, koji dolazi u četiri različite varijante, uključujući dvije 42 mm verzije namijenjene prvenstveno ženama.

Huawei Watch GT 2

Potpuno nov, klasični dizajn

Huawei Watch GT dizajniran je na klasičan, univerzalno prihvatljiv način. Veliki okrugli AMOLED zaslon, koji je lako vidljiv i pri jakom svjetlu, može prikazati funkcionalnosti sata, kao i razne grafikone ili pak klasično analogno naličje sata. Dva fizička gumba na desnom rubu čeličnog kućišta izgledaju identično kao gumbi analognog sata. S druge strane, Huawei Watch GT 2 pratit će korisnika u brojnim situacijama – od treninga do poslovnih sastanaka i elegantnih večera na kojima će sjajno izgledati na zglobu.

Huawei Watch GT 2 kombinira klasične elemente prethodne generacije s 3D staklenom površinom za još bolji izgled i dojam koji ostavlja. Nova generacija dolazi u dvije verzije – 46 mm i 42 mm. Veća verzija prati tradicionalni izgled sportskog sata koji kombinira s vrhunskom tehnologijom. Opremljen je 1,39 inčnim AMOLED HD zaslonom osjetljivim na dodir, rezolucije 454 x 454 piksela, širokog raspona boja. Daleko je superiorniji od LCD zalona, a postiže punije boje i veći kontrast.

S druge strane, dizajn 42 mm verzije Watch GT 2 odražava elegenciju, a primarno je namijenjen ženskom dijelu publike. Širina brojčanika 42 mm serije iznosi svega 9,4 mm, a ukrašen je izuzetno tankim, modernim metalnim okvirom.

Pametni partner za vježbanje: Podignite razinu kvalitete treninga

Mogućnosti praćenja treninga na Huawei Watch GT 2 proširilo se s 9 na 15 sportskih načina. Nova generacija podržava osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, penjanje, planinarenje, trčanje na stazi, biciklizam, plivanje na otvorenim vodama i triatlon) te sedam sportova na zatvorenom (hodanje, trčanje, biciklizam, plivanje u bazenu, slobodni trening, eliptični trenažer, veslanje na spravi).

Za ovih 15 sportskih načina sat pruža mogućnost cjelovitog praćenja oko 190 vrsta podataka. Watch GT 2 pruža ciljanu analizu podataka prije vježbanja za različite sportove, analizu bilježenja podataka za vrijeme vježbanja te davanje profesionalnih savjeta nakon treninga.

Primjerice, u vodi Watch GT 2 može razlikovati radi li se o plivanju u bazenu ili na otvorenim vodama te pratiti stil plivanja, broj zaveslaja, SWOLF, udaljenost, vrijeme, kalorije, brzinu i frekvenciju zaveslaja. Korištenjem sata na otvorenom dobivaju se zapanjujuće precizni podaci o nadmorskoj visini, barometru, uputama pomoću kompasa i 3D prikazu bilo koje rute, što uređaje čini idealnima za pješačke staze i staze za trčanje.

Huawei Watch GT 2 potrošačima pruža cjelodnevne informacije o fizičkom stanju kako bi im pomogli da razviju zdrave životne navike i stil života. Korisnici dobivaju informacije o broju prohodanih koraka tijekom dana, sagorjelim kalorijama i broju ustajanja.

Huawei-SmartWatch-GT-2

Ažurirana TruSeen 3.5 tehnologija praćenja otkucaja srca za preciznu biometriju

Koristeći inovativnu tehnologiju infracrvenog svjetla, ažurirana TruSeen 3.5 tehnologija inteligentnog praćenja otkucaja srca može preciznije otkriti aktivnosti, kao i preciznije pratiti i izvještavati o otkucajima srca. Zajedno s pametnim AI algoritmom otkucaja srca, sat može pratiti rad srca tijekom cijelog dana i noći, čak i dok korisnik spava.

Veliko poboljšanje kod Huawei Watch GT 2 je dodatna mjera sigurnosti za korisnike koji pate od brahikardije i drugih bolesti srca. Sat će slati podsjetnike ako je srčani ritam ostao iznad 100 otkucaja u minuti ili je niži od 50 otkucaja u minuti. Korisnici su različiti, tako da se ove postavke također mogu dodatno podesiti kroz Huawei Health aplikaciju.

