PočetnaOstaloPress ReleaseDell uklanja troškovne prepreke uz svoju novu entry-level mobilnu radnu stanicu s...

Dell uklanja troškovne prepreke uz svoju novu entry-level mobilnu radnu stanicu s ISV-certificiranim učinkom

Dell je predstavio novu kategoriju svoje mobilne radne stanice –Dell Precision M2800, 15-inčnu mobilnu radnu stanicu koja nudi ISV-certificiran i optimiziran učinak te pouzdanost vrlo prihvatljive cijene. S početnom najnižom cijenom od $1,199 na američkom tržištu, za 15-inčnu radnu stanicu, Dell Precision M2800 nastoji premostiti raskorak između laptopa poslovne klase i mobilnih radnih stanica nudeći cjenovno pristupačan ISV-certificiran sistem s profesionalnom grafikom i procesorima. Inženjeri, dizajneri te video montažeri sada će moći koristiti pravi alat kako bi brzo, točno i pouzdano izvršavali svoje svakodnevne poslove.

“Dell je pronašao način da pruži dodatne mogućnosti i ukloni prepreke za skupinu korisnika koji trebaju performanse radnih stanica, ali su ograničeni budžetom. M2800 ima veliku priliku popuniti prazninu u segmentu entry-level radnih stanica sa snažnim performansama te ISV certifikatom “, rekao je Jon Peddie, predsjednik tvrtke Jon Peddie Research.

Nudeći učinkovitost radnih stanica u mobilnom obliku, Dell Precision M2800 može biti konfiguriran u četvrtoj generaciji Intel Core i5 i i7 procesora, AMD FirePRo W4170M grafici s 2GB GDDR5 video memorije, podržava do 16GB  sistemske memorije te do 1TB za pohranu kako bi pokretao intenzivna grafička ili podatkovna opterećenja u uredu ili izvan njega. Pružanjem nevjerojatne detaljnosti u redu, Dell Precision M2800 dolazi s 15,6-inčnim UltraSharp ekranom dostupnom u HD-u ili FHD-u (1920 x 1080),vanjskom podrškom za multi-monitor funkciju te mogućnošću za docking.

Kako bi se maksimalizirao učinak CAD-a, stvaranja digitalnog sadržaja i softvera za uređivanje, M2800 će imati ISV-certfikat za vodeće aplikacije poput Autodesk AutoCAD-a, Inventora i Revita, Dassault Systèmes Solidworks te PTC Creo. Uz to, M2800 dolazi uz aplikaciju Dell Precision Performance Optimiser  (DPPO) koja automatski postavlja postavke sustava kako bi one bile optimizirane za rad sa specifičnim aplikacijama.

„Prije korištenja Dell Precision M2800, mnogi korisnici AutoCAD-a koristili su svoj softver na neprofesionalnim radnim stanicama ponajprije zbog svojih financijskih ograničenja“, napomenula je Amy Bunszel, potpredsjednica AutoCAD proizvoda, Autodesk. „Sada će se naši korisnici moći nadograditi na sistem radnih stanica koji je testiran, optimiziran te certificiran za AutoCAD, povećavajući učinkovitost za minimalan trošak.“

Dell M2800 bit će dostupan diljem svijeta ovog proljeća. Dodatne informacije o proizvodu možete naći na web stranici www.dell.com/precision-m2800.

“Mnogi dizajneri i inženjeri nisu niti svjesni punog potencijala svojih profesionalnih softvera jer koriste poslovna ili računala za segment privatnih korisnika umjesto radnih stanica“, rekao je Andy Rhodes, izvršni direktor Dell Precision radnih stanica. „Mi upravo popunjavamo taj raskorak uvođenjem novih mobilnih stanica po cijeni koja omogućuje većem broju stručnjaka i studenata da maksimiziraju svoje softvere u pokretu. Ovo je pravi alat koji će pomoći većem broju korisnika da dizajniraju i stvaraju inovacije brže te neovisno o tome gdje se nalaze.“