 

Novi senzor stresa pomaže vam da živite sretnije i zdravije

Huawei je razvio TruRelax tehnologiju koja je stvorena kako bi korisnik pratio i bolje upravljao stresom. Bilježenjem vrijednosti promjene otkucaja srca i pružanjem povratnih informacija o korisnikovom indeksu stresa u stvarnom vremenu, Huawei Watch GT 2 korisniku će dati savjete i predstaviti tehnike za smanjivanje njegovog nivoa.

Huawei TruRelax tehnologija pomoću sata će korisniku pružiti informacije o tehnikama disanja kojim će korisnik moći smanjiti razinu stresa i poboljšati cirkulaciju. Kako bi naučili korisne tehnike, Watch GT 2 zavibrirat će na zglobu korisnika kako bi naznačio kada treba udahnuti i izdahnuti.

Watch GT 2

Nove mogućnosti: Glazba i Bluetooth pozivi

Huawei Watch GT 2 donosi i mogućnost pohrane 200 do 500 MP3 pjesama koje korisnik može preslušavati. Istovremeno, aplikacija Huawei Music može sinkronizirati glazbu na sat pa će korisnik lako moći upravljati omiljenim pjesmama.

Dodatno, Hauwei Watch GT 2 46 mm serija povezuje se s Huaweijevim mobilnim telefonima Bluetooth tehnologijom i podržava pozive. Sat također podržava funkcionalnost telefonskog imenika tako da možete spremiti kontakt podatke direktno na sat gdje će vam biti lako dostupni.

 

Novi čipset i pametni algoritam za uštedu energije

Huaweijev prvi interni čipset Kirin A1 integrira naprednu Bluetooth procesorsku jedinicu, moćnu jedinicu za obradu zvuka, procesor ultra niske potrošnje energije i zasebnu jediniu za upravljanje energijom. Procesor koristi Cortex M7 kako bi postigao izrazito nisku potrošnju energije od 10 uA/MHz, što je daleko niže od industrijskog prosjeka od 30 uA/MHz.

Sat je nadograđen i potpuno novim pametnim algoritmom uštede energije, što mu omogućuje da radi neprekidno kroz dva tjedna s uključenim praćenjem otkucaja srca i funkcijama obavijesti o pozivima te tjednim korištenjem do 30 minuta Bluetooth poziva; do 30 minuta reprodukcije glazbe; do 90 minuta vježbanja i korištenjem praćenja sna. U klasičnom načinu rada, Huawei Watch GT 2 42 mm serija može kontinuirano raditi do tjedan dana.

Precizan GPS i praćenje kvalitete spavanja

Huawei Watch GT 2 nastavlja s tradicijom napredne tehnologije s mogućnosti korištenja više satelitskih tehnologija, što povećava točnost. Vrlo precizan algoritam praćenja također pomaže u osiguravanju pouzdanog detektiranja lokacije u svim uvjetima. Sat podržava istovremeno korištenje dvaju satelitskih sustava za pozicioniranje (GPS i GLONASS).

Štoviše, usvojen je precizan algoritam putanje kako bi se omogućila optimizacija puta na sportskim terenima i ulicama, dok je novi Kirin A1 čipset precizno dizajniran da maksimizira točnost lokacije uz malu potrošnju energije.

Osim praćenja rada srca, praćenje sna još je jedna od funkcija koju korisnici vole pratiti. Kvalitetni san mnogima je postao problem, a Huawei TruSleep 2.0 prati kvalitetu spavanja, brzinu otkucaja srca u stvarnom vremenu, kvalitetu disanja u snu te koristi analizu velikih podataka za ocjenu kvalitete sna. Kombinira Huawei AI tehnologiju za preciznu za preciznu analizu problema sa snom te daje prijedloge za poboljšanje sna, kao i personalizirane usluge i izvješća koja korisnicima pomažu podignuti kvalitetu sna.

P.R.

1 komentar

  1. Bilo bi dobro da netko isproba osnovne sportske funkcije kod sličnih satova kao trčanje, bicikl i plivanje. Da je osoba iskusna sa satovima kao što su Garmin, Fitbit ili Suunto pa da može usporediti da li je dovoljno precizno praćenje i očitavanje na pametnim satovima tipa Huawei, Samsung, Xiaomi…

    I zanima me koje su najbolje aplikacije za povezivanje pametnih satova s mobitelima?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here